tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Katsotut leffat ja pari havaintoa

Maanantaina tuli katsottua kaksi elokuvaa, The Wackness ja All the Boys Love Mandy Lane, hyviä molemmat. Ben Kingsleyllä oli The Wacknessissa hyvä rooli pössyttelevänä psykiatrina, Mandy Lane ei puolestaan ollut niin fiksu kuin taannoin katsomani Eden Lake, mutta hyvin ohjattu, kelpo slasher kuitenkin. Mainittakoon, etten välitä Friday the 13th -leffoista, ja tämä oli niitä selvästi järkevämpi tapaus.

Commandments julkaistaan näköjään uudelleen R1-dvd:llä 1. kesäkuuta 2010. Sitä ei ole ollut saatavilla kuin Amazon Marketplacen kautta, mikä nyt sinänsä on melkein sama kuin ostaisi Amazonista uutena, mutta voisi ostaa sitten kesällä tuon upouuden julkaisun. Tuossa elokuvan traileri, joka ei ole kovin vakuuttava. Ehkä tämä on vähän sellainen ns. guilty pleasure, mutta minusta se on kuitenkin kiva draama, jossa on mukavan melankolinen tunnelma. Juoni on lyhyesti sanottuna, että Aidan Quinnin pääheppu menettää lyhyen ajan sisään vaimonsa, työnsä ja kotinsa, ja joutuu vielä elokuvan alussa salaman iskemäksi. Hän uskoo olevansa Jumalan silmätikkuna, ja päättää kapinahengessä rikkoa kymmentä käskyä. Courteney Cox esittää vaimovainaan siskoa, joka on naimisissa ääliön Anthony LaPaglian kanssa.

Olisin kyllä tehnyt pieniä muutoksia elokuvan alkuun, nimittäin vähentänyt tunnetta siitä, että ehkä tässä on kukaties oikeasti korkeampi voima pelissä, a) antamalla jonkin loogisemman syyn miehen potkuihin (nyt pomo antaa selitykseksi muistaakseni:"My heart. It's hardened.") ja b) poistamalla Quinnin maininnan siitä, miten hänen kengännauhansa olivat katkeilleet luonnottoman usein, jota on jo vaikea pistää pelkän huonon tuurin piikkiin. Eli hahmolle annettiin jo vähän liikaa huonoa onnea, kun vähempikin olisi oikeuttanut miehen kapinahengen. Mutta ei tuo elokuvaa pilannut.

Olinpa innoissani huomatessani, että Ghost in the Shell -ohjaaja Mamoru Oshii on tehnyt uuden live action -elokuvan, Assault Girlsin. Miehen Avalon (traileri - elokuvan kieli on btw puola) on lempielokuviani, ja ainoa elokuva, jonka olen katsonut välittömästi uudestaan ensimmäisen katselukerran jälkeen. Sitten katsoin Assault Girlsin trailerin. Voi hyvä luoja, mitä tuubaa. No, toisella katselulla se ei vaikuttant ihan niin järkyttävältä, kai naisilla ampumassa helvetin isoilla aseilla CGI-monsteria on jotain viihdearvoa. Luultavasti en tulisi ottamaan asiasta selvää. Avalon on kuitenkin loistava. AG:n trailerin alussa kuultavaa biisiä (Globus: Preliator) käytettiin paaaljon paremmin tässä Galactica-fanivideossa (spoilaa sarjaa), jota mainostin jo aiemminkin. Ostinkin sen iTunesista tuon BSG-videon ansiosta.

4 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Eden Lake oli realistisempi ja hyvin brittiläinen. Itse kuitenkin pidin enemmän Mandysta, sen kuvaustyyli ja utuisuus toivat mieleen Virgin Suicides -leffan kirveellä varustettuna ;O)

3/30/2010 10:54 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis. :)

3/30/2010 4:36 ip.  
Blogger Janne said...

Mandy Lane hyvä? Hmm... Mielipiteenvapaus tietysti sallittakoon, mutta itse en pitänyt Mandystä. Siitä on kyllä jo jonkin aikaa kun näin sen (ainakin vuosi, kuvittelisin, ellei kauemminkin), mutta muistelen sen olleen varsin keskinkertainen. Tarkoitan, että se oli vain perusteinislasheri, jollaisia on 21 tiu'ussa.

3/30/2010 7:04 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Leffa olisi kyllä saanut syventää enemmän motivaatioita, mutta toteutus oli hyvä. Se on kaksi vastaan yksi. :)

3/30/2010 7:19 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home