torstaina, huhtikuuta 21, 2011

Uusia levyjä ja katsotut elokuvat

Tänään tulee ykköseltä klo 22:40 Recount, jonka olen halunnut nähdä pitkään. Osittain siksi, koska sen on kirjoittanut Buffystä näyttelijänä tuttu Danny Strong.

Mad Menin ja Heroesin neloskaudet ovat viimein hallussa. Kumpaakaan en ole nähnyt. Heroesin kolmoskauden finaalin katsomisesta on kymmenen kuukautta, Mad Menin vajaat kahdeksan kuukautta.

Torstain posti toi How I Met Your Motherin kaksi ensimmäistä kautta sisältävän dvd-boksin (kesto n. 920 minuuttia) sekä Nurse Jackien kakkoskauden blu-rayn. HIMYM:ää olen nähnyt vain puoli jaksoa, joten saa nähdä tykästynkö sarjaan. Boksi maksoi kuitenkin vain vajaan kympin.

Ennen The Lovely Bonesin ilmestymistä ajattelin, että se olisi satavarmasti mainio leffa Peter Jacksonin vuoksi. Sitten arvostelut ilmestyivät, enkä lopulta uskaltanut edes vuokrata sitä. DVD:n sai kirjastosta ja elokuva osoittautui paremmaksi kuin odotin. Alku oli epäilemättä toimivampi kuin taivastelut, mutta leffa oli kuitenkin aina viihdyttävä. Hyvin matalien ennakko-odotusten jälkeen elokuva oli positiivinen yllätys, olisihan tuo kuitenkin voinut olla paljon parempikin. 3½/5 pojoa.

The House of the Devil oli niin onnistuneesti tehty kasarileffan oloiseksi, että alkutekstien aikana piti pysäyttää filmi ja tihrustaa ruudulta vuosiluku, että hetkonen, miltä vuodelta tämä nyt oikeasti olikaan. Olihan se 2008 (julkaisu tosin -09), mutta menisi tosiaan läpi vanhemmasta tuotannosta. Hyvin tehty ja näytelty old school -kauhuleffa, jossa opiskelijatyttö friikahtelee lapsenvahtikeikalla. 4/5 pojoa.

Ranskalainen Inside oli aika sairas leffa. Sitä alkaa vissiin tulemaan vanhaksi kun alkaa ajatella, että onko tässä tekijöillä vähän päässä vikaa. Elokuvassa viimeisillään raskaana olevaa naista terrorisoidaan tämän kotona. Väkivaltaisin näkemäni leffa lähivuosiin, sinänsä ihan toimiva, mutta ohjaajaa kiinnostaa enemmän katsojien shokeeraaminen kuin hahmojen syventäminen. 3/5 pojoa.

Tykästyin tänään Tarik Salehin (Metropia) ohjaamaan Lykke Li -musiikkivideoon I Will Follow Rivers.
Lykke Li oli uusi tuttavuus, kiva biisi.