tiistaina, joulukuuta 21, 2010

Paketti Amazonista ja pari leffaa

Vähän hirvittää välillä tuo Amazonin paketointi.
Yksi sisään taitettu pahvilärpäke, jonka kuka tahansa voisi aukaista ja sulkea tuosta vain, suojaa tilausta ulos tippumiselta. Toisaalta kaikki oli tallessa, joten mitään valittamisen aihettahan tässä nyt ei oikeasti ole. Tilaus oli postitettu 4.12., joten olin iloinen ja helpottunut, että paketti saapui (luvatusti) ennen joulua. Tuossa siis, jos kuvasta on vaikea saada selkoa, 24 S8 -blu-ray, Vampire Diaries S1 -blu-ray, The Ricky Gervais Show S1 -dvd, Flight of the Conchords S1-S2 -dvd ja An Idiot Abroad -kirja. "5 disc set includes exclusive bonus disc", luki tuossa 24-boksin päällystarrassa. Lieneekö mainospuhetta, vai puuttuneeko tuo levy oikeasti jostakin julkaisusta.

David Mametin kirjoittama ja Neil Jordanin ohjaama We're No Angels (4, tosin tekisi kyllä mieli sanoa 4,5/5) oli erittäin kiva komedia, jonka voisi hankkia kokoelmaankin. Olin aiemmin jättänyt tämän lainaamatta kirjastosta ehkä heikon IMDb-keskiarvon vuoksi, mutta leffan tullessa taas vastaan päätin katsastaa sen. Kannatti, koska elokuva oli tosiaan oikein hauska. Elokuvassa harmittoman oloiset vangit (Sean Penn ja Robert De Niro) karkaavat vankilasta pahisvangin vanavedessä ja päätyvät pikkukylään Kanadan rajalle, missä heitä luullaan papeiksi. Etenkin De Niron tuskastunut ja turhautunut naamanvääntely nauratti tämän joutuessa vetämään ihmisille rooliaan.

Aiemmassa päivityksessä unohtui mainita Smilla's Sense of Snow (3½/5), joka oli ihan jees, mutta en tiedä jaksaisiko sitä uudestaan katsoa. Gabriel Byrneä oli kiva nähdä ja Julia Ormondin päähenkilö Smilla oli ihan mielenkiintoinen, vähän ehkä tuli mieleen Avalonin Ash, sellainen vakava ja vähäpuheinen. Kirjaa, johon elokuva perustuu, voisi kyllä joskus vilkaista.