maanantaina, maaliskuuta 28, 2011

Viime viikkoina katsotut leffat ja sarjat

Tässä on tullut taas katsottua sellainen läjä sarjoja ja leffoja, ettei niistä nyt jaksa pitkästi kirjoitella. Eli pikaisesti listailen ne. Pari leffaa tosin jätän pois, niihin palaan myöhemmin.

Sanotaan nyt kuitenkin tähän väliin, että Fringe saa täyden 22 mittaisen neloskauden, mikä oli todella hieno uutinen. Katsojaluvut eivät ole olleet mitenkään mahtavat, joten ihmeen armelias on Fox ollut. Ehkä siellä ei vain haluta suututtaa J.J. Abramsia ja odotellaan, että mies tekisi heille Lostin kaltaisen hitin.

- Friday Night Lights S3 (5/5) : tajusin tänään, että sarja näkyy Subilla sunnuntaisin puolenpäivän maissa nimellä Unelmien kentät. En tiedä missä vaiheessa sarja on, mutta eipä joka tapauksessa ole kovin hääppöinen esitysaika noin hyvälle sarjalle.

- Nurse Jackie S1 (4/5) : ER:n loputtua oli kiva katsoa taas sairaalaan sijoittuvaa sarjaa. Ei nyt sinänsä mikään mullistava tapaus ja pomohahmo, tai ehkä tämän esittäjä ei ole kovin mielenkiintoinen. Kiva ja viihdyttävä sarja kuitenkin. Huhtikuussa ilmestyvä kakkoskausi on jo tilauksessa.

- Derren Brown: Enigma (5/5) oli taas erinomainen live-dvd.

- Sons of Anarchy S2 (5/5) oli vielä parempi kuin ykköskausi, koukutuin oikein kunnolla, eikä jakso per ilta -tahti enää onnistunut. Pitkästä aikaa tuli kunnolla paneuduttua levyjen ekstroihin ja suretti ihan, että kolmoskautta pitäisi odottaa marraskuuhun.

- Rambo (4½/5), eli tämä viimeinen, oli kunnon väkivaltaviihdettä. Sopranosin pappi, 24:n Chappelle, Paul Schulze oli tässä mukana. Hän on vakinaama myös Nurse Jackiessa.

- Kohtaamisia (4/5) oli pitkistä otoista koostuva draama, hyvä sellainen, yksi osio (jossa autovoro) oli vain vähän so-so.

- Staten Island (3,5/5) kulki nokkeluuden ja teennäisyyden rajamailla, mutta ihan kelpo leffa, jota tuskin toiste kuitenkaan jaksaisi katsoa.

- The Social Network (5/5) oli tietty erinomainen.

- Buried (4/5) piti hyvin jännitteen ja mielenkiinnon yllä, odotin että olisi hyvä, enkä pettynyt. Vaikea kuitenkaan kuvitella, että tätä viitsisi uudestaan katsoa.

- Scott Pilgrim vs. the World (5/5) puolestaan on elokuva, joka tulee varmasti katsottua useaan otteeseen. Vuoden parhaita leffoja, Edgar Wright ei taaskaan pettänyt.

- Jared Leton tähdittämä Mr. Nobody (3½/5) olisi voinut olla teennäinen tapaus, mutta oli kuitenkin sen verran hyvin tehty, että leffa oli ihan mielenkiintoinen.

- Chloe (4½/5) oli jälleen laatua Atom Egoyanilta, jolta olen nähnyt tämän lisäksi elokuvat Exotica, The Sweet Hereafter, Felicia's Journey ja Where the Truth Lies. Felicia's Journeytä lukuunottamatta suosittelen kaikkia.

- Zack Snyderin tietokoneanimaatio Legend of the Guardians (3/5) oli sellainen ookoo, ei mikään ihmeellinen, eikä pitkästyminen ollut kovin kaukana. Komean näköinen, mutta tarina ei hirveästi sytyttänyt.

- George Clooneyn tähdittämä The American (4/5) oli hyvä draamatrilleri, jolta ei kannata odottaa äksöniä.

- A Single Man (4/5) oli tyylikäs draama, Colin Firth erittäin hyvä pääroolissa.

- 30 Rock S4 (5/5) oli taas mainio, alku oli ehkä vähän kankea, mutta niin se taitaa yleensä olla.