keskiviikkona, heinäkuuta 09, 2008

Farewell to Acers

Acerista on ollut jo pitkään tuuletin pois pelistä, jonka vuoksi kone tuppasi sammumaan kuumennuttuaan tarpeeksi. Hereilläoloaikaa pidensi esmes jääpussin pitäminen koneen alla. Levyjen polttaminen DVD-asemalla ei ole toiminut häävisti aikoihin, enkä ole edes vaivautunut yrittämään sitä tänä vuonna. Sunnuntaina kone sitten luovutti kokonaan.

Kaikenlaisten pelastusyritysten jälkeen tuli lopulta tuli selväksi, ettei siitä tulisi enää tervettä konetta. Acer nro kaksi oli tullut tiensä päähän.
Googletettuani koneen virheilmoituksia en voi olla satavarma, että kone on täysin ja lopullisesti mennyttä kalua, mutta ottaen huomioon, miten huonosti se toimi jo muutenkin, asialla ei sinänsä ole hirveästi väliä. Olin osannut odottaa koneen kuolemaa ja pitänyt tärkeitä tiedostoja ulkoisella kovalevyllä, joten mitään erityisen tärkeää sen mukana ei mennyt. Tämä toosa kesti melkein kolme vuotta, mikä oli ainakin paremmin kuin ensimmäisen viisi kuukautta.

Maanantaina sitten käytiin kiertelemässä kauppoja ja suunnattiin lopulta Verkkokauppa.comiin, josta lähti mukaan se kone, jota oltiin alunperin lähdetty hakemaankin. Olimme etsineet sunnuntaina joka paikasta kaapelimodeemin ajuri-cd:tä, jota ilman motukka ei ollut toiminut XP:ssä. Levyä ei löytynyt, joten oletin, että uuden modeemin ostaminen olisi edessä. Verkkokauppa.comissa ei myyty kaapelimodeemia ja Welhon liike oli jo sulkeutunut, joten sen hankinta jäisi tiistaille. Koneen mukana ei tullut asennuslevyjä, vaan Windows Vista Home Premium oli jo kovalevyllä ja käyttis piti asentaa siitä. Hieman ärsyttävää, kun on tottunut siihen, että käyttöjärjestelmä tulee vielä levyillä, mutta kaipa se näkyy sitten koneen hinnassa.
Asennus sujui ongelmitta, ja lopuksi sai iloita sitä, että nettiyhteys toimi, vaikka ei sitä ajuri-cd:tä ollutkaan. Siitä pisteet Vistalle, pisteet tosin takaisin "haluatko varmasti tehdä mitä halusit tehdä" -kyselyistä, mutta muuten en ole ainakaan vielä havainnut mitään kummoisempaa valittamista. Hyvin pyörii.

Tämä konepa nyt ei ollut mitään huipputasoa teholtaan, ellei nyt mikään vätyskään, joka tapauksessa tarkoituksena olisi hommata myöhemmin pöytäkone, ehkä kukaties Mac. Nyt on kuitenkin esmes autokoulun vuoksi muutenkin rahanmenoa, joten kohtuuhintainen läppäri oli hyvä hätäratkaisu.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Millonkas te saatte kortit vai joko on inssit käytynä?

terv Johanna

ps. sano sille vaimolles, et liittyy faceen. ;-D

7/10/2008 9:09 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ei tässä olla vielä edes auton rattiin istahdettu. Ehkä joskus elokuussa, suapi nähä. Kortin hankkiminenhan ei toki tarkoita, että autoa pitäisi olla heti laittamassa. Jos tulee muutto jonnekin, niin sitten ehkä.

On sille sanottu, mutta ei se ole innostunut ajatuksesta.

7/11/2008 11:22 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home