keskiviikkona, elokuuta 18, 2010

Levyhankintoja ja katsotut leffat

Prismassa myytiin Uncharted 2:n alkuperäistä ja platinum-julkaisua samaan hintaan. Vähän erikoista.
Viime kerran jälkeen on tullut katsottua: The Sarah Connor Chroniclesin ykköskausi loppuun (4/5, nyt kakkoskausi kesken), Curb Your Enthusiasmin seiskakausi (5/5), Up (3/5), The Informant! (4/5), Crazy Heart (4½/5), I Love You, Man (4/5), Funny People (4/5), Management (4½/5), Inception (teatterissa Helsingissä käydessä, 5/5), Splice (sama juttu, 4/5), The Soloist (3½/5), The Men Who Stare at Goats (4½/5), The Cove (4½/5), Veronika Decides to Die (3/5), The Imaginarium of Doctor Parnassus (3½/5) ja Agora (4/5).

Muumi-leffaa en sitten valitettavasti päässyt katsomaan (kun tuli se kutsu kutsuvierasnäytökseen), olisi kyllä kiinnostanut, mutta ajoitus oli vain huono, enkä voinut lähteä Imatralta Helsinkiin. Jäi sitten myös Björk näkemättä, hän kun olisi ollut siellä. Taisi olla ensimmäinen ja viimeinen saamani kutsu, kun en mennyt sinne, mokoma.

Tuossapa nyt kaikki muuton jälkeen kerääntyneet levyt: Jotkut on tullut jo aiemmin mainittua, mutta samapa tuo. Kesäkuussa katsomani Henry Poole is Here tuli vastaan jossakin huoltoasemalla reissussa käydessä. Leffan blu-ray-julkaisu on aluekoodilukittu, joten oli sama ostaa se noin halpasella, 3,95e.

Mad Max 2 oli Kodin Ykkösessä varsin kohtuulliseen hintaan 7,99e, joten se lähti sieltä mukaan. En olekaan katsonut sitä vuosiin, joten voisi katsastaa joku päivä. Itse asiassa tuo blu-ray oli jossakin vaiheessa lainassa kirjastosta, mutta levy oli niin huonossa kunnossa, ettei se lähtenyt pyörimään PS3:lla. Ensimmäinen ja mielestäni paras Mad Max on tulossa lokakuussa blu-raylle, tiedä sitten onko täällä pyörivää versiota luvassa.

Kovasti tykkäämäni The Air I Breathin jenkki-blu-ray on myös lukittu, joten ainoa vaihtoehto olisi Saksan julkaisu. DVD löytyi kyllä jo hyllystä, mutta tuo blu-ray oli nyt alennuksessa ja Amazonin sivu säikytteli, että niitä oli enää muutama jäljellä, joten katsoin parhaaksi laittaa leffan tilaukseen. Hinnaksi tuli lopulta 16,67e. Levy loppui pian varastosta, mutta nyt sitä saa taas. Hinta on kuitenkin tuplaantunut, joten hyvä kun tilasin. Levy saapuikin tänään postissa.

The Kingdom on leffa, joka on vain jäänyt näkemättä, vaikka se on aina kiinnostanut katsastaa. Sattuikin hyvä tuuri, kun taannoin Lappeenrannassa käydessä, ravintolalle kävellessä pysähdyin kirppiksen eteen selaamaan pikaisesti dvd-koria. Sieltä löytyi tuo dvd euron hintaan. Pakkohan se oli sitten käväistä ostamassa. Ei ole vielä tullut katsottua.

CDonista tuli mailissa viiden euron alennuskoodi, kun en ollut tilannut sieltä mitään pitkään aikaan. Se piti tietty käyttää, ja sopivasti siellä oli blu-ray-alennuskampanja, jossa saisi kaksi leffaa hintaan 12,95e. Harmitti vähän, että sieltä oli myyty jo loppuun esmes The Box, jonka olisin voinut tilata dvd:n tilalle. Valikoimassa oli joitakin jo nähtyjä hyviä tapauksia, kuten Red Ridingin viimeinen osa ja All the Boys Love Mandy Lane, mutta ne olivat sellaisia, jotka olin nähnyt suht vastikään, enkä olisi katsomassa niitä lähitulevaisuudessa.

Tuntui nyt kivemmalta ajatukselta tilata jotain, mitä en ollut nähnyt aiemmin, ja toivoa etteivät ne olisi ihan täyttä tuubaa. Valikoima oli aika suppea, ja siitä voittajiksi selviytyivät David Lynchin tyttären, Jenniferin kirjoittama ja ohjaama (ja isänsä tuottama) Surveillance sekä kauhuttelu The Children. Molemmista löytyi positiivisia(kin) arvosteluita, joten toivotaan että ovat ihan katsottavia.

Kun olin sitten heittänyt nuo ostoskoriin, siitä sitten aktivoitui tv-boksialennus, että saisi 9,95e:llä kausiboksin. Californication on kiinnostanut tsekata, olen nähnyt sitä vain vähän sivusilmällä töllöstä, joten sen ykköskausi (normaalisti 16,95e) tuli otettua. Paketti odottikin lattialla eilen illalla kotiin parin päivän reissusta palatessa.

Hääpäivänä käväistiin viime viikolla Tykkimäellä, jonne on täältä puolentoista tunnin ajomatka. Samalla reissulla käväistiin Kouvolan Anttilassa, missä oli blu-ray-levyjä tarjouksessa. Sieltä mukaan lähtivät The Fountain (9,99e) ja Memento (11,95e). Mementon "some memories are best forgotten" -tagline luki vain tuossa kannessa "some memoreys are best forgoten". Lieneekö ollut sama tyyppi rustaamassa koteloa kuin The Brokenissa. Lisäksi tuli hankittua viimein Fallout 3 -peli. PS3-version bugit ovat vain huolettaneet, mutta ilmeisesti niitä on ollut enemmän Game of the Year -julkaisussa. Olen odotellut, että normiversion saisi halvalla käytettynä, ja Huuto.netissä tuli sitten vastaan ilmoitus, jossa mainittiin levyssä olevan pieniä naarmuja, jotka eivät kuulemma ole haitanneet. Tämä varmasti säikäytti monet pois, itse kuitenkin päätin ottaa riskin ja tein huudon.

Yksi huuto oli entuudestaan, ja sen ohi kerran korotettuani sain pelin itselleni, vain 14 euroa postituskuluineen. Naarmut olivat todella harmittoman näköisiä, odotin pahempaa, ja levy on toiminut ongelmitta. Muutaman kerran peli on kaatunut, mutta on sitä tullutkin pelattua niin paljon, että siihen nähden se on toiminut erittäin hyvin. Loistava peli, parhaita mitä olen pelannut. Tuossa hyvä traileri.

2 Comments:

Anonymous Mervi said...

Californication on meilläkin jäänyt vähän kesken katsomisen. On niin paljon katsottavaa, että ei ihan kaikkea ehdi. Taitaa ainakin eka kausi nököttää hyllyssä orpona odottelemassa.

8/22/2010 4:52 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jeps, saapa nähdä kuinka pitkään se istuu minulla hyllyssä ennen kuin saan aikaseksi paneutua siihen.

8/24/2010 1:02 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home