keskiviikkona, tammikuuta 05, 2011

Katsotut elokuvat

Jäi aiemmin mainitsematta, että A Christmas Carol (3/5) tuli katsottua joulun jälkeen. En odottanut leffalta paljoa, enkä jaksa innostua motion capture -tekniikasta. Zemeckiksen intoilu sen parissa tuntuu samanlaiselta ajanhaaskaukselta kuin Cameronin sukeltelut, näin tällaisen näkökulmasta joka mieluummin näkisi Zemeckiksen tekevän live action -elokuvia. Toki on hyvä, että tekniikkaa kehitetään jne. ja odotan kyllä mielenkiinnolla Tintti-elokuvaa. Joka tapauksessa leffa oli ihan ookoo, tosin toista kertaa en jaksaisi katsoa. En edes tajunnut, että Carrey esitti monta roolia elokuvassa.

Vuoden 2010 viimeinen leffa oli neljä ja puoli vuotta sitten pressinäytöksessä katsomani The Fast and the Furious: Tokyo Drift (4/5). Hassua, että ilman lopun cameo-roolia lukuunottamatta leffalla ei ole mitään tekemistä sarjan muiden osien kanssa. Tykkäsin taas elokuvasta, kaahailukohdat on tehty erittäin hyvin ja Lucas Black on sympaattinen pääroolissa. Yakuza-juonikuvioiden tullessa mukaan draamapuoli ei toimi enää niin hyvin kuin alussa, ja loppuajelun tapahtuminen yön hämärässä (lieneekö siksi, ettei CGI olisi niin ilmeistä) on pieni pettymys, mutta elokuva on silti kivaa aivot narikkaan -viihdettä.

Standard Operating Procedure (4½/5) oli erittäin hyvä dokumentti Abu Ghraibin vankilan tapahtumista. Leffa koostuu paljolti puhuvista päistä, kohun aiheuttaneista valokuvista ja tyylitellyistä, hidastetuista pätkistä kerrontaa piristämässä. Puhumassa on mm. joitakin kohukuvissa nähtyjä sotilaita, joista ainakin osa paljastuu tavallisiksi tallaajiksi, jotka eivät olleet todellisuudessa sellaisia pahiksia, joina heidät julkisuudessa esitettiin kohun aikaan.

The Messengerissä (4/5) Ben Fosterin esittämä, Irakissa loukkaantunut sotilas laitetaan yhteen Woody Harrelsonin kanssa viemään suru-uutisia sodassa kuolleiden lähiomaisille. Harrelson ja käsikirjoittaja saivat Oscar-ehdokkuudet. Leffa olisi voinut kertoa vielä enemmän pääkaksikon taustoista, syventää hahmoja lisää, mutta kelpo draama joka tapauksessa. Jos sotimiset eivät innosta, niin sitä tässä ei ole ollenkaan, vaikka sotilaita päärooleissa onkin.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Diggasin tosi paljon tosta the messengeristä, se jäi turhan vähälle huomiolle minusta.

1/06/2011 5:38 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis. Johtuneeko tuo sitten osittain mainostuksen vähäisyydestä ja siitä, etteivät jenkit käy katsomassa sodanvastaisia elokuvia, jos tämän voi niihin lukea.

1/08/2011 3:09 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home