keskiviikkona, maaliskuuta 03, 2010

Who you gonna call...

Eli Ghostbusters-peli tuli aloitettua tänään. Oli kivaa kun heti alkuun ennen avausanimaatioita ja tunnarimusaa kuului ykkösosan alun kirjastokohtauksessa kuulunut spooky musiikki. Mukavaa myös kuulla pääosanäyttelijöitä vanhoissa rooleissaan (Murrayn ääninäyttelyn taso on tosin vähän vaihteleva), ja kiva ylläri oli, että Janine-sihteeriä esittänyt Annie Potts on myös pelissä mukana.

Grafiikka on vähän kökköä, etenkin kun on juuri pelannut Heavy Rainia, mutta peli on ihan jees. Saa nähdä, käykö haamujen jahtaaminen lopulta vähän yksitoikkoiseksi, vai onko pelissä jonkinlaista vaihtelua. Ainakin haamujengiläisten dialogia on kiva kuulla. Bill Murray oli vastikään Lettermanissa, ja puhui myös pelin dialogin äänittämisestä.

Uusi Pelit-lehti tuli tänään. Heavy Rainia kehuttiin, peli on Suomen myyntitilaston ykkönen ja lehden foorumilla porukka näkyi tykkäävän siitä kovasti. Joku, jolla ei ole Pleikkaria, oli katsonut YouTubesta videon koko pelin läpäisystä ja oli kuulemma ollut jännittävä kokemus. Pitää palata sen pariin lähiaikoina. Varsinkin kun tapatin viimeksi yhden päähahmoista, joten etenkin sen osalta on vielä rutkasti nähtävää.

Hyviä leffoja tullut katsottua tällä viikolla: The Time Traveler's Wife, The Hurt Locker ja Adventureland. Kaikki kannattaa katsoa, suosikkini näistä oli erinomainen Adventureland. Pidin Jesse Eisenbergistä paljon tämän läpimurtoroolissa Roger Dodgerissa, ja on kiva nähdä tätä lisää hyvissä leffoissa / rooleissa. Jos tykkää Eisenbergistä, suosittelen tsekkaamaan tuon Roger Dodgerin sekä The Squid and the Whalen, jossa hän on myös. Zombieland on vielä näkemättä.

Tuli nyt mieleen, että Breaking Badin kakkoskauden julkaisuun (16.3.) on enää vajaat pari viikkoa. Pienen hiljaisen jakson jälkeen alkaa taas ilmestymään tv-sarjapuolella pakkohankintoja: 30 Rock S3 (5.4.), In Treatment S2 (toivottavasti joskus keväällä tai viimeistään kesällä), True Blood S2 (25.5.), Curb Your Enthusiasm S7 (7.6.) ja The L Word S6 (28.6.). Breaking Bad, In Treatment ja True Blood ovat region 1 -julkaisuja (en malta odottaa R2-julkaisua), loput R2. Bored to Death S1 (R1) on myös tulossa, siinä tosin pitää odottaa ja katsoa, onko kohtuuhintainen blu-ray-julkaisu region-vapaa.