sunnuntaina, kesäkuuta 13, 2010

Avatar, Boston Legal, Heroes, Zombieland

Vanha Panasonic-kamera on ollut pois pelistä jo pitkään, ja sunnuntaina tuli käväistyä kaupungilla etsimässä uutta kameraa. Panasonic oli sellainen mötikkä, ettei sitä oikein viitsinyt kuljetella mukana muulloin kuin jos halusi varmasti kuvailla. Nyt oli siis haussa kamera, joka kulkisi helposti mukana. NetAnttilassa oli tullut tutkiskeltua valikoimaa, ja olin iskenyt silmäni Sony Cyber-shot DSC-WX1:een.

Syynään aina tällaisissa tilanteissa tuntitolkulla arvosteluja netissä, ja näin tälläkin kertaa. Kamera vaikutti hyvältä, päähoukuttimina hyvät kuvat hämärässä ja laadukas HD-video, myös näppärä panoraamakuvaus vaikutti kivalta. Ensimmäisestä Anttilasta sitä ei löytynyt, Kampin Anttilassa oli puolestaan kaksi kappaletta jäljellä. Aikani kameralla leikittyäni ostin sitten sen ja neljän gigan muistikortin.

Mukana olevan ohjelmiston asentaminen kesti kohtuuttoman kauan. Tuntui ettei se tehnyt kymmeneen minuuttiin mitään, ennen kuin alkoi kopioimaan tiedostoja kovalevylle. Pääasia kuitenkin että asentui, ajattelin jo että ehkä se ei tykkää Vistasta. Kotona ei ollut hirveästi aikaa ennen töihin lähtöä, joten esimerkkikuvia ja videota laitan myöhemmin. Töissä tuli kuitenkin testailtua vähän, ja vekotin vaikutti hyvältä.

Avatarista jäi jokunen viikko sitten tunti jäljelle, kun tuli kesken kaiken muuta menoa. Viikolla tuli katsottua se viimein. Eipä nyt sinänsä mikään erityisen ihmeellinen, ainakaan tarinansa puolesta, mutta viihdyttävä popcorn-leffa kuitenkin.

Boston Legalin kakkoskausi ja Heroesin kolmoskausi tuli katsottua loppuun. BL:n kakkoskausi oli ensimmäistä parempi, kun ykköskauden alkupuolta vaivanneista ongelmista (kuten tolkuton zoomailu ja häiritsevät musiikit) oli päästy eroon. Kiva että sarjaa on vielä kolme kautta katsomatta. Heroesin kolmoskauden katsomisessa meni lähemmäs vuosi, mutta kausi oli kyllä hyvä. Tuli vain katsottua sitä silleen pyrähdyksittäin, että jokunen jakso ja sitten taukoa. Nyt kauden jälkeen alkoi vähän harmittamaan, että neloskausi jää viimeiseksi. En tiedä monta jaksoa Bryan Fuller kirjoitti kaudella, mutta ainakin yksi tämän kynäilemä jakso oli kolmoskauden parhaita.

En ole varmaan nähnyt huonoa Jesse Eisenberg -leffaa, joten odotin Zombielandin olevan vallan hyvä. Bongasin dvd:n R-kioskilla käydessä ja harmittelin kun surkeasta blu-ray-valikoimasta ei löytynyt sitä. Vuokrasin kuitenkin dvd:n, kun en jaksanut lähteä keskustaan bd:tä etsimään. Eipä tuolla lopulta ollut niin väliä, leffa oli niin hyvä, ettei siinä paljoa formaatteja tullut mietittyä. Enpä muista, milloin leffa olisi viimeksi tarjonnut näin hyvät naurut, ja Zombieland lienee tämän vuoden suosikeitani. Jatko-osakin taitaa olla tekeillä, hyvä hyvä. Lopputekstien jälkeen on muuten vielä lyhyt pätkä. Ei kuitenkaan mitään minkä missaamista kannattaisi hirveästi harmitella, jos nyt joku tajusi erheensä. Lähinnä sellainen outtake leffan keskeltä.

2 Comments:

Anonymous Harri said...

Minuun Zombieland ei iskenyt ihan niin kovaa, olihan siinä pari hauskaa kohtaa (erityisesti Bill Murrayn cameo-rooli oli loistava!), mutta loppua kohti meno tuntui läsähtävän.

Noh, en noin muutenkaan komedioista erityisesti perusta, viimeksi olen nauranut kovasti teatterissa Brünoa katsoessa (osittain järkytyksestä).

6/14/2010 3:00 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juu, huomasin, aika samoihin aikoihin vielä päivitettiin blogia saman aiheen tiimoilta. :)

Olen samaa mieltä siitä, ettei elokuvan äksönpainotteinen loppu toimi niin hyvin kuin se mitä tuli aiemmin. Murray oli tosiaan mainio.

Mutta juu, komediatpa jakavat helposti mielipiteitä, eipä siinä mitään. Brüno nauratti täälläkin.

6/14/2010 3:18 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home