sunnuntaina, toukokuuta 22, 2011

Mass Effect 2, levylisäys & katsotut leffat

Mass Effect 2:n parissa on vierähtänyt rutkasti aikaa PS3:lla, loistava peli. Pelattuani sitä kymmeniä tunteja ja ollessani jo loppusuoralla peli sitten tilttasi ja deletoi samalla kaikki pelitallennukseni. No, aloitinpa sen sitten alusta. Tein alun interaktiivisessa sarjakuvassa pari toisenlaista valintaa kuin edelliskerralla, jotta olisi vähän vaihtelua paikkoja toistamiseen rampatessa. Lisäksi nyt edelliskerrasta viisastuneena kokoan koko tiimin kasaan mahdollisimman nopeasti, nyt viimeinen jäsen tuli hankittua todella myöhäisessä vaiheessa. Pitää myös suorittaa tehtäviä eri tiimikavereiden kanssa kuin viimeksi, niin tulee siinäkin vaihtelua, kun nämä puhelevat omiaan ja muut hahmot reagoivat näihin eri tavalla. Mutta olihan tuo bugi joka tapauksessa aika ärsyttävä juttu, piti vielä niin loppuvaiheessa iskeä. Olin ladannut peliin jonkin päivityksen, joten en osannut yhtään odottaa tuota, vaikka tuosta ongelmsta olin joskus lukenut.

Lappeenrannassa kirjastoa lähes vastapäätä sijaitsevassa Antikvariaatti Sumassa on tullut usein jotain mielenkiintoista ja edullista vastaan blu-ray-puolella, ja niin tälläkin kertaa käydessäni siellä muutama päivä sitten. Nyt sieltä löytyi dokumenttielokuva Sharkwater, josta en ollut kuullut, joten piti tarkistaa netistä. Pitäisi olla hyvä, kuudella eurolla se oli hyvä diili. Bourne Ultimatum olisi myös ollut hyllyssä suht halvalla, mutta ajattelin, että ostan joskus sen trilogiaboksin, kaikki ovat lisäksi jo dvd:llä hyllyssä.

Recount (4/5) oli erittäin hyvä HBO:n leffa, jossa seurattiin Al Goren leirin yrityksiä saada presidentinvaalin äänet laskettua uudelleen Bushin voitettua täpärästi. Kirjoittajana oli Buffystä tuttu Danny Strong. Tuskin tulee toiste katsottua, mutta kiva oli viimein nähdä.

Maria Full of Grace (4/5) seuraa raskaana olevaa köyhää kolumbialaistyttöä, joka lähtee salakuljettamaan huumeita Yhdysvaltoihin. Pääosatyttö sai roolistaan Oscar-ehdokkuuden.

Planes, Trains and Automobiles eli Vauhdilla Chicagoon (4,5/5) on niitä kasarikomedioita, joita muistelee lämmöllä lapsuudesta. Viime katselusta oli jo aika pitkä aika, mutta leffa oli yhä varsin mainio. Oli hauskaa tajuta nyt, että leffan alussa Steve Martinin kanssa taksikyydistä kadulla kisaava mies oli Kevin Bacon.

Five Days (3,5/5) oli ihan kelpo HBO:n minisarja, jolta odotin alkujaan vähän enemmän, mutta ei kaduta että tuli katsottua. Uudestaan tuota ei kuitenkaan jaksaisi katsoa, joten hyvä etten ollut ostanut sarjaa levyllä. Brittisarjassa seurattiin kadonneen naisen läheisiä ja tämän tapausta tutkivia etsiviä.

Daddy Day Care (3/5) oli sinänsä positiivinen yllätys, ettei se ollut ihan kamala. Harmiton koko perheen komedia, joka ei niin hirveästi naurattanut, mutta ihan viihdyttävä tapaus kuitenkin. Oli kivaa nähdä Murphyä pitkästä aikaa, edellinen näkemäni miehen leffa oli I Spy vuosia sitten. Ainakin luulen, että olen nähnyt sen. Ei tainnut olla kovin ikimuistoinen elokuva, se.

Päivän musiikkivideovinkkinä Hurtsin Better Than Love, erinomainen video ja erittäin hyvä kipalekin.