lauantaina, maaliskuuta 20, 2010

Bored to Death

Ensin terveiset Tuuttituokion suuntaan, että kyllä se The Wire kannattaa tilata, on se loistava.

Fringen 1. kauden blu-ray, joka on aluekooditon, lähtisi Amazonista vajaalla 23 eurolla pkuluineen. Fringe paranee edetessään, ja olin iloinen kuullessani, että Fox oli tilannut täyden kolmannen kauden.

Kaveri pelasti silloin aiemmin päivän, kun sanoi, että voisi ostaa sen tulossa olevan Breaking Bad S2 -blu-rayn, joka paljastui region A -lukituksi. Valitin virheellistä infoa antaneelle AxelMusicille, että olisitte vähän tarkempia noiden kanssa, sieltä pahoiteltiin ja sanottiin, että useat sivustot väittivät ennakkoon boksin olevan aluekooditon, ja että voisin lähettää boksin heille takaisin. Tietty en tilannut sitä heiltä, joten se ei olisi onnistunut. Parempi kuitenkin tämä että möin sen kaverille, kuin että pitäisi alkaa lähettelemään sitä takaisin ja odottelemaan rahojen palautusta.

Töissä tuli tässä vähän aikaa sitten työhuoneen digiboksiin Canal+:n kanavia näkyville. Eipä sillä, että olisi aikaa katsella töissä leffoja, mutta tuli sitten vähän tutkittua, mitä sarjoja sieltä näkyisi. Yksi uusi sarja olisi HBO:n Bored to Death, jonka julkaisua levyllä olen odotellut. Tagline tuossa dvd-kotelon kannessa on "how he solves anything is a mystery". Sarjassa ovat mukana Jason Schwarzman, Zach Galifianakis ja Ted Danson. Schwarzman kävi puhumassa sarjasta The Treatmentissa viime lokakuussa. Katsoin, että sitä esitettäisiin perjantaisin Canal+ Comedy -kanavalla klo 10.05. Voisin tsekata pilotin nähdäkseni, että sarja on varmasti ostamisen arvoinen.

Perjantai oli vapaapäivä, ja valvottuani edellisyönä johonkin aamukuuteen Uncharted 2:n moninpeliä pelaillen, pakotin itseni ylös aamuyhdeksän aikaan ja puoli kymmenen maissa suuntasin kävellen töihin, puolen tunnin reissu. Perillä laitoin töllön päälle ja katsoin sarjan pilottijakson. Sen jälkeen olin jo tekemässä lähtöä, kun tajusin, että sieltähän tulee vielä toinenkin jakso, jota jäin mieluusti katsomaan. Itse asiassa kanava näytti kaikki 1. kauden kahdeksan jaksoa putkeen, ja istuin siinä sitten tuijottamassa niitä yhteensä neljä tuntia, kunnes kahden aikaan lähdin takaisin kotiin.

Juoni tässä oli siis, että Schwarzmanin esittämä toimittaja-kirjailija, jonka toinen kirja etenee hitaasti, ryhtyy yksityisetsiväksi (jättämällä nettiin ilmoituksen) tyttöystävän jätettyä miehen tämän juomisen (hahmo ei kyllä ole mikään alkkis, ainakaan enää eron jälkeen) ja pössyttelyn vuoksi. Zach Galifianakis on tämän paras ystävä, Ted Danson pomo/ystävä. Aioin ostaa ykköskauden levyllä sarjaa näkemättä, nyt sillä ei ole niin kiire, mutta en olisi pettynyt, vaikka olisinkin ostanut. Erittäin hyvä siis, kannattaa katsoa. Jaksot ovat noin puolen tunnin mittaisia. Kakkoskausikin on onneksi tulossa.