tiistaina, tammikuuta 25, 2011

Woody Allenia pitkästä aikaa

Amazon lähetti kiltisti uuden Sons of Anarchy -boksin matkalle jääneen tilalle. Katsoin pilottijakson illalla, varsin hyvä oli. Sarjassa tosiaan seurataan moottoripyöräjengiläisten arkea, luojana The Shieldin tuottaja-kirjoittaja Kurt Sutter. Tietty menee taas vähän aikaa tutustua uusiin hahmoihin ja juonikuvioihin, jonka jälkeen varmasti koukuttuu yhä enemmän. Selvästi mielenkiintoisempi aloitus tässä oli kuin Friday Night Lightsissa, joka sittemmin osoittautui erinomaiseksi sarjaksi. FNL:n kakkoskausi (5/5) tuli vastikään katsottua loppuun, ja kolmas pitää laittaa lähiaikoina tilaukseen. Suosittelen yhä lämpimästi, realistista draamaa, paljon erinomaisia hahmoja ja näyttelijöitä, ei mitään lässynlässyä kliseillä pelleilyä. Tuottajana toimiva Peter Berg vieraili sarjassa kakkoskaudella.

He's Just Not That Into You (2,5/5) oli sellainen tyhjänpäiväinen hömppä-romcom, jossa hirveä määrä staroja näyttelijöinä. Mitään ihmeempää juonta leffassa ei ollut, seurataan vain joukkoa hahmoja ja näiden ihmissuhteita. Justin Longilla oli elokuvan mielenkiintoisin hahmo, tämä kaveerasi yhden naishahmon kanssa ja jelppi tätä treffailuasioissa, tarjoten niihin miesnäkökulmaa. My So-Called Lifen Ricky Vasquez eli Wilson Cruz oli tässä pienessä sivuroolissa, häntä ei olekaan tullut nähtyä paljoa MSCL:n jälkeen. Välillä nähtävät pätkät, joissa vieraat ihmiset selittivät kameralle jotain ihmissuhdejuttuja, tuntuivat todella väkinäisiltä. Sanoisin, että olivat When Harry Met Sallysta pöllittyjä, mutta sekin taisi pölliä idean Woody Allenilta.

Allenista puheenollen, jatkoin pitkän tauon jälkeen Woody Allen -kokoelman katselua. Jossakin vaiheessa kun keräsin hyllyyn kaikki kiinnostavat Allenin leffat, joista suurin osa oli sellaisia, joita en ollut nähnyt. Yhteensä leffoja on 38 plus Wild Man Blues -dokkari. Edellinen niistä katsottu oli lokakuussa -09 nähty Alice (3/5), joka ei ollut mitään suosikeitani. Viime helmikuussa tuli kyllä sitten katsottua Whatever Works (3/5). Nyt vuorossa oli Shadows and Fog (4/5). Siitä mitään tietämättä kuvittelin elokuvan olevan vakavahenkinen, joten yllätyin kun tajusin sen olevan komedia, jossa Allen esitti vakihahmoaan. Mustavalkoinen elokuva sijoittuu sumuisen kylän yöhämärään, johon Allen tuupataan tietämättömänä tarkasta roolistaan suunnitelmassa napata kylää terrorisoiva murhaaja. Toisessa pääroolissa Mia Farrow, jonka hahmo karkaa läheisestä sirkuksesta riitaannuttuaan John Malkovichin esittämän poikaystävän kanssa. Jos tykkää Allenin komedioista, on tämä tsekkaamisen arvoinen. Paljon tuttuja naamoja tässä, yllättävimpänä Madonna erittäin pienessä roolissa.

2 Comments:

Anonymous Mervi said...

SOA, kuten monet muutkin tv-sarjat alkaa lässähtää siinä jossain kausien aikana. Viimeisin katsomani (en muista mikä) oli aikamoista ohhoijakkaa enimmäkseen.

1/29/2011 5:51 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ookke, se jää sitten nähtäväksi. Alku on kuitenkin ollut varsin hyvä, mitä nyt muutama jakso on takana.

1/29/2011 8:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home