maanantaina, toukokuuta 24, 2010

On the road again

Kaverin piti tuoda halpasella ostamamme Volkkari perjantaina, jotta ajaisin sen sama päivänä vaimon luokse. Siitä kuitenkin pamahti jäähdytinletku ja auto päätyi korjaamolle ennen kuin olin edes saanut sitä. Lupaava alku. No, onni onnettomuudessa, että tuo tapahtui silloin eikä ollessani jo matkalla. Huollosta ilmoittivat, ettei heillä ole sellaista (haarautuvaa tjsp) letkua mitä tarvittaisiin. Olivat tilanneet sen Mikkelistä, ja auto fiksattaisiin maanantaina iltapäivällä. Niinpä en voisi vielä ajaa autoa pois Helsingistä.

Vaimon isän auto piti joka tapauksessa palauttaa viikonloppuna, joten matkustin sitten pe-la-yönä 00.05 lähtevällä bussilla sinne (5 tuntia), aamuseitsemän tienoilla lähdin ajamaan Jyväskylään (n. 3,5 tuntia) ja kiiruhdin sitten klo 11 bussiin (4h 20min), kun en ehtinyt 10.45 junaan. Toisin sanoen istuin autossa lauantaina lähes 13 tuntia, ja siihen päälle piti mennä kuudeksi töihin.

Tuo oli ensimmäinen tuollainen pidempi tekemäni matka autolla, mikä jännitti hieman etukäteen, mutta se sujui kuitenkin oikein hyvin. Sää oli koko matkan ajan aurinkoinen, eikä liikennettä ollut hirveästi. Uusi navigaattori osoittautui erittäin hyväksi. Määränpään laitettuani sain vielä lisättyä reittiin visiitin lähimmälle huoltoasemalle (tankatakseni auton), vekotin tiesi niidenkin sijainnit.

Laite osasi kertoa nopeusrajoitukset ja oman nopeuden, sekä arvioidun saapumisajan määränpäähän (päivittyi matkan aikana), mikä osui aika lähelle. Jossakin kohtaa se teki oudon äänen, mikä osoittautui varoitukseksi nopeusvalvontakamerasta. Koska kyseessä ei ollut oma auto, navigaattori ei ollut kiinnitettynä mihinkään, ja muutaman kerran se lensikin kojelaudalta lattialle/penkille, mutta säilyi onneksi ehjänä. Vaimon isän autossa ei toiminut navigaattorin lataus, ja vekotin simahti lopulta. Onneksi kyydissä oli kuitenkin tämän oma navigaattori, joka johdatti sitten perille asti.

Tänään käväisin hoitamassa Ifillä auton rekisteröimisen, joten enää itse auto puuttuu. Aamupäivällä soittivat huollosta, ettei saapuneiden varaosien joukossa jostakin syystä ollut sitä letkua autoon, syytä ei ollut tiedossa. Oli sitten tilannut uudestaan, ja huomenna pitäisi asia hoitua. Nähtäväksi jää. Kaikenlaista.