keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Transsiberian, Henry Poole is Here

Transsiberianin alussa piti pysäyttää leffa ja tarkistaa IMDb:stä, että hetkonen, onko tämä mainion The Machinistin ohjaajan leffa. Olihan se, Brad Andersonin siis, mikä nosti heti odotuksia. Ja erittäin hyvähän tämä oli. Elokuvassa Woody Harrelsonin ja Emily Mortimerin esittämä pariskunta matkaa Venäjän halki junalla Harrelsonin junaintoilijahahmon toiveesta.

Nämä tutustuvat matkalla salaperäiseen kaksikkoon sekä Ben Kingsleyn esittämään venäläispoliisiin. Aika suuri osa elokuvasta sijoittuu junaan, mikä on mielenkiintoinen tapahtumapaikkana. Transsiberianissa saa jännätä rutkasti, että miten tässä nyt käy. Suurin vetovastuu tässä on Emily Mortimerilla, joka joutuu tässä olemaan eniten paineiden alla, ja hän olikin tässä varsin mainio. Ehdottomasti katsastamisen arvoinen trilleri.

Luke Wilsonin tähdittämän Henry Poole is Heren traileri yrittää tehdä elokuvasta komediaa, mutta draamahan tämä on. Ohjaajana on Mark Pellington, joka on ohjannut mm. kelpo trillerit Arlington Road (josta ei kannattaisi tietää mitään etukäteen, jo leffan käännösnimi spoilaa) ja The Mothman Prophecies.

Tässä Wilsonin hahmo ostaa talon ja alkaa lähinnä ryyppäämään. Naapurin täti innostuu Henryn rempatussa ulkoseinässä näkyvästä jäljestä, joka näyttää Henryn harmiksi Jeesukselta. Paikalla alkaa ramppaamaan väkeä seinää ihmettelemässä, kun mies vain haluaisi olla rauhassa. Radha Mitchellin esittämä naapuri/yksinhuoltajaäiti on love interestinä.

Syy Henryn murjotukseen selviää elokuvassa hitaasti, IMDb:n juonikuvaus paljastaa sen heti. Tykkäsin tästä, kiva pienimuotoinen draama. Luke Wilson vetää hyvin hälläväliä-asennetta pitävän erakko-Henryn roolin, ja mies sai minulta tällä roolilla lisäpisteitä. Parasta tässä oli miehen dramaattinen meltdown-kohtaus, joka toimi hienosti.

Eli katsomisen arvoisia molemmat leffat, Transsiberian lienee kuitenkin varmempi vaihtoehto.