keskiviikkona, tammikuuta 12, 2011

Uusia levyjä ja Columboa

Viime viikon perjantaina suuntasin vaimon kanssa Imatralta kohti Kuusamoa moikkaamaan vanhempiani ja muuta sukua. Ensimmäistä kertaa tuli ajeltua sinne talvikeleillä, ja matka kesti sitten hieman aiempaa pidempään. Kahdentoista aikaan päivällä lähdettiin ja oltiin perillä siinä 20.45. Välissä oli kaksi pysähdystä, toinen tuli kun piti käydä tankkaamassa. Kävin Kuusamon Prismassa katsomassa, olisiko siellä sellaista halpiskoria, mistä ostin Imatralla niitä 3,95 euron BD-levyjä, mutta eipä näkynyt. Lieneekö sellaisia alennuksia ollut edes muualla kuin tuolla Imatran liikkeessä, mistä sitä tietää. Lauantaina ja sunnuntaina käväistiin taluttamassa vanhempieni luona asuvaa, 10-vuotiasta Piki-koiraa, joka oheisessa kuvassa. Maanantaina oli edessä lähtö takaisin siinä klo 6.35. Reilut pari tuntia ajelua oli vähän jännää, kun lunta pyrytti ja ulkona oli pilkkopimeää. Vähän ennen yhdeksää alkoi sitten valostua. Yksi pysähdys oli välissä, ja matka kesti kutakuinkin saman verran kuin mennessä, perillä noin klo 15.20.

Kotona odotti lappu postista, ja käväisin noutamassa heti Amazon UK:sta tulleen paketin.
Boston Legalin neljäs ja viides kausi sekä Entouragen kuutoskauden blu-ray olivat tammialessa, joten oli paras hankkia ne nyt. Etenkin Boston Legalin hinta on aiemmin pomppinut sen verran, että olisin saattanut myöhemmin katua ostamatta jättämistä, kun maksoivat nyt vain 11,50 puntaa (n. 13,80e) kappale. Kolmoskausi on vielä kesken, pitänee palata sen pariin lähiaikoina. Entouragen viitoskausi tuli taannoin katsottua läpi, joten kuutoskauden hankkiminen oli alennuksenkin vuoksi paikallaan.

Vuoden lopussa tullutta Columboa on tullut katsottua viime aikoina. Aluksi piti katsastaa ykköskauden viimeiselle levylle tuupattu vuoden 1968 Prescription: Murder, joka oli ensimmäinen Columbo-tv-leffa, kolme vuotta ennen varsinaisen sarjan käynnistymistä. Hauskaa, miten nuoren näköinen vuonna -27 syntynyt Peter Falk oli siinä.

Tuo kuva on otettu kännykkäkameralla, jaksojen kuvanlaatu dvd:llä on tuota ensimmäistä pilottia myöten erinomainen. Ykköskaudenkin jaksot ovat jo 40 vuotta vanhoja, joten on hienoa, miten skarppi kuva jaksoissa on.

Leslie Nielsen oli yhdessä ykköskauden jaksossa vuodelta -71. Tuokaan ei ole suora kuvakaappaus, kunhan digikameralla näppäsin tv-ruudulta. Se vuoden -68 Columbo erosi siten myöhemmistä, että Columbo oli siinä usein ilman takkiaan ja loppupuolella hän kiihtyi kovasti murhaajalle, kun normaalisti mies pysyy aika rauhallisena.