tiistaina, lokakuuta 27, 2009

Peli läpi & levyläjä

Uncharted 2 tuli pelattua läpi normaalilla vaikeustasolla kolmessa päivässä. Ei nyt sinänsä hirveän pitkä aika, mutta parempi näin kuin että jumahtaa johonkin ja kiinnostus peliin lopahtaa. Lisäksi verkkopeli on niin hauska, että se pitää pelin pitkäikäisenä. Tauon jälkeen ehkä tulee myös pelattua taas yksinpeliä suuremmalla vaikeustasolla. Joka tapauksessa erinomainen peli. Ajattelin aina vähän, ettei konsoliohjaimella tulisi tarkasta tähtäyksestä mitään, etenkin näppis+hiiri-yhdistelmään tottuneena, mutta yllättävän luontevasti ja tarkasti se tuossa onnistuu.

Lauantain The Box -näytökseen enää neljä päivää. Lostin viitoskauden blu-rayn pitäisi myös tulla tällä viikolla, mikä päättää vuoden ja viiden kuukauden hartaan odotuksen. Osapuilleen sen verran on sitten kulunut aikaa siitä, kun neloskauden finaali tuli katsottua Nelosen netti-tv:stä. Uuden kauden alkaessa en sitten halunnut enää katsoa sitä läppärin näytöltä, kun voisin katsoa sen myöhemmin tv-ruudulta surroundien kera. Lostin viitoskauden DVD ilmestyi viime perjantaina Suomessa, näkyi maksavan Anttilassa melkein yhtä paljon kuin mitä tuo blu-ray-julkaisu tuli Amazonista maksamaan.

Amazonista on lisäksi lähdössä Curb Your Enthusiasm S1-S6-boksi, joka hyvässä lykyssä voisi ehtiä perjantaiksi, mutta voi olla että menee ensi viikon alkupuolelle. Pari-kolme jaksoa sekä klippejä sarjasta nähnneenä houkutus vei viimein voiton, varmaan osaksi siksi kun ostin juuri paremmalle puoliskolle synttärilahjaksi kaikki kymmenen kautta sisältävän Friends-boksin ja halusin itsellenikin huumorii.

Jenkkilän Amazonista on puolestaan tulossa tuore Galactica-leffa The Plan blu-raylla. En halua kuulla siitä mitään arvioita ennen kuin olen nähnyt sen, ainoa näkemäni kommentti oli IMDb:n Galactica-foorumilla, jossa joku kehui sitä otsikossa. Sen kanssa tulee vielä Bruce Campbellin kirja If Chins Could Kill, joka oli jossakin välissä tarjouksessa $5.98:lla, joten piti viimein tilata se.

Mitä on sitten enää jäljellä loppuvuodelle sarjojen saralla? Mahdollisia hankintoja olisivat Louis Therouxin uusin julkaisu, Entouragen viitoskausi, ER:n viimeinen kausi (vaatisi kuitenkin jonkinlaisen hinnanalennuksen), ainakin tällä hetkellä ennakkotilauksessa oleva, ensi kuussa ilmestyvä The Sarah Connor Chronicles S1&S2 -blu-ray ja 30 Rock S3 jos ei malta odottaa ensi kevään R2-julkaisua.

Nähtäväksi jää, milloin Breaking Badin kakkoskausi ilmestyy, ovat sentään hinnan saaneet lisättyä. Se pitää kuitenkin hommata heti. Sama tilanne In Treatmentin ja True Bloodin kakkoskausien kanssa, kaikki loistavia sarjoja.

Siinäpä niitä, ainoa jonka nyt keksisin noiden lisäksi olisi Damagesin kakkoskausi, mutta odottelen että saan sen halpasella, kun se ei ilmeisesti ole niin hyvä kuin eka kausi. Olisi kyllä juuri saanut S1&S2-yhteissetin 15 eurolla pkuluineen Amazonista, mutten viitsinyt tilata kun oli näitä tilauksia jo tälle erää ihan riittävästi.

Eilen tuli pyydettyä arvostelukappaleet (joita ei tarvitsisi palauttaa) dvd-julkaisuista Franklyn ja The Great Buck Howard, joten saapa nähdä kuuluisiko niitä tällä viikolla tai ylipäänsä ollenkaan.

8 Comments:

Blogger Olli Sulopuisto said...

Jos nyt kuitenkin kyllästyt U2:n verkkopeliin, niin mä voisin lainata sen. Voisin samalla vaiks heittää sulle jotain bluray-leffaa, jos löydät mieluista: http://samizdat.info/dvd2/

10/27/2009 7:02 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juu, kyllä se passaa, ja löytyyhän sieltä. Sano vaan millon haluat niin sovitaan miitinki.

10/27/2009 8:14 ip.  
Anonymous Jaffa said...

Minkälaisia kokemuksia sinulla on ollut Amazonilta tilaamisessa? Onko tavara tullut yleensä kuinka nopeasti? Itselläni olisi pari hankittavaa mielessä, eikä kaikkea tahdo löytyä Suomen maalta.

10/28/2009 4:58 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Pelkkää hyvää sanomista vuosien käytön jälkeen, ei ole ikinä ollut mitään valittamista. Varmasti maailman luotettavimpia nettikauppoja, suosittelen. Olen käyttänyt USA:n (.com), Englannin (.co.uk), Kanadan (.ca), Ranskan (.fr) ja Saksan (.de) Amazoneita.

Amazon.co.uk:sta tulee paketti parhaimmillaan kahdessa päivässä (tosin kun tilaus- ja pakkausvaihe lasketaan mukaan, niin pitää ehkä lisätä yksi päivä tuohon), kuten maanantaina postitettu ja tänään saapunut Lostin viitoskausi.

Jenkkilän Amazonista tulee lähetys noin viikossa. Katsoin nyt yhden tilauksen esimerkkinä, siinä pari cd:tä saapui 9 päivää postituksen jälkeen.

Saksasta tilatessa on tainnut mennä enimmillään vajaa pari viikkoa ja parhaimmillaan muutama päivä, Kanadasta ja Ranskasta tilatessa taitaa mennä selvästi pisimpään, ehkä vähintäänkin useita viikkoja.

Amazon Marketplacesta olen kerran tilannut, eli kun lukee tuotteen kohdalla että "available from these sellers", eli tuote on saatavilla jostakin muualta kuin Amazonista, ja Amazon toimii välikätenä. Siinä tilaus käy normaaliin tapaan ja Amazon toimii laskuttajana. Yhden dvd:n tilasin tuota kautta, eikä ollut mitään ongelmia.

10/28/2009 5:17 ip.  
Anonymous Jaffa said...

Kiitos vastauksesta! Ihan ripeän tuntuista toimintaa kuulostaisi olevan, ainakin noilla Englannin ja USA:n Amazoneilla. Pitää varmaan pistää boxia tilaukseen.

10/29/2009 12:04 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ollos hyvä! Jeps, Saksan Amazonista pitää vielä sanoa, että on se yleensä ollut muistaakseni jenkkilän vastaavaa nopeampi, tuo mainitsemani pari vajaa viikkoa on ollut ehkä yhdessä tai kahdessa tilauksessa.

En tiedä oliko Play.com tuttu, mutta se on myös erittäin hyvä ja luotettava, jos on tilaamassa leffoja, musiikkia tai pelejä. Toimitusaika noin viikko. Tulliraja siinä 45,40e. Se jäi jenkkilän ja Kanadan Amazoneista mainitsematta, että niissä on se 38,05 euron tulliraja.

10/29/2009 8:31 ip.  
Blogger Olli Sulopuisto said...

Miltäs ensi viikko näyttää?

10/30/2009 3:03 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Oon töissä ma-pe 16-24 ja la-su reissussa. Millainen aikataulu sulla on viikolla? Voit ehdottaa jotain ajankohtaa, mulle sopii sinänsä mikä arkipäivä vaan viikolla. Voi kyllä Maikkariltakin hakea työaikana tarvittaessa.

Oliko siitä kokoelmastasi myös dvd:t lainattavissa? Kysyn vaan kun puhuit bluray-levyistä...

10/30/2009 5:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home