torstaina, maaliskuuta 24, 2011

Topfield CRC-2400 -arvostelu

Uusi koti, uusi digiboksi. Vanha perusrämä ei löytänyt kuin muutaman kanavan, joten oli aika ostaa kunnon vehje. Kotiin lähti Topfieldin kahdella virittimellä varustettu HD-boksi. Seuraavassa vaihtoehdossa, Topfield sekin, ei olisi ollut HD-tukea, kahta viritintä eikä paikkaa nettipiuhalle, joten oli sama maksaa noin satanen lisää saadakseen tuon paremman. Kerrankin en alkanut tutkimaan netistä laitteen arvosteluita, ajattelin että joka digiboksista löytyy kuitenkin jotain valitusta.

Liitin boksin HDMI-piuhalla vahvistimeen. Kanavat löytyivät ongelmitta ja boksi oli käyttövalmis ihan ihmeempiä säätöjä. Kaukosäädin ajaa asiansa, sillä on boksin 24 kk:n takuun sijaan vain 6 kk:n takuu. Ohut käyttöopas ei ole mitenkään syväluotaava, ja ominaisuuksia tulee opittua kokeilun kautta.
Viihde-valikosta löytyy YouTubea sun muuta. Nettipiuha ei nyt yllä boksiin, joten ei ole tullut kokeiltua noita nettiä vaativia juttuja. Parasta noissa on kuitenkin mediasoitin, jolla voi pyörittää ulkoiselta kovalevyltä videoita, tuettuina tiedostomuodot .avi, .mp4, .mkv ja .vob. Boksin ohjelmaopas on ihan toimiva ja selkeä, tulevien ajastusten enimmäismäärä on 70.

Tulevat ajastukset pitää tehdä ohjelmaoppaan kautta, eli ei voi itse naputella suoraan päivämäärää ja kellonaikaa. Eipä sille kyllä ole ollut tarvettakaan, kun ajastukset hoituvat ohjelmaoppaassa nappia painamalla, ja jos olisi, niin ajastetun ohjelman ajastustiedoista pystyy muuttamaan nauhoituksen päivämäärää, aloitusaikaa ja kestoa, joten tuo olisi ratkaisu siihen ongelmaan.


Hauskaa nyt kun boksi on kiinni vahvistimessa, niin tv-ohjelmien äänet tulevat ulos surroundina, mikä oli uutta (tv-lähetyksien osalta). Videot voi kopioida talteen ulkoiselle kovalevylle .rec-muodossa, tosin näytti turhan vaivalloiselta löytää järkevä ohjelma, jolla pyörittää nitä PC:llä. Niitä filuja voi joka tapauksessa pyörittää siltä ulkoiselta kovalevyltä.

Tallennettujen ohjelmien toistossa ei ole ollut mitään ongelmia, kuva tai ääni ei ole pätkinyt, eikä mitään muutakaan häiritsevää ole tullut vastaan. Mitäpä tuosta vielä keksisi, hyvä hankinta, ei ole kaduttanut.

25.4.2011: Ajattelin nyt päivittää tätä, kun boksi on ollut vähän kauemmin käytössä. Mediasoittimesta sanoisin, että .mkv-tiedostojen toisto onnistuu vähän vaihtelevasti.

Ajastuksia on tullut tehtyä hirveä määrä, ja lähes kaikki ovat toimineet, ehkä yksi on epäonnistunut täysin. Ei ollut mikään tärkeä ohjelma, joten hermojen menetykseltä säästyttiin. Ainakin kerran jokin myöhäinen tv-oppaasta tehty ajastus on jostakin syystä jäänyt nauhoittamaan yöllä moneksi tunniksi tv-kanavaa, mikä nyt ei sinänsä haitannut.

Ulkoiselle kovalevylle ohjelmia kopioidessa näköjään kannattaa varmistaa, että tiedosto on OK. Olen siirtänyt ohjelmia runsaasti ja poistanut niitä samantien digiboksilta, ja vastikään sitten huomasin, että muutama siirretty leffa näytti kooksi 0 mb. Nuo epäonnistuneet kopioinnit olivat kuitenkin sinänsä harvinaisia, pääosin kaikki on toiminut hyvin ja ohjelmat pyörivät ulkoiselta levyltä ongelmitta.

Yksi vastikään huomaamani vika on ollut ohjelmaoppaassa, joka on saattanut näyttää että menossa olisi jokin täysin eri ohjelma, jota ei edes näy koko päivänä. Toisena esimerkkinä viikonlopun How to Make it America näkyi ohjelmaoppaassa eri ohjelmana, tosin alku- ja loppuaika täsmäsivät. Myöhemmin nuo tiedot olivat kuitenkin korjaantuneet.

DVDPlazassa näkyi olevan paljon keskustelua CRC-2400:sta, joten sieltä voi löytää lisää käyttökokemuksia. Itse en tosiaan lukenut mitään foorumeita ennen boksin ostoa, ja hyvä niin, koska noita viestejä lukiessa olisi kyllä voinut alkaa miettiä kahdesti, uskaltaisiko tuota hankkia, kun ihmiset valittavat erinäisistä asioista.

Onhan noita vikoja ollut jonkin verran, mutta ei nyt kuitenkaan mitään, jonka vuoksi olisin alkanut katua hankintaa. Eli pääosin kaikki on toiminut hyvin. Mahdollisuus nauhoittaa neljää kanavaa ja katsoa viidettä (huomautus tähän väliin, ettei minulla näy mitään maksukanavia) on ollut yllättävän hyödyllinen ja tuollaiset useat yhtäaikaiset ajastukset ovat toimineet ongelmitta.

Digiboksille ei ole ainakaan vielä saatavilla päivitystä, jospa sellainen tulee ja korjaa sitten noita mainitsemiani vikoja, jotka eivät sentään onneksi ole mitään hirveän vakavia.

20.6.2012: Pikainen lisäys: boksiin ei pysty asentamaan TAPeja eli käyttöä helpottavia ohjelmia, esim. nauhoitus sanahaulla yms. Lisäksi tekstistä puuttui maininta ominaisuudesta (jota en ollut hoksannut), että ohjelman ajastettua sieltä ajastuslistauksesta pystyy määrittämään, tapahtuuko ajastus vain kerran, joka viikko vai arkipäivisin, ja olikohan päivittäin vielä vaihtoehto, en nyt muista, mutta ainakin nuo kolme ensimmäistä. Tuota kerran viikossa ja joka arkipäivä tapahtuvaa nauhoitusta on tullut käytettyä, ja on pelannut hyvin eikä ohjelmia ole tietääkseni jäänyt nauhoittamatta.

Jos on jotain kysyttävää, niin kommentteihin voi laittaa.

4 Comments:

Blogger kentsu said...

Kiitos arvostelusta.
Taidan käydä hakemassa tuollaisen. plazan kirjoitteluista huolimatta. Oletko kokeillut TAP:eja? Epäonnistunenet tiedostonkopioinnit johtunee samasta syystä kuin vanhallakin topfieldissä eli tallennetut ohjelmat saavat nimensä epg:stä eli eseim. "4D: egyptin pyramidit" sisältää kielletyn merkin ":" joka topfield yrittää mukisematta kopioida ulkoiselle kovalevylle joka on FAT32? tämä päättyy takuulla virheeseen. nimeä uudelleen tuo file ennen siirtoa niin kopiointi onnistuu.

8/14/2011 1:31 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiva että oli hyödyksi. TAP:eja en ole kokeillut, oikeastaan en ollut niistä edes tietoinen.

Tuohon arvosteluun voisi lisätä, että sittemmin boksiin on ilmestynyt ohjelmistopäivitys, jota tosin en ole vaivautunut asentamaan tikulla, kun ei onnistunut kaapelin kautta (jää vain miettimään).

Tuo ei ollut vikana niissä 0 mb-filuissa, sillä boksi ilmoittaa kyllä, jos tiedoston nimessä on kiellettyjä merkkejä. Tuota vikaa ei ole joka tapauksessa enää ilmennyt, vaikka filuja olen kopioinut talteen hyvin paljon.

Plazalta löytyivät ohjeet tiedostojen leikkaamiseen, jos vaikka haluaa jonkin pätkän irralleen pitkästä tallenteesta: Play ja uudestaan > -napilla saa aikapalkin. >|< -näppäimellä merkitään aloituspiste. Sininen viiva vilkkuu aikapalkissa. Se siirretään isolla ympyräsäätimellä haluttuun kohtaan. Valittu alue näkyy sinisenä ja loppukohta merkitään sinisellä F4-napilla. Sitten tulee valikko, josta voi valita Tallenna, Leikkaa tai Peruuta. OK-napilla valitaan joku niistä.

8/14/2011 6:30 ip.  
Blogger atronii said...

Tutun tuntuinen tilanne. Meilläkin on uusi digiboksi. Vanha boksi usein keskeytti nauhoitetun ohjelman, kun sitä yritti katsoa rauhassa.

4/26/2012 12:52 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis, toivottavasti uusi boksi pelaa hyvin!

4/29/2012 9:35 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home