tiistaina, toukokuuta 11, 2010

The Fountainista

Mervi Eskelinen on vanha nettikaveri, joka bloggaa taas pitkästä aikaa. Eli tsekatkaa tokkiinsa Mervin blogi.

Kuten viimeksi mainitsin, viime aikoina tuli oltua pois kotoa vaimon uuden työn ja paikkakunnan vuoksi. Siellä tuli katsottua pääasiassa Big Bang Theoryn kakkoskautta, mutta myös 30 Rockin kolmoskautta ja vähän Boston Legalia. Lähtöpäivänä sunnuntaina menin ostamaan junalippua kun kuulin, että juna olisi mahdollisesti pari tuntia myöhässä. Samana päivänä olisi työvuoro, joten jouduin lopulta lähtemään kotoa hirveällä kiireellä ehtiäkseni bussiin, ja kirjastosta lainassa oleva Boston Legalin kakkoskausi jäi sitten sinne.

Tuttu kirjastoheppu suostui onneksi uusimaan sen lainan nyyhkytarinani esitettyäni, olin jo uusinut sen kolmesti, mikä on maksimimäärä. No, ensi viikolla tulee taas käytyä siellä, kun ajan auton uuteen kotiinsa.

Maailman tunteellisin scifi-elokuva The Fountain tuli katsastettua reilut kaksi ja puoli vuotta ensimmäisen katselukerran jälkeen. Olihan se taas hieno, ja ainakin tällä katselulla leffa tuntui ihan selkeältä, en kyllä muista olinko paljoa hämilläni viimeksi. Eli ymmärtääkseni - spoilereita - menneisyyteen sijoittuva kama oli Izzyn kirjaa (fiktiota), nykypäivä ja tulevaisuus olivat totta ja niissä sama heppu. Tom eli pitkään ihmepuun avulla, kunnes hän sai vietyä vaimonsa/puun tähtiin, jolloin hän myös viimein kirjoitti Izzyn kirjan loppuun.

Olen tykännyt kovasti kaikista Aronofskyn leffoista, Below mukaan lukien. Mies on näköjään päivittänyt muutaman kerran blogiaan huhtikuussa, viimeisin päivitys tuota ennen oli 6. syyskuuta 2008.

4 Comments:

Anonymous Mervi said...

Kiitos oikein paljon! En valittanut tämän takia, valitin kun asiat on muuttuneet kummasti tässä välissä. Hehe. Kiitos!

5/11/2010 11:38 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ollos hyvä. :) Ja juu, tiedän, en mie vain siksi, on minulla muutenkin ollut tarkoitus mainostaa blogiasi.

5/11/2010 11:50 ip.  
Blogger Helinä Laajalahti said...

Minun pitäisi katsoa Fountain joskus uusiksi. Muistan kun sen ensimmäisen (ja toistaiseksi ainoan) kerran näin, ajattelin vaan, että onpas hitsin komeaa, mutta mitä ihmettä tässä oikein tapahtuukaan... Tajuaisiko kakkoskerralla enemmän?

5/27/2010 8:02 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hyvin mahdollista, minusta ainakin stoori tuntui ihan helposti seurattavalta nyt toisella katselulla. Voi olla, että ensimmäisellä katselulla en ottanut huomioon sitä, että menneisyysmatsku oli -uskoakseni - vain ja ainoastaan Izzyn fiktiivisen kirjan stoori kerrottuna (eikä kuvannut hahmojen aiempaa inkarnaatiota tms.), ja tämä sitten aiheutti turhaa hämmennystä.

5/28/2010 12:11 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home