maanantaina, toukokuuta 10, 2010

Jatkuu

Täällä taas. Vaimo muutti kuun alussa uuden työn vuoksi muutaman sadan kilometrin päähän, joten olin nyt itsekin reilun viikon pois Helsingistä. Hänen isältään oli auto lainassa, junalla tosin matkustettiin Helsingistä. Aika paljon tuli uusissa maisemissa ajeltua, mikä oli hyvää harjoitusta autokoulun toista vaihetta varten. Se pitäisi varmaan hoitaa kesälomalla pois alta.

Koska parempi puolisko tarvitsee uudessa työssä autoa, sen hankinta tuli viimein ajankohtaiseksi. Kaverilta saadaankin tämän tarpeettomaksi jäänyt Volkswagen Polo aika halpasella, avaimet lienevät kätösessä tällä viikolla. Melko pieni se auto, mikä passaa minulle mainiosti, kun tuppasi välillä ahdistamaan pitkää Volvoa pysäköidessä. En edes muista milloin olen nähnyt viimeksi kaverin auton, joten periaatteessa ostan ensimmäisen autoni sitä näkemättä, mikä on sinänsä hassua. Näkeepä noita kyllä, tänään viimeksi näin yhden Polon pysäköitynä.

Volvossa oli navigaattori, ja mekin jo ostettiin sellainen Verkkokauppa.comista (TomTom) ennen muuttoa, kun tuo auton hankinta oli tiedossa. Se ei tullut mukaan reissuun, joten en ole ehtinyt edes avata pakkausta.

Tänäänkin tuli käväistyä Verkkokauppa.comissa, kun jäin nyt Helsinkiin huonomman läppärin kanssa. Huonompi siksi, kun se kuumenee ja hyytyy melko nopeasti, etenkin jos alkaa katsomaan jotain videota. Tuuletin oletettavasti simahtanut, eipä tuo välttämättä olisi iso korjausoperaatio, jos veisi huoltoon. Halusin nyt kuitenkin kokeilla tuollaista Antecin jäähdytintä, kun löytyi putiikista, ostinkin viimeisen kappaleen.

Erittäin kevyt kapistus, tuli mieleen että onkohan tästä mihinkään. Virta tulee USB-portista, kahdesta tuuletusvaihtoehdosta laitoin voimakkaamman. Kokeeksi pyöritin ensin iTunesia ja Operaa, sitten suljin ne ja laitoin videon koneelle pyörimään siksi aikaa kun katsoin töllöstä jakson Breaking Badin erinomaista kakkoskautta. Sen lopussa video pyöri läppärillä yhä tökkimättä, joten vallan hyvä hankinta oli sitten se. Seuraava vaihtoehto olisi voinut olla tuollainen Antecin kuuden kympin jäähdytin. Tai vaihtoehtoisesti koneen huoltoon vieminen.

Vaimo laittoi uudelle kämpälle Saunalahden prepaid-nettitikun, jonka sai R-kioskilta 39,90e:llä muistaakseni, sisältäen kuukauden surffausaikaa. Siitä eteenpäin yhteyden voisi uusia aina viikoksi seitsemällä eurolla. Olin vähän epäileväinen tuon toimimisen suhteen, mutta kannattipa sitä ainakin kokeilla, kun ADSL-liittymän avauksessa menisi kuitenkin aikaa. Yllättävän hyvinhän tuo toimi, katkoksia ei ollut ja esim. Katsomon videot pyörivät ongelmitta. Yhteyden avautuessa yhteysohjelma ilmoitti aina nopeudeksi 3,6 megaa, oli mikä oli, hyvin pelasi.

Tässä on tosiaan ollut aikamoista kiirettä ja hässäkkää viime aikoina, siksi ei ole ehtinyt oikein kirjoitella tai katsella leffoja. Nyt noihin on kuitenkin taas aikaa.