maanantaina, helmikuuta 15, 2010

Heavy Rain

[Lisäys 1.3.2010: Arvosteluni pelistä täällä. The Taxidermist -lisäosan arvostelu löytyy puolestaan täältä.]

Ylläripylläri oli, kun postissa tuli maanantaina Lars von Trierin Antichrist. Lainaan kylläkin vain, kun olin pyytänyt Nordisk Filmiltä arvosteltavaksi. Sieltä on tullut niin heikosti pyytämiäni levyjä, etten ole edes vaivautunut pyytämään sieltä mitään aikoihin. Silti on tullut aina ihan postissa uutuusluettelo uusista levyistä. Nyt kai lähinnä innostuin laittamaan sinne mailia, kun katsoin kuvastosta, että yhteyshenkilö (jolta levyjä voisi pyytää) oli jossakin vaiheessa vaihtunut.

Laitoinkin toiveet siitä Antichristista ja The Hurt Lockerista. Antichristin julkaisu oli 12.2. ja The Hurt Lockerin 26.2., joten jospa se THL tulee vielä sieltä, sillä se tässä enemmän kiinnostaisi. En ole lukenut Antichristista paljon mitään, eikä se sinänsä ole sellainen jota olen odottanut, mutta samapa se olisi ilmaiseksi katsastaa. Aika erikoinen ilmeisesti.

Ihan omaksi tuli kuitenkin myös samaan aikaan levyjä, ER:n viimeinen kausi (kaikki 15 kautta ovatkin sitten kasassa) ja Entouragen 5. kausi, joita on kiva päästä viimein katsomaan. Entouragen edelliskausi tuli katsottua loppuun viime syyskuussa, ER:n lokakuussa.

Woody Allenin Whatever Works tuli katsastettua, ihan ok, mutta ei mikään ihmeellinen. Vähän samat fiilikset kuin Kevin Smithin Zack & Miriä katsoessa, että same old, same old. Tykkään Larry Davidista, mutta tämä ei ollut ihan paras mahdollinen valinta esittämään Allenin tyypillistä roolia. Voi kyllä olla, että vain Allen on sopiva esittämään sitä, muutoin tuntuu aina siltä, että joku yrittää olla Woody Allen.

Heavy Rainin pelattava demo tuli vähän aikaa sitten PSN Storeen. Peli on kiinnostanut pitkään, vuoden 2006 hienosta teknologiademovideosta lähtien, eikä tämä pelattava demo pettänyt. AxelMusicissa sen sai ennakkotilaushintaan 42,99 + pari euroa postituskuluja, mutta pähkäilin ostamista liian pitkään ja suunnilleen nenän edessä hinta nousi sitten kahdella eurolla.

Olin niin katkera, että ajattelin jo odottavani pelin hinnan laskua joskus, mutta lopulta tulin järkiini, että no onko tuo nyt niin kahden euron päälle. Olisi myös kivempaa pelata peliä tuoreeltaan ja samaan aikaan kuin moni muukin, eikä joskus jälkijunassa. Eikä tarvitse varoa spoilereita ja voi lueskella sitten keskustelua pelistä.

Lueskelin sitten KonsoliFIN-sivustolla foorumikeskustelua pelistä ja joku mainitsi, että Verkkokauppa.comista sen saisi ennakkotilaushintaan, postituskulut sisältäen 44,40 eurolla. Sieltäpä sitten tilasin sen vallan tyytyväisenä, saa nähdä ehtiikö tulla ensi viikoksi.

Syy siihen, miksi pähkäilin Heavy Rainin tilauksen kanssa oli se, että huomasin Axel Musicin myyvän Ghostbusters-peliä halpasella, hintaan 17,99e ´(+ kaksi euroa pk:ta), ja mietin, tilaisinko myös sen, vai pelkästään sen ja HR:n myöhemmin. Esim. Playssa peli maksaa yhä 51,99e, ja sitä tuskin löytäisi käytettynäkään mistään yhtä halvalla.

Ghostbusters oli ensimmäinen PS3:llani pelaamani peli(demo), ja olen odotellut että sen saisi kohtuuhintaan. Demo oli kiva, peli on saanut paljon hyviä arvosteluita ja alkuperäiset tekijät ovat kirjoittajina ja ääninäyttelijöinä, joten pakkohan se olisi hommata.

Kävi sitten hyvä tsägä, kun AxelMusicissa sai alennuskoodin, joka poisti postituskulut, joten hinnaksi tuli vain 17,99e. Pakko oli siis tilata sekin nyt. Nämä kaksi tilausta tulivat yhdessä halvemmaksi kuin se jos olisin ostanut pelkästään Heavy Rainin Anttilasta.

Heroesin kolmoskauden blu-ray-boksia tuli tällä viikolla jatkettua pitkän tauon jälkeen. Vuorossa oli (vasta) kauden 10. ja 11. jaksoista koostuva kaksiosainen jakso, joka oli varsin hyvä. Kautta on vielä 14 jaksoa jäljellä, joten ei ole ihan heti loppumassa. Hitaasti on edennyt katselu, kun sain boksin jo viime elokuussa, ei kuitenkaan siksi että kausi olisi ollut huono.