perjantaina, huhtikuuta 23, 2010

Katsotut elokuvat + Dollhouse

Jos westernit kiinnostavat ollenkaan, suosittelen katsastamaan Appaloosan. (Ohjaaja) Ed Harris ja Viggo Mortensen hyviksinä, Jeremy Irons pääpahiksena ja Renee Zellweger love interestinä. Harrisin ja Mortensenin hahmojen ystävyys oli tässä etualalla, nämä muodostivat mainion parivaljakon, ja miehiä nähdään elokuvassa harvoin erossa toisistaan. Voisi joskus hankkia omaksikin.

Spiderwick Chronicles oli parempi kuin odotin, 6.8:n IMDb:n keskiarvolla oletin siinä olevan jotain vikaa, mutta elokuva oli erittäin viihdyttävä. Mukana yllättävän synkkiä hetkiä, ei nyt mitään Leaving Las Vegas -meinkiä, mutta ainakaan ei oltu millään lässylinjalla. Freddie Highmore teki tässä sen verran hyvän tuplaroolin kaksosina, että asiaa etukäteen tietämättä mietin elokuvan aikana, onko kyseessä sama poju vai kaksi toisiaan muistuttavaa näyttelijää.

Tuli myös katsastettua viime kerralla mainitsemani Me and Orson Welles, joka oli ihan jees, mutta näistä kolmesta viihdyin kyllä vähiten sen parissa. Ei se huono ollut, mutta vaikea kuvitella että tätä kiinnostaisi toista kertaa katsoa. Richard Linklater on kirjoittanut itse parhaat leffansa, tätä hän ei kirjoittanut, eikä leffasta olisi kyllä voinut arvata, kuka on ohjaajana. Zac Efronissa ei ollut mitään vikaa, ehkä en lämmennyt täysin Wellesin hahmolle / näyttelijälle.

Dollhousen kuudes jakso tuli katsottua, ja huomasi kyllä, että se oli se jakso, josta oli useaan kertaan kuullut mainintaa, että silloin sarjan taso nousee. Joss Whedonin kirjoittamassa jaksossa syvennettiin hyvin sarjan maailmaa, annettiin kerrankin firman asiakas, jossa oli jotain syvyyttä, vihjailtiin suuremmista kuvioista ja tehtiin ainakin yksi shokkipaljastus. Voisi sanoa, että kannatti odottaa tason nousua, mutta olisipa tuota Whedonin sarjana tullut seurattua joka tapauksessa.

2 Comments:

Blogger Helinä Laajalahti said...

Minäkin viikonloppuna katsoin tuon Me and Orson Welles -leffan ja kyllä pidin siitä kovasti. Minusta se Wellesin näyttelijä (Christian McKay) oli mahtava ja jätti Efronin kovasti varjoonsa.

Spiderwick Chroniclesin muistan katsoneeni silloin kun se julkaistiin, mutta vaikka yleensä pidän fantasiasta ja saduista, se ei jostain syystä oikein iskenyt.

5/11/2010 9:38 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiva että tykkäsit, ei se tosiaan huono minustakaan ollut. Vertailin niitä mielessäni ehkä liikaa Linklaterin muihin, hänen myös kirjoittamiinsa leffoihin, jotka ovat kolahtaneet erittäin hyvin.

Spiderwickin IMDb-keskiarvon (6.8) huomioon ottaen et selvästikään ollut ainoa tyytymätön. No, näin ne mielipiteet vaihtelevat ihmisillä. :)

5/11/2010 10:26 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home