keskiviikkona, toukokuuta 26, 2010

Firefly-alennus, Daybreakers, Mirrors

Amazonin kanssa meinasi tulla vastikään paha kämmi, kun olin unohtanut laittaneeni viime kesänä ennakkotilaukseen True Bloodin kakkoskauden R1-DVD-julkaisun, eli tämän jonka sain taannoin blu-raylla. Amazonista tuli maanantaina aamupäivällä maili, että luottokortin kanssa on ongelmia. Ihmettelin, että mikä tilaus siellä muka on, ja sitten tajusin, että tuo TB-tilaus oli tyystin unohtunut perua.

Se Amazonin ilmoittelema ongelma oli se, että olin ehkä noin tuntia aiemmin onnekseni kutakuinkin tyhjentänyt kyseisen tilin, niin ettei siellä ollut enää rahaa tuolle TB-tilaukselle. Tilauksen peruminen onnistui vielä. Olikin todella lähellä, että olisi mennyt noin 30 euroa hukkaan.

Noin 30 eurosta puheenollen, Firefly-blu-ray on 69% alennuksessa Amazonissa, hinnaksi tulee postituskuluineen 28,2 euroa. AxelMusicissa sama setti maksaa 57,27 euroa (+ pk:t). Levyt pyörivät kotimaisilla soittimilla. Pakkohan se oli laittaa tilaukseen. Region 1 -julkaisu on ollut hyllyssä vuosia, enkä ole vieläkään katsonut kaikkia jaksoja (leffan tosin olen nähnyt, hyvä oli), joten voisi melkeinpä sanoa, että odotus kannatti...

Tiistain leffoina olivat kauhuttelut Daybreakers ja Mirrors. Daybreakers oli selvästi parempi näistä kahdesta, sellainen 3½/5 kallistuen enemmän nelosen kuin kolmosen puolelle, kun taas Mirrors oli 2½/5 pojon leffa. Puolitoistatuntinen Daybreakers olisi kaivannut noin vartin lisää hahmojen syventämiseen, ja leffa sai mielestäni turhan vähän aikaan jälkipuoliskollaan, mutta silti ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Mirrorsin vahvuutena oli Kiefer Sutherlandin hyvä roolisuoritus, ja leffalla oli hetkensä, mutta lopulta tämä oli sellainen perus-Hollywood-kauhuleffa, jonka selitys peilipelottelulle oli aika typerä. Kun Hollywoodissa tehdään aina kaikkea kaksin kappalein (Armageddon/Deep Impact, Dante's Peak/Volcano jne.), sama päti peilikauhutteluihin, kun huomattavasti parempi The Broken ilmestyi samana vuonna (2008).

The Broken tuli katsottua uudestaan blu-raylta aika pian sen hankittuani, se jäi mainitsematta, ja IMDb:stä sitten huomasin seuraavan maininnan: "Lionsgate released the DVD in North American with a cropped 1.78:1 ratio. This means approx 24 percent of the original composition is missing. The DVD release in European was in its original cinematic ratio of 2.35:1"

The Brokenin blu-ray-kotelo sanoo kuvasuhteeksi 2.35:1, mutta mikähän se olikaan levyllä oikeasti? Kyllä, 1.78:1. Tuota blu-ray-julkaisua tuli parjattua aiemminkin, mutta tämä vie jo voiton kaikesta. Kyllä otti päähän ja mietinkin jo, pitäisikö sitten hankkia britti-dvd siihen blu-rayn rinnalle, että voi valita katsoako leffa dvd:ltä oikeassa kuvasuhteessa vai blu-raylta väärässä kuvasuhteessa mutta parempilaatuisena.

2 Comments:

Blogger Helinä Laajalahti said...

Kiva kuulla että pidit Daybreakersista, sillä minusta se oli oikein "piristävä" vampyyrileffa Twilight -aikakaudella.

5/27/2010 7:57 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Totta, etenkin Twilightissa nähdyn vampyyrien naurettavan aurinkoreaktion jälkeen oli hyvä nähdä taas vampyyrielokuva, jolla oli faktat hallussa...

5/28/2010 12:21 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home