maanantaina, tammikuuta 04, 2010

Uusi vuosi, uudet tyhjänpäiväiset lässytykset

Päivitin parhaani mukaan katsotut leffat ja sarjat ajan tasalle tuohon sivun laitaan, ja laskin nyt että viime vuonna olisi tullut katsottua 247 leffaa. Tuohon vielä päälle lukuisat tv-sarjaboksit, niin ihan kiitettävä saldo yhdelle vuodelle.

Tänä vuonna ajattelin ottaa rennommin ja jättää katselua vähemmälle, keskittyä vaikka enemmän tv-sarjaboksien hissukeen läpi käymiseen tms. En nyt osaa alkaa tekemään ihmeempiä top-listoja, mutta poimin kuukausia selaamalla joitakin suosikeita kuluneelta vuodelta, mitä on tullut nähtyä ensimmäistä kertaa:

Tammikuu: Stardust Memories, The Long Goodbye
Helmikuu: Ystävät hämärän jälkeen
Maaliskuu: The Last King of Scotland, Vicky Cristina Barcelona
Huhtikuu: The World's Fastest Indian, The Air I Breathe
Toukokuu: No Country for Old Men
Kesäkuu: In Bruges, The Visitor
Heinäkuu: Bolt, Milk
Elokuu: Watchmen (director's cut)
Syyskuu: Bigger Stronger Faster
Lokakuu: The Wrestler, The Brothers Bloom
Marraskuu: Moon
Joulukuu: Coraline

Vuoden viimeiset leffa/sarjahankinnat olivat Stockmannin blu-ray-alekorissa vastaan tulleet Con Air (9,90e) ja Prison Breakin kolmoskausi (12,90e), joka oli todellinen löytö. Alkuperäinen hinta lokakuulta -08 oli 52e, heinäkuussa -09 hinta oli 29,90e ja nyt se 12,90e. Esim. Playssa tuo maksaa 45,49e. Kumpaakaan en ollut hankkinut dvd:llä, joten ei tarvinnut miettiä ostaisiko.

Pitkästä aikaa nähty Con Air olikin sitten vuoden viimeinen leffa, ja uuden vuoden ensimmäinen oli vuokrattu The Hangover, joka oli selvästi parempi kuin sen jälkeen katsottu Tropic Thunder.

Musiikkipuolella vuoden bändilöydöt olivat The Brian Jonestown Massacre (esim. Bring Me the Head of jne. & When Jokers Attack) ja Ladytron (esim. Playgirl & Ghosts).

Uuden vuoden ensimmäisen levytilaukset olivat Stephen Tobolowsky's Birthday Party Amazon Marketplacen kautta (hinnaksi tuli noin 16 euroa) ja Playn alesta Dead Like Me -kaudet 1 ja 2, vain 11,99e per kausi. Erittäin hyvä sarja Pushing Daisiesin luojalta, mielestäni DLM oli PD:tä parempi.

Viime kesänä tuli viimein siirryttyä blu-ray-aikaan, ja 11 BD-julkaisua taisi olla saldo vuoden lopussa. Jokunen pelikin tuli hommattua, Uncharted 2 oli niistä suosikki. Nyt tammikuussa tuli hankittua nettialesta Warhawk ja Battlefield 1943. Jälkimmäistä on tullut enemmän pelattua, Warhawk ei vielä täysin vakuuttanut, mutta pitää sitäkin vielä pelailla. Peliosastolla odottelen tänä vuonna innolla esim. Battlefield: Bad Company 2:a, Heavy Rainia ja Gran Turismo 5:a.