sunnuntaina, huhtikuuta 25, 2010

Earthling

Lauantaina tuli katsottua vähän Boston Legalia ja aloitettua The Big Bang Theoryn toinen kausi. Ensimmäinen levy eli kuusi jaksoa oli päivän saldo, hyvin on kausi alkanut.

Kylläpä harmitti huomatessani, että Fringen ykköskauden blu-rayn hinta oli noussut reilusti Amazonissa, kun sen olisi aiemmin saanut reilulla parilla kympillä. No, ei sitä kuitenkaan olisi tullut katsottua pitkään aikaan, ja kaipa tuo tulee taas joskus alennukseen.

Olipa hienoa lukea, että Hunter S. Thompsonin kirjaan perustuva, Johnny Deppin tähdittämä The Rum Diary on viimein ilmestymässä ensi syyskuussa. Filmatisoinnista on saanut kuulla melkein vuosikymmenen ajan, joten hyvä tietää, että leffa on viimein purkissa ja ensireaktiot positiivisia.

Pari yhden kerran nähtyä leffaa voisi ottaa joskus lähitulevaisuudessa katseluun hyllystä, kun tuppaavat aina iskemään silmään. Ensimmäinen on 28 Weeks Later -ohjaaja Juan Carlos Fresnadillon vuoden 2001 Intacto. Muistan, miten innoissani olin aikoinaan elokuvan trailerista, ja tykkäsin myös elokuvasta.

En ole kuitenkaan katsonut sitä vielä kertaakaan lokakuussa 2005 hankkimaltani dvd:ltä, joten voisi olla jo uusintakatselun aika. Trailerissa ja kotelossa nähtävästä metsässä side silmillä juoksentelusta tulee aina mieleen Siouxsie and the Bansheesin (jonka Face to Face kuului Batman Returnsin tanssikohtauksessa) Spellbound-video, jossa myös juoksennellaan metsässä, joskaan ei side silmillä. Intactossa onni on vähän kuin jonkinlainen supervoima, ja vaikka en muista juonta, eiköhän tuo ole, että joukko onnekkaita ihmisiä (esim. yksi oli ainoa selviytyjä lentoturmassa) kisaavat keskenään henkensä kaupalla, en muista mitä voittaja saisi, raha voisi olla hyvä veikkaus.

Toinen uusintakatselua kaipaava elokuva olisi vuoden 2004 Primer. Luultavasti luin tästä alunperin Ain't it Cool Newsistä vuonna 2004, katsoin vain että kyseessä on joku 7000 dollarin budjetilla tehty, kehuja saava scifi-leffa, totesin että I'm so there, ja jäin odottamaan tilaisuutta nähdä elokuva. Se tuli tammikuussa 2008, kun hankin dvd:n. Traileri on mainio eikä spoilaa elokuvaa, ja tämä tulee trailereita/spoilereita (yleensä synonyymejä) kammoksuvan suusta. Sääli, ettei kirjoittaja-ohjaaja(-leikkaaja-säveltäjä-jne.) Shane Carruth ole sen koommin tehnyt mitään.

Carruthin IMDb-sivun kautta tuli vastaan maininta Earthlingistä, josta tuli välittömästi positiivisia viboja, joten pistetään muistiin ja jäädään odottelemaan mielenkiinnolla.

Tuli nyt mieleen, että mikähän Heroesin tilanne on tällä hetkellä, onko se saamassa vielä jatkoa? Vastaus löytyi pikaisesti Google Newsillä, näemmä 13 jakson mittainen viitoskausi on mahdollinen. Itselläni on kesken neloskauden setti, olen jossakin jälkipuoliskolla.

Lostin viimeisen kauden ilmestymiseen on neljä kuukautta. Katson sen ensi kertaa levyltä, joten saa olla sitä odotellessa varovainen, ettei spoilaannu. Joskus törmää johonkin kuvaan hahmoista, mutta en nyt kuitenkaan sanoisi spoilaantuneeni. Olen ajatellut, että olisi kivaa katsoa edelliset kaudet läpi ennen viimeistä kautta, vielä kun sarjan voi katsoa läpi tietämättä vastauksia lukuisiin kysymyksiin, tai sen ettei niihin tule vastauksia.

Houkuttimena olisi myös se, etten ole nähnyt kolmos- ja neloskauden jaksot kuin kerran (enkä kyllä 5. kauttakaan, mutta se onkin tuoreessa muistissa), ja neloskausi olisi hyllyssä blu-raylla, kun olen aiemmin nähnyt jaksot vain Nelosen netti-tv:stä. Jos tässä on reilut neljä kuukautta aikaa katsoa viisi kautta (noin sata jaksoa), niin katselu pitäisi varmaan aloittaa joskus lähiaikoina, vaikka jakso per päivä -tahtiin. Toisaalta kesälomalla en luultavasti pysty katsomaan sitä, joten jakso päivässä ei kyllä riitä. No, saapa nähdä miten projektin kanssa käy.

4 Comments:

Anonymous Mervi said...

Kuulin, että Heroes olisi todennäköisesti peruuntumassa/peruttu. En tiedä tarkemmin, mutta ilmeisesti katsojaluvut on olleet aika maissa.

5/06/2010 2:12 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jees, no onhan tuo neljä kauttakin jo sinänsä ihan hyvä saavutus.

5/07/2010 11:31 ip.  
Blogger Helinä Laajalahti said...

Tuo Rum Diary on ollut minulla "to see: tulossa olevat leffat" -listassa IMDb:ssä ikuisuuden ja on todella mukava kuulla, että se on vihdoin oikeasti tulossa!

Minulla on jäänyt Lostin katsominen neljänteen kauteen ja kovasti olen koittanut olla spoilaantumatta, koska tarkoituksena on jossain vaiheessa katsoa se loppuunkin asti. Nyt on vaan kaikenmaailman muut jutut vieneet aikaa...

5/11/2010 9:42 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Indeed!

Juu, ehtiihän sitä. Tuo spoilereiden välttely on kyllä aika jännää touhua, kun pitää yrittää tajuta spoilerivaara hyvissä ajoin eikä liian myöhään. Pitää osata jättää jonkin spoilaavan otsikon lukeminen kesken hyvissä ajoin ja kääntää katse pois jaksosta otetusta kuvasta ennen kuin aivot tajuavat, mitä siinä tapahtuu. :)

5/11/2010 11:11 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home