tiistaina, joulukuuta 14, 2010

Kies-ongelmaan ratkaisu, Android 2.2 Galaxy S:ään

Olin jo paljolti luopunut toivosta, että saisin päivitettyä Android 2.2-käyttiksen (aka Froyo) Galaxy S -puhelimeen Samsungin surkean Kies-ohjelman, jolla päivitys pitäisi tehdä, vuoksi. Tämä kun ei millään suostunut Windows 7:llä tekemään yhteistyötä puhelimen kanssa kaapelilla tai bluetoothilla. Videot ja kuvat sain sentään siirrettyä ilman Kiesiä koneelle. Kaivelin taannoin vanhan Vista-läppärin esiin, että jos päivitys onnistuisi sillä, mutta sama ongelma toistui, ohjelma jäi mietiskelemään itsekseen yhteyttä yrittäessä. Tämän jälkeen tuli mieleen, olisiko ongelma sittenkin puhelimen päässä.

Ryhdyin taas kaivelemaan Googlella mahdollisia ratkaisuja. Motivaatiota puhelimen päivittämiseen lisäsi se, että jostakin syystä Gmail-synkronointi ei ollut toiminut moneen päivään, ts. en saanut enää ilmoituksia uusista maileista. Toivoin, että käyttiksen päivittäminen korjaisi asian. Lopulta vastaan tuli uutta infoa. Kies ei kuulemma tykkää yli 16 merkin mittaisista tiedostojen nimistä. Niinpä poistin läjän ohjelmia ja tiedostoja. Esmes Skyfire -ja Dolphin Browser -selaimet jättivät asennuksen poistonkin jälkeen puhelimeen kansiot, jotka dellasin käsin. Lopulta testasin yhteyttä, ja ihme ja kumma, Kies tunnisti viimein puhelimen ja ehdotti ohjelmiston päivitystä. Tuolloin muistin lukeeneni suosituksen, että ennen päivitystä kannattaisi palauttaa puhelimeen tehdasasetukset, joka poistaisi sisäiselle muistille asennetut ohjelmat, viestit ym.

Niin sitten tallentelin tiedostoja, numeroita ja muistiinpanoja ennen tehdasasetusten palautusta, joka tapahtuu siis näin: valikko -> asetukset -> yksityisyys -> alkuperäisten tietojen palautus. Tuo sujui ongelmitta, ja sitten laitoin Kiesin päivittämään ohjelmiston. Latauksessa meni useampi minuutti, mutta lopulta kaikki oli ok ja päivitys asentunut.

Tietty nyt tätä kirjoittaessa muistin, että joku suositteli tehdasasetusten palauttamista sekä ennen että jälkeen päivityksen, ja minä en tietenkään muistanut tehdä sitä toistamiseen. No, lieneekö tuolle tarvetta, kun puhelin kuitenkin toimii ongelmitta ja ripeästi. Ne Gmail-ilmoituksetkin palasivat päivityksen myötä.

Ensimmäisiä juttuja, jotka 2.2-päivityksessä on huomannut muuttuneen:

- flash-tuki nettiselaimessa, joten ainakin Yle Areenan ja Ruutu.fi:n videot näkyvät puhelimella (mikä tuntui aika vinkeältä ensikokeilulla), mitä nyt 384kbs-netillä reilujen miettimistaukojen kera
- näppiksessä uudistuksia, esmes yläriviltä saa kirjainta pohjassa pitämällä valittua myös numeroita ja erikoismerkkejä
- yhteystiedoissa uusi hakuikkuna, joka säästää listauksen rullaamiselta
- näppäinlukituksen avaamiskehoitus on vähän erilainen
- Gmail-ohjelmaan on tullut uusia toimintoja, lähinnä kai viestin yläosassa sijaitsevat toiminnot, mm. reply
- kameraohjelmassa napukka, jolla voi ottaa kuvan käyttäjän puolella olevalla kameralla, jota käytetään videopuheluissa
- asetukset-listauksessa (langattomat toiminnot, näyttö yms.) uudet pirteät logot
- alasvetovalikossa uusi "autom. kierto" -napukka, ts. pysty/vaakatilan automaattinen kierto
- sovelluksissa uusi tehtävienhallintaohjelma, jolla näkee (ja voi sulkea) näppärästi auki olevat ohjelmat, tallennustilan ja käytössä/vapaana olevan muistin määrän
- Press Reader -ohjelma, jonka valitessa tulee vain ilmoitus "palvelu on käytettävissä pian"
- äänihakutoiminto Google-haun yhteydessä, aika hyödytön pikatestauksen perusteella

Kies muka tallensi yhteystiedot puhelimelta ennen päivitystä, mutta eipä noita sitten löytynyt, kun yritin palautusta. No, olinkin kirjoittanut tärkeimmät numerot ennen päivitystä ylös. SIM-kortilla olleet numerot pysyivät toki tallessa.

Nyt kun Kies lähti toimimaan, lisäsin muutaman mp3:n puhelimeen, vaikka tuon tekeminen aika kankeaa ohjelmalla olikin. Olikohan tuokin päivityksen myötä uutta, vai enkö vain hoksannut aiemmin, että kenelle tahansa kontaktille voi asettaa oman soittoäänensä (Muokkaa yhteystietoja -toiminto valitulle henkilölle -> valikko-napista Muokkaa -> Soittoääni -> Ääni), aiemmin tein tuon asettamalla eri ryhmille oman soittoäänensä.

Ihan positiivinen ensivaikutelma tuli tuosta 2.2-päivityksestä. Pelkona vähän oli, että jos se tuo jotain uusia bugeja aiemmin hyvin toimineeseen puhelimeen, mutta eipä noita ole tullut vastaan.

2 Comments:

Blogger Olli Sulopuisto said...

Itse asiassa GMail-ohjelma irroitettiin käyttöjärjestelmästä, jote nykyään se päivittyy omaa tahtiaan. Sama YouTubella.

12/14/2010 12:08 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kappas, en ollutkaan huomannut. Tattis, pitää latailla.

12/14/2010 12:47 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home