maanantaina, maaliskuuta 08, 2010

Oscarit 2010

Oscarit tuli töllättyä punaisesta matosta lähetyksen loppuun. Nelosen kaikki lätinät olivat suunnattoman ärsyttäviä, ja siinä vaiheessa kun yksi vieraista iloitsi District 9:n paras elokuva -ehdokkuutta, vaikka se ei ollut "hääppöinen elokuva" (itse tykkäsin paljon), katsoin siitä eteenpäin useimmiten parhaaksi laittaa televisio mutelle aina studio-osuuden ilmestyessä ruudulle. Tyhjä studiokin olisi ollut viihdyttävämpi.

No, pääasia ettei itse Oscar-lähetyksen päälle lätistä, muistan vielä kun joskus juontajat lässyttivät koko lähetyksen ajan, mistä tuli varmaan mukavasti palautetta.

Steve Martin ja Alec Baldwin olivat hyvä parivaljakko ja George Clooney jatkoi humanitääristä työtä käymällä tervehtimässä ristikkoaidan takaa töllääviä taviksia. Geoffrey Fletcherin tunteellinen puhe oli paras, ja sitä seurasi illan ehkä hauskin vitsi Steve Martinilta (teksti rajattava, en halua spoilata tsoukkia jos joku katsoo koosteen):"I wrote that speech for him".

Quentin Tarantino kätki turhautumisensa heikoiten hävitessään, etenkin käsikirjoitus-Oscarin meno The Hurt Lockerille taisi ärsyttää erityisen paljon.

Iloitsin eniten Jeff Bridgesin ja Michael Giacchinon Oscareita, koska Bridges on niin hyvä tyyppi ja Giacchino vastaa Lostin musiikeista (oli myös Star Trekissä säveltäjänä).

Gaalan loppu ryssittiin kiireessä, kun parhaan elokuvan ehdokkaita ei käyty läpi ennen palkinnon jakamista. Etenkin kun nyt oli kymmenen ehdokasta, tuo olisi ollut tärkeää, ja tuo viimeinen pysti on usein se jännin kohta. Nyt se oli sellainen by the way -hetki:"Niin joo, The Hurt Locker sai tämänkin, kyllä te sen kuitenkin jo arvasitte."

Kukaan ei odota esmes District 9:n voittavan parhaan elokuvan Oscaria, mutta tärkeintä oli, että se sai näkyvyyttä ja tunnustusta ehdokkuuden myötä, ja tuollainen ehdokkaiden skippaaminen lopussa tuntui epäreilulta. Toki kaikki saivat oman esittelynsä lähetyksen aikana, mutta silti. Minun puolestani jonkin tanssi/lauluesityksen saisi heivata ohjelmistosta, jotta tuollaista ei pääsisi tapahtumaan.

8 Comments:

Anonymous Henrik said...

Melko samaa mieltä Nelosen Oscar-studiosta. Subin chatti oli yön pikkutunneilla hyvin varteenotettava vaihtoehto. Alkuyön muotiraati oli kyllä varsin viihdyttävä. Sanailu oli asiantuntevaa ja hauskaa. Sittenhän se porukka vaihtui. Kiitos kuitenkin Neloselle gaalan lähettämisestä.

3/08/2010 9:39 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jo vain, on toki hienoa että noita saa katsella livenä. Mieluummin Oscarit ärsyttävien studio-osuuksien kera kuin ei Oscareita ollenkaan.

3/08/2010 10:11 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Nauratti lähinnä eräänkin kommentaattorin ilmiselvä viha the Hurt Lockeria kohtaan, mikä sai suorastaan naurettavat mittasuhteet. Totuushan kuitenkin on että leffa Oscarinsa ansaitsi. Ja sivulauseessa:scifi-fanina en pitänyt District 9 kovin paljoa ;O) Hienointa oli kuitenkin Bigelown ohjaus-Oscar!

3/09/2010 9:05 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ehkä tuo D9 on vähän sellainen poikien leffa..?-) No mutta, HL ansaitsi tosiaan Oscarinsa, ja ihan hyvä että missasin sen dissaamisen, hermot olisivat voineet mennä vielä pahemmin. :)

3/09/2010 9:49 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Minä PIDÄN poikien leffoista, Star Trek oli parasta shittiä viime vuonna ;OP Minua lähinnä ärsytti scifin sekoittaminen ihmisoikeus-aiheeseen näin ilmiselvästi, hmph..

3/09/2010 9:51 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Okei, se oli tyhmästi sanottu. Suo anteeksi. :)

3/09/2010 10:30 ap.  
Blogger Jani said...

Voisivat hyödyntää digitelkkarin äänimahdollisuuksia niin että se selostus ylipäänsä kaikissa ohjelmissa (ainakin kotimaisissa) olisi mahdollista ottaa yksinään pois, ja jättää muut äänet päälle. On meinaan sen verran lukuisat ne liiallisen myötähäpeän varjostamat katselukerrat, jolloin mute-nappiin on joutunut turvautumaan.

3/10/2010 3:33 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis, se olisi hyvä.

3/11/2010 12:09 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home