maanantaina, huhtikuuta 11, 2011

Ripper-pelistä (PC, 1996)

Tuossa edellisessä merkinnässä oli kuvat Ripper-boksista. Kyseessä oli vuonna 1996 julkaistu PC-seikkailupeli, joka tuli kuudella rompulla ja sisälsi kolmisen tuntia videota. 90-luvulla pelintekijät innoistuivat cd-romin myötä filmaamaan videota peleihin. Yksi tunnettu tapaus oli Wing Commander III, jossa olivat esim. Mark Hamill ja John Rhys-Davies sekä Malcolm McDowell. Itse en tuota koskaan pelannut.

Moni näistä FMV-peleistä (full motion video) sai heikot arviot, mutta Ripper oli oikeasti hyvä, viihdyttävä peli ja Pelit-lehti antoi sille muistaakseni 88 pojoa.

Pelissä ohjattiin rikostoimittaja Jake Quinlania vuoden 2040 New Yorkissa, jossa viiltäjä-Jackia muistuttava tappaja kommunikoi vain Quinlanin kanssa. Quinlan oli luonnollisesti suurimmassa roolissa, ja häntä esitti sympaattinen Scott Cohen. Cohen tuli vastaan vuosia myöhemmin Gilmore Girlsissä, missä hän esitti Roryn opettajaa, jolla oli sutinaa Lorelain kanssa.

Kuten IMDb-listauksesta näkee, mukana oli paljon tuttuja nimiä, kuten Christopher Walken, Burgess Meredith, Karen Allen, John Rhys-Davies (taas) jne. Näitä voi nähdä pelin trailerissa, jonka näyttely on välillä vähän yliampuvaa. Etenkin Christopher Walkenin roolisuoritusta on mollattu, mutta tätä oli silti hauskaa katsella pelissä.

Yksi tuolloin tuntematon nimi, mutta paljon myöhemmin suureen suosioon noussut näyttelijä pelissä oli tuolloin alle kolmekymppinen Paul Giamatti. Tässä yksi miehen tähdittämä kohta, suoraan sitä ennen nähtiin Karen Allenia.

Ripper tuli pelattua pari kertaa läpi ja on sääli, ettei sen pelaaminen enää onnistu. Olisikin hienoa, jos peli käännettäisiin PS3:lle, mutta lienee aika turha toivo.