perjantaina, huhtikuuta 08, 2011

Hyviä musiikkivideoita, lue edes eka kohta

White Lies - Bigger Than Us
E.T.-vaikutteisessa videossa biohazard-pukuiset miehet hääräävät poliisien ja sivustakatsojien ympäröimässä omakotitalossa lekureiden yrittäessä pelastaa nuorelle pojalle tärkeää...suklaapatukkaa? Taustat jäävät katsojalle vähän hämäräksi, lieneekö mustalla silmällä varustettu pikkutyttö jotenkin vastuussa hässäkästä?

En löytänyt koko interwebistä mainintaa siitä, että suklaapatukan tuoteseloste ("aineskset") on kirjoitettu kokonaan suomeksi (klikkaa kuva isommaksi), joten yay for me. Tämän hauskan huomion halusin ainakin välittää eteenpäin, siksi otsikossa epätoivoista kerjäämistä.

Professor Green Feat. Ed Drewett - I Need You Tonight
Professor Greenistä en tiedä muuta kuin että mies on englantilainen, mutta pisteet joka tapauksessa hänelle siitä, ettei ota itseään turhan tosissaan. Hauska ja pirteä video.

Dave Gahan - Kingdom
Todella tunnelmallinen, hienosti valoilla leikkivä video. Ottaen huomioon sanoitukset ("Is there a kingdom behind it all? Is there a god who loves us all?"), olisiko tässä ylöstempaus taustalla?

Depeche Mode - Wrong
Biisi on ihan kiva, joskaan en perusta siitä niin paljon kuin listan muista kipaleista. Video on joka tapauksessa aika mainio ja voisi olla kohtaus jostakin trilleristä. Päähenkilö on näemmä ollut tekemisissä vääränlaisten ihmisten kanssa.

Timbaland ft. Keri Hilson - The Way I Are
Tämä nyt vastapainoksi aiemmille videoille, joissa on jotain ideaa taustalla. Aikoinaan tuota YouTuben musiikkivideota ei jostakin syystä voinut pitkään aikaan katsoa Suomesta käsin, vähän erikoista. "I like you just the way you are" -puheet tekevät tästä ihan sympaattisen kipaleen.

Sinänsä hassua, kun upporikas mies laulaa rahattomuudestaan, ja futisheput ovat aika random juttu, mutta kappaleeseen ja videoon on silti vaikea kyllästyä. Kipale poiki ihan hassun parodiavideon Bad Grammar.

Faithless - Not Going Home
Biisi kohdasta 41:53 alkaen. Tämä viimeinen kohta vanhenee pian, kun Yle Areenan esitysoikeus päättyy, tosin pelkkä biisikin löytyy. Tuo on siis livekeikalta Lontoosta. En ole seurannut Faithlessin musiikkia, mitä nyt silloin joskus tykkäsin Insomniasta. Töllössä sattumalta pyöri taustalla tuo lähetys, kun kopioin digiboksilta jotain kovalevylle. Todella toimivasti leikattu tuo pätkä ja tuossa keikalla esityksen aikana hurjan hieno tunnelma.

Coolin näköisestä kosketinsoittajanaisesta (kuvassa) tuli jotenkin mielleyhtymä siihen Die Hard kolmosen pahisnaiseen, joka viilteli loppupuolella äijiä huolettomasti hengiltä. On kuitenkin varmasti kivempi täti tämä.