sunnuntaina, joulukuuta 05, 2010

Levylisäykset ja katselut

Siinäpä viimeisimmän levyhankinnat. Fringen kakkoskauden blu-rayn sai tosiaan Amazonin alesta noin 25 eurolla, kuten jo kerroinkin. Eastern Promises -blu-rayn sai CDonin bonusrappusten ansiosta alehintaan 7,90 euroa ostaessani inFamousia ja Just Cause 2:a pelialesta yhteishintaan 34,95e. EP:n olen nähnyt kerran, ja tuohon hintaan se oli pakko tilata.

A Knight's Tale (4/4) oli parempi kuin odotin. Ihan hauska, hyviä hahmoja ja yllättävän hyvää draamaa. Mielenkiintoisesti tässä käytettiin modernia musiikkia pillipiipareiden sijaan, IMDb:ssä selitettiin mitä ohjaajalla oli mielessä:"Helgeland used modern music to try to elicit an emotional response in the movie audience akin to what medieval people would have felt when hearing the music of that time." Kuulostaa ehkä epäilyttävältä, mutta hyvinhän tuo toimi.

Millennium-trilogian kakkososan jälkeen kesti aikaa, ennen kuin sain katsottua Pilvilinna joka romahti -päätösosan (4/5). Ensimmäinen elokuva on selkeästi sarjan paras verrattuna näihin jatko-osiin, mutta toisin kuin kakkososan jälkeen, kolmosen katsottuani olisin voinut katsoa piakkoin vielä jatkoa tarinalle.

Toy Story 3:n (5/5) voi helposti laskea vuoden parhaimpien (ja hauskimpien) elokuvien joukkoon. Täydellinen sekoitus draamaa, komediaa ja toimintaa. Paikoitellen myös vähän creepy. Jos joku ohittaa tämän ajatellen "en minä mitään animaatioita jaksa katsoa", niin sanoisin, että kyllä sinä tämän jaksat katsoa. Kuten animaatiot yleensä, näyttää TS3 hienolta blu-raylla.

Jotkut eivät siedä Twilightia, itsekin vähän kallistuin tuohon ryhmään kunnes lainasin kirjastosta ykkösosan, joka ei ollut hassumpi. Odotin, että erinomaisesta Hard Candysta vastanneen David Sladen ollessa ohjaajana tämä olisi selvästi paras kolmikosta, mutta Eclipse (4/5) oli lopulta samaa tasoa muun sarjan kanssa. Slade olisi voinut varmasti tehdä leffasta paremmankin, mutta eipä tuollaisessa megaprojektissa varmasti paljon sooloilla. Ensi vuonna tulee sitten taas jatkoa.

Entouragen katsomisessa oli pitkä tauko. Katsoin neloskauden loppuun syyskuussa -09 ja hankin viitoskauden dvd:n viime helmikuussa. DVD kuitenkin lojui pinossa noin yhdeksän kuukautta ennen kuin sain aloitettua kauden. 12 jakson mittainen viitoskausi (5/5) hujahtikin sitten aika nopeasti läpi. Jälleen mainio kausi ja rutkasti isoja nimiä vierailijoina esittämässä itseään. Entouragessa on hauskaa nähdä näyttelijöiden lisäksi ohjaajia esittämässä itseään, tällä kaudella esim. Frank Darabont ja Gus Van Sant. Kuutoskaui julkaistiin syyskuussa, tällä kertaa myös blu-raylla, hienoa.