lauantaina, huhtikuuta 23, 2011

Säikähdys

Eilen illalla siirtelin digiboksilta elokuvia talteen ulkoiselle kovalevylle, kun sitten homma ei enää pelittänytkään ja tuon kovalevyn sisällön listaus näytti tyhjää. Ajattelin, että nytkö siihen digiboksiin tuli jokin vika, ja laitoin kovalevyn läppäriin kiinni. Asema tuli näkyville, mutta ei suostunut aukeamaan, vaan kone valitti virheestä tiedostossa tai kansiossa. Vika ei ollut digiboksissa, vaan ulkoisessa levyssä.

Se siitä sitten, ajattelin. Siinä meni hirveä läjä digiboksilta tilaa viemästä siirtämiäni ohjelmia, esmes Recount, jonka olin hetkeä ennen vikaa siirtänyt levylle sitä vielä katsomatta. Kovalevyllä olisi lisäksi ties kuinka paljon digikuvia ym., joita ei ole muualla tallessa.

Laitoin sitten Windowsin tarkistamaan virheelliset sektorit sekä tiedostojärjestelmän virheet, mutta tuo sektoriosion suorittaminen näytti kestävän viikon, joten lopulta ajoin vain sen toisen vaihtoehdon.
Ilmoitus kuulosti lupaavalta:"Laite tai levy on nyt valmis käytettäväksi." Ihme ja kumma, kovalevy oli taas kunnossa ja käyttövalmis. Helpotus oli suuri. En kyllä löytänyt tuota Found-kansiota, ja levylle näytti tulleen lisää tilaa operaation jälkeen, mutta en ainakaan nyt huomannut, että mitään (tärkeää) olisi hävinnyt.

Tämä oli kyllä taas hyvä muistutus siitä, että pitäisi ottaa kopiot kaikesta vähänkään tärkeästä toiselle levylle, eihän tuo nykyinen ulkoinen kovo kuitenkaan pysy loputtomiin kunnossa. Pitänee katsella, josko netistä löytyisi kohtuuhintaisia ulkoisia levyjä.

MTV:tä tulee välillä nauhoitettua yöaikaan, kun siellä pyörii silloin ihkaoikeita musiikkivideoita reality-sarjojen sijaan. Nauhoitetta selatessa siitä voi sitten leikata hyvät löydöt omiksi klipeiksi. MTV:ltä löytyi viime kerralla mainittu Lykke Li -kipale, samoin päivän musiikkivideo, ranskalaisbändi Justicen Phantom II.
Justice oli taas minulle uusi nimi. Biisistä on näemmä olemassa toinenkin musiikkivideo, joka ei kuitenkaan vedä vertoja tuolle hienosti leikatulle ja energiselle keikkailuvideolle. Joskus ylimääräisten äänien lisääminen biisin päälle musiikkivideossa voi häiritä, mutta tuohon kaikki hälinät sun muut sopivat mainiosti.