maanantaina, kesäkuuta 14, 2010

Sony Cyber-shot DSC-WX1 -arvostelu (kuvia ja videoita)

Yksi Sony Cyber-shot DSC-WX1:n myyntivaltti on hyvä hämäräkuvaus käsivaralta, NetAnttilaa lainatakseni "yhdistämällä kuusi kuvaa yhteen, jolloin kuvakohina vähenee". Hämärässä ei siis välttämättä tarvitse olla salamaa väläyttelemässä.
Yökuva maastosta, josta ei omin silmin saanut mitään tolkkua, sitten kuvankäsittelyssä kirkastettu versio ja lopuksi päiväkuva samasta paikasta.
Kameran panoraamatoiminto on todella näppärä. Painetaan kerran laukaisinta ja käännetään kameraa esim. oikealle (ruudulla nuoli) kunnes matskua on tullut riittävästi ja kamera tekaisee siitä automaattisesti kuvan. Tuossa kameran liikuttamissuunnassa on neljä vaihtoehtoa (vasemmalta oikealle tai toisinpäin ja ylhäältä alas tai toisinpäin), ja kuvan leveydessä kaksi vaihtoehtoa, standard ja wide. Yötesti:
Päivätesti: Lähikuva pleikkarin ohjaimesta. Muokkaamaton heppakuva kotimatkalta töistä tullessa. Mukana tulevalla cd:llä on hyvä softa kuvien ja videoiden kopioimiseen, katseluun ja järjestelyyn. Ohjelmalla voi tehdä pienempikokoista .wmv:tä HD-matskuista ja ottaa videoista kuvakaappauksia; ohessa kuvakaappaus illalla ottamastani testivideosta. Videon laadussa on kolme vaihtoehtoa: 1280*720 (Fine) ("Shoot in 720p (Fine) movie mode suitable for HDTV"), 1280*720 (Standard) ("Shoot in 720p (STD) movie mode suitable for HDTV") ja VGA ("Shoot in VGA movie mode suitable for WEB upload"). 5x optinen zoomaus toimii kuvauksen aikana, tuottaen tosin ääntä. Kamera ei muutenkaan ole täysin hiljainen videokuvauksen aikana. Kuva tarkentuu automaattisesti videokuvauksessa. Ensimmäinen video toiseksi parhaalla laadulla: Toinen video parhaalla laadulla:

Kamerassa hauskoja ominaisuuksia ovat hymyn- ja kasvontunnistus. Hymyntunnistuksessa kamera odottaa, että kuvattava hymyilee ja ottaa sitten automaattisesti kuvan/kuvia. Hymyn asteita on asetuksissa kolme (pieni hymy, normaali hymy ja iso virnistys). Pienen testailun perusteella tuo toimii hyvin.

Kasvontunnistus on sitä, että kameran näytölle tulee laatikoita kasvojen ympärille, kamera sitten huomioi ne kuvaa ottaessa, että fokus on kasvoissa. Asetusvaihtoehtoina tuossa on off, auto (kaikki kasvot), adult priority (keskittyminen aikuisten kasvoihin) ja child priority (keskittyminen lasten kasvoihin). Testasin päivällä tv:ssä pyörivään ohjelmaan auto-asetusta, ja näytöllä vilisi bokseja, yksi oli taustalla pienenä näkyvässä seinäkalenterissa tms., jossa oli vauvan kasvot. Eli erittäin hyvä on tuo lukemaan naamatauluja.

Tässäpä mitä nyt päivän käytön aikana on ehtinyt tuota kokeilemaan, en nyt aikonutkaan mitään hirveää syväanalyysiä kamerasta tehdä, otsikkoon laitoin "arvostelu"-sanan, kun ihmiset kuitenkin sillä tietoa etsivät ja ehkä tästä on jotain iloa. Kamera vaikuttaa hyvältä ja se on sopivan pieni, että se kulkee helposti mukana. Tämän lyhyen käytön jälkeen ei hankinta kaduta ollenkaan.

Lisäys 22.7.2010: Tuossa vielä upotettuna pari kameralla kuvaamaani videota:


2 Comments:

Anonymous Mervi said...

Jaa sepäs vaikuttaa varsin hyvältä jopa. Ja hyvä on arvostelukin, selviää amatöörillekin mitä kameralla saa tehtyä ja mitä ei!

6/16/2010 4:03 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitos, kiva kuulla!

6/16/2010 8:10 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home