sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

The Box

No nysse The Box on sitten viimein nähty. Hauskaa nyt kaivella Google Newsillä uutisia leffasta. Selvisi, että Kelly hankki oikeudet Mathesonin lyhykäiseen novelliin Button, Button (johon elokuvan idea perustuu) vuonna 2003, Eli Rothin piti ohjata, ja tämä uhosi vuonna 2004:"I can't say anything other than we're setting out to make the darkest, most fucked-up horror film we can. The goal is to really disturb people, which I know we're quite capable of." Sittemminhän mies jäi pois projektista, en tiedä missä olosuhteissa, mutta voihan se olla, ettei muita innostanut tehdä ihan niin fucked-up elokuvaa. Kuvaukset päättyivät vissiin helmikuussa 2008, Wikipediasta päätellen.

Ensin kuitenkin lyhyesti muista jutuista. Curb Your Enthusiasmin ekaa kautta tuli katsottua neljä jaksoa. Onpa hyvä, etten ole hankkinut sarjaa aiemmin, nyt on kiva katsella tuosta boksista niitä. Lauantaina lähti käyntiin Lostin viitoskausi, ja seitsemän jaksoa tuli nyt viikonloppuna katsottua. Bluray-kuva näytti niin hienolta, että ei kyllä enää huvittaisi dvd:ltä katsoa aiempia kausia. No, pitää vain odotella, että bluray-julkaisuja saa joskus kohtuuhintaan. Viides kausi on kyllä ollut aivan loistava, sellainen että tulee ajateltua että "tämä on ihan paras sarja ikinä".

The Boxin lauantain Night Visions -näytös oli viikkoa ennen jenkkien ensi-iltaa, ja maailman ensi-ilta oli ollut kaksi päivää aiemmin Australiassa. Suomen ensi-ilta on näköjään Finnkinon sivun mukaan 15. tammikuuta, aiemmin olin IMDb:n vuoksi siinä käsityksessä, että 27. marraskuuta, mutta eipä sitten ilmeisesti.

Ärsytti vähän, kun kello oli jo jotain 21:10 ja leffan piti alkaa ysiltä, kun pari Night Visions -tyyppiä tulivat vielä muutamaksi minuutiksi lässyttämään salin etuosaan. Mielenkiintoista oli kuitenkin kuulla, että olivat saaneet vasta kaksi päivää aiemmin luvan leffan näyttämiselle. Itse elokuva oli mielenkiintoinen eikä sinänsä pettymys, mutta näin ekan katselun jälkeen sanoisin, että pidin siitä vähemmän kuin Kellyn aiemmista leffoista.

Tässä oli taas niin paljon aivoille prosessoitavaa informaatiota, että joitakin juttuja tajuaa varmasti seuraavalla katselulla paremmin. Kyllä tässä kuitenkin sai Southland Talesia paremmin selkoa siitä, mistä hommassa oikein oli kyse. Leffan jälkipuoliskolla stoori menee kyllä välillä niin hörhöilyksi, että kävi siinä jo hetken mielessä, että voi pojat, onko tämä nyt jo vähän liikaa. Monille varmasti on, todistuskappaleena A vieressäni jossakin vaiheessa elokuvaa unten maille siirtynyt vaimo.

Tietty vaikea sanoa, kuinka paljon tämän läsnäolo vaikutti omaan asennoitumiseen tiettyihin juttuhin, kun leffaa tulee katsottua myös vähän katselukaverin silmin, joten siinäkin mielessä on hyvä tsekata leffa yksin uudelleen. Uskon siis, että pidän ensi kerralla siitä enemmän. Kuitenkin, veikkaan, ettei Kelly tee tällä leffa paljon uusia faneja, mutta mistäpä sitä tietää.

Loppuun vielä hauska The Box -parodia The Button, joka ei spoilaa jos on nähnyt leffan (The Box) trailerin, tai jos ylipäänsä tietää mikä leffan lähtöasetelma on: