tiistaina, maaliskuuta 16, 2010

Elokuvalippuja, trailereita ja leffasuositus

NetAnttilasta oli muutakin tilattavaa, joten oli sama ottaa siihen mukaan neljä lippua elokuviin, 22e eli 5,50e per lippu. Pakon edessä, vapaalippujen vanhentuessa tuli nyt viime viikolla käytyä pitkästä aikaa elokuvissa, mutta sitten sitä taas muisti, että onhan siellä kivaa käydä, vaikka pösilöt yrittäisivätkin pilata välillä elokuvanautinnon. Jos vaikka tulisi se Avatar katsottua, Green Zone olisi varmasti hyvä, ja huhtikuussa tulee Kick-Ass. Toisaalta en tiedä siitä Avatarista, se on niin pitkä, eikä sillä 3D:llä ole lopulta niin väliksi, joten kannattaneeko lähteä itseään rääkkäämään teatteriin, elleivät sitten päätä alkaa pitäää keskellä leffaa taukoa. En myöskään usko, että olen menossa katsomaan mitään pidennettyä versiota tässä elämässä.

Kick-Assin traileri näkyi jonkin viime viikon leffanäytöksen alussa. Vaikutti harvinaisuudelta trailereiden joukossa, se ei tiivistänyt koko leffaa kahteen minuuttiin, joten ei jäänyt paha mieli että se tuli nähtyä. Green Zonen traileri tuli kun kävin katsomassa Shutter Islandin, laitoin sitten silmät kiinni kun se alkoi niputtaa elokuvan toimintakohtaukset yhteen minuuttiin. Brothers-trailerissa olisi pitänyt laittaa sormet korviin, kun leffaa spoilattiin niin pahasti, mutta en viitsinyt kun olisi näyttänyt oudolta, kun oli silminnäköijöitä lähistöllä. Aiemmalla teatterivisiitillä An Education -trailerissa laitoin silmät kiinni ja yritin olla kuulematta mitä siinä sanottiin. En halua nähdä elokuvista etukäteen kaikki tärkeimmät plot pointit ja kohokohdat, mitä trailerit turhan usein tekevät.

Suositellaanpa taas elokuvaa, vaikka ketään ei kuitenkaan kiinnosta minun suositukseni. Waking the Dead on ehdottomia suosikeitani draamojen saralla, kovin aliarvostettu elokuva. Tuossa traileri. Mahdollisimman vähän spoilaten voin kertoa jotain elokuvasta. Heti sen alussa poliittista uraa toivova, Billy Curudupin esittämä Fielding kuulee aktivistityttöystävänsä (Jennifer Connelly) kuolleen. Leffa sitten flashbackailee aika monesta asiasta eri linjoilla olevan kaksikon suhteeseen. Nykypäivässä Crudupin hahmo alkaa epäillä, onko nainen sittenkin elossa, mikä sekoittaa kunnolla miehen päätä. Hyvät hahmot, hyvää dialogia ja Crudup esittää loistavasti luisumista kohti henkistä romahdusta. Tomandandyn score on myös erinomainen. Tuosta sen saisi hintaan 2,55e postituskulujen kanssa.