keskiviikkona, joulukuuta 29, 2010

Operaatio Anttilassa

Ohessa uusimmat roippeet. Dragon Age: Origins tuli ilmatteeksi postissa, kun tilasin taannoin Pelaaja-lehden. Vähän aiemmin olin saanut Sandiskin 8 gigan microSDHC-muistikortin kännykkään Mikrobitin tilattuani, joten hyviä diilejä ovat olleet. The World of Karl Pilkington tuli postissa maanantaina. Kirja koostuu jo kuulluista keskusteluista Pilkingtonin, Gervaiksen ja Merchantin välillä, mutta mukana on myös välillä Karlin piirustuksia ja kirjaa varten kirjoittamia juttuja, joten 4,49 euron hintaisena tuon hankkimista ei tarvitse harmitella. En ole vielä aloittanut An Idiot Abroad -kirjaa. Tokyo Drift -blu-ray ja Blind Date -dvd lähtivät mukaan Lappeenrannan Anttilasta maanantaina siellä käydessäni. Tokyo Driftin näin aikoinaan pressinäytöksessä ja viihdyin sen parissa mainiosti, Blind Datea en ole nähnyt.

Tuolla Anttilassa vaimon pyöriessä toisaalla minua alkoi ärsyttämään blu-ray-alelaarissa vallitseva täydellinen kaaos, joka on toki tuttu näky. Mikä järki siinä on, että asiakkaan pitää kaivella sekaista koteloläjää siinä toivossa, että pohjalta sattuisi käteen jotain ostamisen arvoista? Kuinka vaikeaa voi olla pitää noissa jotain järjestystä yllä, ettei valikoiman perusteellinen selaaminen tuntuisi täysin epätoivoiselta tehtävältä? Ja miksi me asiakkaat pidämme tällaista hyväksyttävänä ja itsestäänselvyytenä? Kuten John Merrick julisti Elefanttimiehessä:"I am not an animal! I am a human being!"

Aloin siinä sitten laittamaan koteloita pystyyn ja toisensa perään, toiveena se, että läjästä saattaisi löytyä jotain hankkimisen arvoista. Eipä tuo suuri vaiva ollut, ja lopulta toinen kahdesta vierekkäisestä korista oli järjestyksessä ja levyt kerrankin helposti selattavissa. Tyytyväisenä siirryin sivummalle ja katsoin, kun aiemmin toista läjää tutkinut mies pääsi nauttimaan työni tuloksista selatessaan ongelmitta kokoelmaa. Verenpaineeni tosin kohosi hieman nähdessäni miehen nostavan kotelon levyjen päälle ja jättävän sen niille sijoilleen. Miehen lähdettyä palasin levyjen luokse ja katsoin sabotöörin aiheuttamaa kaaoksen alkua.

Siistin sottapytyn jäljet ja päätin samantien järjestellä myös viereisen korin läjän. Siirsin siitä ensimmäiseen koriin levyjä saadakseni sen täyteen, ja laitoin koreihin kuulumattomat uutuusjulkaisut sekä dvd-levyt omiin pinoihinsa. Lopulta olin valmis.

Odotin turhaan, että joku myymäläpäällikkö tulisi puristamaan kiitollisena kättäni soittokunta kintereillään fanfaareita ilmoille kajauttaen. Lopuksi siirsin vielä muutaman blu-ray-uutuuden pinosta (kuvassa oikealla) viereiseen hyllyyn kavereidensa luokse. Liikkeestä lähtiessäni katsoin tyytyväisenä, kun joku nuorukainen selasi sivistyneen oloisesti levyjä. Siinä missä murhe ja pessimismi olisi vallannut tämän tulevaisuuden toivon mielen aiemmin esillä olleen levykaaoksen edessä, tyyneys paistoi nyt pojan kasvoilla hänen sormiensa selaillessa vaivattomasti alennuslevyjä.

6 Comments:

Anonymous Mervi said...

Voisitte Tonin kanssa mennä joskus shoppailemaan, eli järjestelemään kauppojen hyllyjä. Se olisikin näky se.

12/29/2010 8:18 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ai Tonillako on samanlaisia ongelmia? Terkkuja! :)

12/29/2010 8:22 ip.  
Blogger Helinä Laajalahti said...

:) ihana postaus! Ihan hymyilyttämään pisti ajatus asiakkaasta järjestelemässä kaupan hyllyjä kuntoon. Itsekin kävin eilen Anttilassa hipelöimässä levyjä ja masennuin hieman "megatarjouksista", kun ne samat 5.99e dvd:t siellä olivat kuin ennenkin ja vain muutama hassu blu-ray oli ehkä pari euroa halvemmalla kuin aikaisemmin. En sitten ostanut mitään...

12/30/2010 1:11 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitos, Päivi! :-)

Lappeenrannassakin oli kyllä aika ankea valikoima. Olin ostaa The Station Agent -dvd:n varmaan juuri tuohon 5,99 euron hintaan, kunnes onneksi huomasin tuon uudemman julkaisun kuvan olevan cropattu.

Villin pohjolan ykköskautta oli yksi boksi jäljellä noin 11,90 eurolla, sen varasin mukana olleelle anopille.

12/30/2010 2:19 ip.  
Anonymous Anna said...

Kannattaa toi Dragon Age pelailla vaikka ilmaiseksi sainkin, paras RPG vähään aikaan!

1/02/2011 8:40 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis, pitää pelata! Vaihtoehtona olisi ollut Brutal Legend. Dragon Agea on niin kehuttu, että valitsin sen, vaikka en roolipelejä ole paljoa pelaillut.

1/02/2011 10:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home