maanantaina, syyskuuta 07, 2009

TV-dvd:t

Dexterin kolmoskausi tuli katsottua viime viikolla, mainio oli taas. DVD oli kyllä aika kökkö. Kuva oli melko heikko verrattuna tv-dvd-julkaisuihin noin yleensä, chapter breakit oli nakattu tasan 10 minuutin välein keskelle kohtauksia, eikä sellaista ollut alkutekstien jälkeen (lopputeksteihin sellainen kyllä löytyi, vähemmän hyödyllisesti), ja enkkutekstit olivat vain closed captioning -tyyliin, eli niitä ei saanut normaaliin tapaan näkyviin. En tiedä olisinko saanut niitä millään ilveellä näkyviin, en jaksanut alkaa tutkimaan, kun ei niin väliä ollut.

Ekstrat olivat köyhät sarjan osalta, ja jonkin lentoyhtiön mainos ihmetytti, mutta kahden ekan United States of Tara -jakson laittaminen mukaan oliva kiva juttu. Juno-kirjoittajan sarja, vaikutti hyvältä, voisi tilata jahka tulee dvd:lle. Ehkä vähän harmi että jaksot ovat vain puolen tunnin mittaisia, sarja tuntuu sellaiselta 45 minsan draamakomedialta.

Muuten katselussa on ollut Heroesin kolmoskausi ja Housen viitoskausi, hyviä molemmat. Tänään tuli tauon jälkeen katseltua pari jaksoa Entouragea neloskauden viimeiseltä levyltä. Nyt on kaksi jaksoa jäljellä. Viitoskauden R2-boksi julkaistaan näköjään viikon kuluttua, laitoin tilaukseen.

Tämä lienee parhaita tv-sarjavuosia koskaan. Tänä vuonna olen nähnyt tai tulen näkemään ennennäkemättömiä kausia (joistakin useamman kuin yhden) ainakin sarjoista ER, Mad Men, Battlestar Galactica, House M.D., 30 Rock, Heroes, Damages, Lost, 24, Dexter, Supernatural, True Blood, The Wire, In Treatment, Pushing Daisies, Breaking Bad, Entourage ja luultavasti Sarah Connor Chronicles, jonka kohtuuhintaisen S1&S2-blu-ray-boksin laitoin ennakkotilaukseen. Siitä olen nähnyt suurimman osan ykköskaudesta, about pari vikaa jaksoa näkemättä, ja toinen kausi on kokonaan näkemättä.

Noiden lisäksi hyllyssä on yhä läjä katsomattomia/kesken olevia kausia (Gilmore Girls, The Shield, Deadwood jne.), ja pärjäisin varmaan ihan hyvin vaikka en ostaisi ensi vuonna yhtä ainutta levyä. On vähän vaikeaa palata sarjaan, jos kausi on jäänyt kesken pitkäksi aikaa. Ei muista minkä jakson on katsonut viimeksi ja mitä kaudella on tapahtunut. Kannattaisi varmaan vain aloittaa esmes The Shieldin kolmoskausi alusta, kun muistikuvat ovat niin hämäriä.