lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

TV-sarjoja (ja yksi leffa) tilaukseen

Tietäähän sitä miten siinä käy, kun yömyöhään tulee palloiltua Amazon.comissa. Kynnys tilata levyjä laskee huomattavasti, ja päivällä jossakin kohtaa tulikin mieleen, että mitähän kaikkea minä meninkään tilaamaan. No, en mitään mitä tarvitsisi jälkeenpäin katua. Ensimmäinen löytö oli jo viime elokuussa julkaistu Heroesin neloskauden blu-ray. Kolmoskauden tilasin heti sen ilmestyessä, nyt päätin odotella vähän hinnan laskua. Boksi tuli maksamaan postituskuluineen 30,9 euroa.

Oli jo lähellä, että olisin tilannut Mad Menin neloskauden Amazon UK:sta heti sen ilmestyttyä. Onneksi en tilannut, koska Amazon.comista sen sai halvemmalla, postituskuluineen 25,3 euroa. Kolmoskauden näkemisestä on semmoset seitsemän kuukautta. Mitään epätoivoista "pakko saada lisää jaksoja" -tunnetta ei ole vielä ollut ilmassa, mutta on toki kivaa nähdä sitä taas, onhan sarja erinomainen.

Friday Night Lightsin neloskausi on vielä kesken, mutta oli sama laittaa jo viitoskausi tilaukseen. Varsinkin, kun se vastikään ilmestyneenä oli nyt Amazonissa vain dollarin kalliimpi kuin neloskausi. Laitoin huvikseen kokeeksi hitusen kalliimman, toiseksi nopeimman postitusvaihtoehdon, jotta voisi katsoa, tuleeko se oikeasti yhtään nopeammin perille kuin muut samaan aikaan lähetettävät roippeet. Hinnaksi tuli täten postituskulujen jälkeen 22,9 euroa.

Hyllystä löytyvät Lostin kaudet 4-6 blu-raylla, loput dvd:llä. Tarkoituksena on ollut hommata myös nuo alkupuoliskon kaudet bd:llä jahka tulisivat vastaan tarpeeksi halvalla. Amazonista sai kakkoskauden (samoin ykköskauden, mutta lähettäjä ei olisi Amazon, vaan joku joka ei postita Suomeen) hintaan $31.99 + pk:t $6.48 (4,5 euroa), eli yhteensä 26,7 euroa. Nyt postituskulut tosin olivat tuon sijaan $8.97 (6,2 euroa), koska samaan pakettiin tuli lisäksi yksi elokuva.

David Twohyn (Pitch Black, Below) kirjoittama ja ohjaama, Charlie Sheenin tähdittämä vuoden 1996 The Arrival on erittäin kiva suht pienen budjetin scifi-leffa. Sellainen viihdyttävä, hyvin tehty B-leffa, joka löytyy minulta jo dvd:llä, mutta sen laatu tuskin oli kovin ihmeellinen. Lisäksi blu-ray, joka näiden muiden tavoin on aluekooditon, maksoi vaivaiset $6.99 eli alle viisi euroa. Lostin kanssa tilaukselle tuli yhteishinnaksi postituskulujen kanssa $47.95 eli 33,3 euroa. The Arrivalia ei ollut nyt varastossa, joten se ja Lost tulevat sitten vähän myöhemmin kuin muut levyt.