torstaina, huhtikuuta 08, 2010

Levyhankintoja ja pari katsottua leffaa

Keskiviikkona tuli katsastettua Canal+:lta tallentamani Boy Interrupted (traileri), HBO:n dokumentti, jonka naisohjaajan bipolaarinen poika teki itsemurhan 15-vuotiaana. Käydään läpi elämää erikoisen lapsen kanssa, nähdään kotivideoita ja haastatteluita perheenjäsenten ynnä muiden kanssa. Erittäin hyvä. Tänään oli vuorossa The Brøken, jonka julistetta olen pitänyt mielenkiintoisena. Toisaalta leffaa ei ole kehuttu hirveästi. Juonesta en ollut lukenut mitään.

Pidin siitä todella paljon, ja heikko IMDb-keskiarvo (5.6) tuntuu oudolta. Ehkä osasyynä siihen on, että leffa ei väännä asioita rautalangasta. Ehkä se ei vain toimi kaikille. Tuossa oli hienon pahaenteinen tunnelma heti alusta lähtien (score oli tehokas), leffa näytti tosi hyvältä ja mukana oli varsin päteviä näyttelijöitä (Lena Hadley, Richard Jenkins). Leffan aikana saa pähkäillä, onko se psykologinen kauhuelokuva vai onko siinä kenties jotain yliluonnollistakin. Joka tapauksessa todella tunnelmallinen ja jännä elokuva, joka pitää hankkia levyllä kokoelmaan. Olisi jäänyt tämäkin näkemättä, jos tulisi tuijotettua vain esim. IMDb-keskiarvoja.

Keskiviikkona postissa tuli 30 Rockin kolmoskausi, josta katsottiin ensimmäinen jakso, hauska oli. Lisäksi tuli ilmainen arvostelukappale As Good as Deadista, jonka suhteen ei ole minkäänlaisia odotuksia. Tänään tuli lisää levyjä Amazonin suunnalta, Breaking Badin kakkoskauden dvd ja The Sarah Connor Chroniclesin ykköskauden blu-ray, sopivasti The Brøkenin katsomisen jälkeen, kun Lena Hadley oli leffassa ja tuossa Sarah Connorissa. Hienoa saada vuoden tauon jälkeen jatkoa Breaking Badille.

Kirjastostakin sain lisää levyjä lainaan, kun hain varauksia. Mukaan lähtivät Kramer vs. Kramer, Two Lovers (Joaquin Phoenixin viimeisin), Hunger ja Lars and the Real Girl. Koska Boston Legal S1 on vielä kesken, ja saa olla vain viisi dvd:tä yhdellä kertaa lainassa, sen kakkoskausi ja The Fountain (jonka olen katsonut elokuussa -07, teki mieli katsoa uudestaan) jäivät vielä odottelemaan. The Fountainin soundtrackin otin kuitenkin lainaan, ja sarjisversio on varauksessa.