torstaina, kesäkuuta 12, 2008

Äx-files

Olin jo kutakuinkin luopunut toivosta, että Englannin Amazonista 4. maaliskuuta tilaamani The Organin levy tulisi ikinä. Olin saanut "Still Want it? We'll keep on trying" -sähköpostin jo kolmesti (14.3., 17.4. ja 17.5.), joten aika toivottomalta vaikutti tilanne, jos asia ei kerran kolmessa kuukaudessa ollut edennyt mitenkään. Mutta älähän mittään, 6. kesäkuuta tuli sähköposti, että "your Amazon.co.uk order has dispatched"; levy oli sitten ties mistä Timbuktusta löytynyt. No, nyt Amazonissa näkyisi olevan pari kappaletta saatavilla. Paketti, sisällään uutukainen levy, tipahti eilen postiluukusta. Kiva oli saada viimein It's Time to Go cd:llä. Eli jos ei muualta ole jotain saamassa, niin ei kannata perua tilausta, jos vain jaksaa odotella.

Eipä ole kovin pitkä aika siitä, kun vaihdatin pyörän takakumin. Tänään sitten aamupäivällä matkalla autokouluun takarengas meni jotenkin vinoon ja jumiin, eikä sille voinut oikein mitään. Kiikutin pyörän sitten Töölön Urheilutalon pyöräparkkiin ja odottelin muutaman minuutin bussia. Ehdin sentään tunnille.

Puolentoista tunnin session jälkeen käväisin kaupungilla ja huvikseni poikkesin Levykauppa Äxään. Jotenkin en odottanut kokemukselta mitään, mutta sehän oli aika hieno liike. Isot tilat, ja hauskasti eri puolilla liikettä kuului erilaista musiikkia kaiuttimista sen mukaan, millaista musiikkia oli tarjolla, esmes jazzia jazz-osastolla. Eivät edes mitenkään sekoittuneet rasittavaksi sekamelskaksi liikkeessä, vaan aina eri osastoilla kuuli vain sitä musiikkia, mitä siellä kuului, eikä ollut mitenkään rasittavan kovalla se musiikki.

Siellä oli kaikkea mieluista musiikkia, mitä ei normaalisti jonkun kaupan levyhyllyjä selatessa odottaisi tulevan vastaan, ts. useita levyjä esmes artisteilta Pixies, Velvet Acid Christ, L7, The Smiths, Siouxsie and the Banshees ym. Morcheebaltakin oli kohtuuhintaan hieno kolmen levyn kokoelma, jolla olisi näppärää tutustuttaa joku bändiin, mutta noh, ovatpa ne biisit jo suurimmalti osin levyillä ennestään. Otin jo kätöseen Pixiesin Surfer Rosan, The Smithsin Hatful of Hollowsin ja jonkun Siouxsien kahden levyn sinkkukokoelman, mutta sitten laitoin ne pois ja säästin rahani. Hyviä soundtrackejakin olisi ollut. Tekisi kyllä mieli kartuttaa hieman cd-kokoelmaa, mutta katsoo nyt. Eihän niitä kaikkia hyviä tarvitse toki kerralla ostaa. Jos vaikka yhden viikossa hommaisi tai vastaavaa.

Aika kiireistä ollut tässä viime aikoina autokoulun ja töiden vuoksi, vielä kun nyt kesäkuussa tuli kaksi lisätuntia arkipäivien netti-tv-vuoroihin. Aloitin viimein Gilmore Girlsin viitoskauden, jota on nyt neljä jaksoa takana. Ainakin osa jaksoista vaikutti tutuilta, mutta paras vain katsoa eteenpäin, ei jaksa alkaa selvittelemään mihin on sarjassa jäänyt, menee liian vaikeaksi. Undeclaredista katsoin pilotin, joka olikin jo entuudestaan tuttu. Actionia on myös tullut katsottua jokunen jakso.

Eipä tässä ole enää kuin reilut pari viikkoa töitä, sitten heinäkuu lomaa, mitä nyt autokoulua on vielä silloin jonkin verran.