maanantaina, huhtikuuta 18, 2011

Uusia levyjä + katsotut leffat ja sarjat

Posti toi tänään Party Downin ykköskauden, Dog Whispererin kakkoskauden ja viidennen/viimeisen kauden Friday Night Lightsia. Party Downin ensimmäinen jakso tuli katsottua, ihan jees, mutta ei nyt vielä täysin vakuuttanut. Veronica Marsin isää oli hauska nähdä vieraana, meni vähän aikaa että tajusin mistä mies oli tuttu. Party Downhan on Veronica Marsin tekijöiltä.

Friday Night Lightsin neloskausi (5/5) tuli katsottua sunnuntaina loppuun, erinomainen kausi taas. Sopivasti sitten seuraavana päivänä tuli viitoskausi postissa. Siihen olin laittanut Amazon.comissa toiseksi nopeimman postituksen ja boksi saapui tasan viikko lähettämisestä. Tulihan tuo sitten nopeammin kuin normaalisti, pitää nyt vielä katsoa milloin muut samaan aikaan lähetetyt levyt tulevat.

Patriot ja Broken Trail tulivat taannoin CDonista. Euron hintainen Patriot on nähty vasta, joten se menee hyllyyn pölyttymään, mutta Broken Trail pitää tsekata jossakin välissä.

Pari kauhuleffaa on tullut katsottua.

Shutter oli sinänsä yhtä turha remake kuin muutkin, alkuperäinenhän oli jo varsin mainio kauhuleffa. Leffa tuli katsottua lähinnä Joshua Jacksonin vuoksi, Fringen kolmoskautta odotellessa. Odotin remaken olevan kökkö, mutta yllättäen se oli kuitenkin ihan toimiva, annetaan 3½/5, neljä jos kyseessä ei olisi ollut vanhan toistoa. En kyllä ymmärrä IMDb:n tämänhetkistä 4.9/10-keskiarvoa.

Toinen katsottu kauhuleffa oli The Uninvited (3/5), joka oli aika peruskauhuttelu. En edes tajunnut sitä katsoessa, että kyseessä on A Tale of Two Sistersin remake, etenkin kun en tuota alkuperäistä ole nähnyt, varmasti selvästi parempi kuin tämä jenkkiversio.

Shutter-remake oli mielenkiintoisempi kokemus kuin The Uninvited, vaikka Shutterista olin jo nähnyt alkuperäisversion.

Huomasin eilen illalla, etten ollut hoksannut ajastaa viimeisintä Five Days -jaksoa, joka oli kolmas viidestä jaksosta. Onneksi se kuitenkin löytyi Yle Areenasta, ja päätin nyt sitten katsoa digiboksilta ne kaksi ensimmäistä, ettei asia unohtuisi ja jakso poistuisi netistä. Tuo dvd-kotelon/julisteen kuva ja sarjan nimi olivat jääneet Amazonista mieleen. Brittiläinen sarja, HBO:n ja BBC:n yhteistuotanto. Ihan hyvä, en nyt dvd:llä enää ostaisi kun on töllöstä kerran nähnyt.

Onneksi digiboksilta voi kopioida ulkoiselle kovalevylle ohjelmia, muuten pitäisi tilanpuutteen vuoksi deletoida boksilta ohjelmia/elokuvia, joita ei ole vielä ehtinyt katsoa. Kovalevylle onkin kasautunut kiitettävä läjä leffoja, odottamassa on mm. Dead Snow.

Töllöstä on nyt tullut seurattua sarjoja, joista osan voisi listata tässä.

Vaikka en usein jaksa innostua poliisisarjoista, Southland on erittäin hyvä. Pari ensimmäistä jaksoa meni minulta ohi, mutta hyvinhän tuohon pääsi mukaan. Huomasin vastikään, ettei Maikkarilta onneksi tule enää sensuroituja versioita, eli fuckeja ei ole piipattu.

Samoin Maikkarilla näkyvä The Event on sarjoja, joita tuskin olisi ilman Lostia. Tämänkin pilotissa lentokone oli tärkeässä roolissa, flashbackeja käytetään hahmojen syventämiseen ja sarjassa pidetään yllä mysteeriä, mistä kaikessa oikein on kyse. Mikään Lost-kopio tämä ei kuitenkaan ole, ja vaikka The Event ei ole ihan Lostin veroinen sarja, on se kuitenkin (näin neljän jakson perusteella) varsin mainio ja pääheppu sympaattinen. Sarjan jatko on vielä auki, katsojaluvut eivät ole olleet kovin ihmeelliset, harmi jos jää yhteen kauteen. Ykköskausi päättyy jenkeissä toukokuun alussa.

Jimiltä tuleva Poliisit on erittäin mielenkiintoinen dokkarisarja, vaikka en ole ikinä innostunut Subin Pelastajista sun muista. Poliisin/poliisikaksikon arkea seurataan neljässä eri kaupungissa neljänä päivänä viikossa. Harmittelin jo, kun on tullut missattua kaksi ensimmäistä kautta eikä sarjaa ole dvd:llä, mutta nyt näköjään alkoivatkin ykköskauden uusinnat.

How to Make it in America on Ylellä näkyvä erinomainen HBO:n draamakomedia kaveruksista, jotka yrittävät löytää menestystä farkkubisneksen kautta. Viimeinen jakso on vielä näkemättä. DVD ja blu-ray ilmestyvät syksyllä. Ajattelin jo, ettei kakkoskautta varmaan ole tulossa, kun ykköskausi päättyi jenkeissä jo vuosi sitten. Tämän vanhan uutisen mukaan HBO olisi kuitenkin tilannut kakkoskauden onnettomista katsojaluvuista (keskimäärin alle miljoona katsojaa) huolimatta, ja IMDb:ssä joku luotettavan oloinen mainitsi filmausten olleen meneillään maaliskuun lopussa. Hieno homma.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

southland on loistava, paras poliisisarja sitten Shieldin ellei jopa parempi. Minä olen katsonut sitä jo kaksi ja puoli kautta, aivan mahtavaa menoa. Justifiedia suosittelen edelleen ;O)

4/19/2011 10:31 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis, näin blogistasi että tykkäät Southlandista, kiva että taso pysyy korkealla jatkossakin.

Mulla onkin Justifiedin ykköskausi, kun sain sen taannoin kaverilta. En ole vielä katsonut kuin pari jaksoa, olen kyllä tykännyt!

4/19/2011 12:00 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home