perjantaina, toukokuuta 14, 2010

Once

Torstaina tuli viimein katsastettua Once. Vähän olen epäröinyt, että innostunko siitä, mutta olihan se erinomainen. Normaalisti karsastan sellaista digivideo-lookia, mutta tässä se ei häirinnyt ollenkaan, ehkä koska leffa alkoi hauskasti ja vähän sellaisella dokumentaarisella otteella, johon se ulkoasu sopi, ja se möi sitten sen loppuelokuvan ajaksi. Odotin, että tämä olisi jonkinlainen musikaali, mutta se olikin vain elokuva jossa ihmiset soittivat musiikkia.

Tänään tuli katsastettua Baader Meinhof Komplex, joka huom. ei ole jatko-osa elokuvalle Baad Meinhof Komplex. Juonen selittäminen on minulle liian komplexista, joten sanon vain, että erittäin hyvä oli. Tuttuja naamoja oli tässä, Moritz Bleibtreu (Juokse Lola, Das Experiment) ja Bruno Ganz (Perikadon Hitler).

Vinzenz Kieferiä luulin Perfumen päähepuksi, aika metsään meni, Perfumen tyyppi ei ole edes saksalainen. Nyt tuli mieleen, että miekkonen muistuttaa myös vähän Jack Noseworthyä. Tjaa...enpä tiedä näkeekö kukaan muu yhtäläisyyksiä.

Toinen mistä en tiedä näkikö sitä kukaan muu, oli se kun yöllä töistä kotiin polkiessani olin näkevinäni pariin otteeseen salamanvälähdyksen. Ääntä ei kuitenkaan kuulunut, ja jäin miettimään, olinko vain kuvitellut koko jutun. Löysin tieteellisen selityksen mieltäni rauhoittamaan, mutta lieneekö siellä mitään salamoita ollut. Ehkä puiden välistä vauhdissa nopeasti vilahtanut katuvalo hämäsi tai jotain. Olen kuitenkin melko varma, etten ole pimahtamassa. (Lisäys vähän myöhemmin: ehkäpä ne nyt sitten olivat salamoita; "ukkoskausi alkoi vauhdikkaasti", sanoi uutinen.)

Sääliksi käy sitä matkaajaa, joka ottaa hankkimani TomTom-navigaattorin käyttöön ensimmäistä kertaa lähtöaamuna ja haluaa ladata pikaisesti tuoreimmat kartat (jotka uusi käyttäjä saa ilmaiseksi kerran). Kahden gigatavun karttapaketin lataamisessa kun vierähti tunti, ja sen kopioimisessa vähintäänkin toinen mokoma. Pelolla odotin, että PC:lle asennettava päivitysohjelma ilmoittaisi lopulta, että laitteessa ei ole riittävästi tilaa kartoille, kun aloin sitten miettimään, olisiko tuo karttapaketti pitänyt ladata ennen ensimmäistä päivitystä. Ei tarvinnut. Kyllä kannatti odottaa, nyt on 42 maan kartat joista käyttöä yhdelle.

Melkeinpä vähän suretti, kun suomalaisääni oli erilainen kuin vaimon isän laitteessa. Joutuisin opettelemaan luottamaan tähän uuteen koneääneen, kun olin jo tottunut siihen toiseen. Mies- ja naisääni olivat saatavilla, valitsin (taas) naisen. Se miesääni kuulosti tutulta, lieneekö joku joka on tehnyt paljon äänihommia. Joka tapauksessa naisäänen valinta oli aika helppo päätös. Kokeilin siinä kotosalla laitteen miesääntä ja jo siinä tuntui, että se oli tuomitsemassa ajoani, että et sinä osaa, mikset kääntynyt siitä, anna kun minä ajan.

2 Comments:

Anonymous Mervi said...

Kyllä se salamointia saattoi olla. Tälle perjantaille oli ukkosta lupailtukin. Tietääkseni se ääni ei ole ihan pakollinen juttu.

Heh.

5/15/2010 12:45 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Suositeltavaa kuitenkin, ettei pidä alkaa kyseenalaistamaan silmiänsä. :)

5/15/2010 12:57 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home