tiistaina, kesäkuuta 08, 2010

River's Edge, Red Riding: 1983

Pari blogimainosta alkuun: Jannen leffablogi Tuijotellen sekä Harrin Elokuvista-blogi.

River's Edge (1986) on mennyt minulta kokonaan ohi, ei ole mitään muistikuvia, että olisin edes kuullut koko elokuvasta. Päärooleissa mm. Keanu Reeves, Dennis Hopper, Crispin Glover ja mm. Lostin Artzina muistettava Daniel Roebuck. Elokuvassa Roebuckin esittämä nuorukainen, Samson on surmannut tyttöystävänsä, joka makaa alastomana joen vierellä. Samson kertoo asiasta aluksi epäuskoisille ystävilleen, jotka käyvät ihmettelemässä ruumista, useimmat ilman suuria tunnereaktioita. Ne harvat, jotka haluaisivat ilmoittaa asiasta poliisille, eivät uskalla ystäväänsä suojelevan, porukan pomon roolissa olevan Crispin Gloverin tyhjäpäähahmon vuoksi.

Parasta elokuvassa on Dennis Hopperin vinksahtanut, vainoharhainen, pumpattavan barbaran kanssa asuva huumediileri Feck, joka ei poistu ikinä kotoaan ja huutaa aina vierailijan saapuessa ovelta "check's in the mail!" Feck voisi olla Blue Velvetin Frank Boothin kiltimpi kaksoisveli. River's Edgen nuoret ovat niin tunnevammaisia, itsekkäitä pösilöitä, että näiden toilailut tarjoavat monet hyvät naurut. Ehdottomasti katsomisen arvoinen, jos on mennyt ohi.

Red Riding -trilogia tuli viimein katsottua loppuun. 1983 oli erittäin hyvä päätösosa sarjalle. Vaikea sanoa kumpi oli parempi, ensimmäinen vai viimeinen osa, kakkonen kuitenkin oli mielestäni heikoin näistä, vaikka vallan hyvä oli sekin. Kannattaa katsastaa nämä mieluiten mahdollisimman lyhyellä aikavälillä, jotta pysyy kärryillä hahmoista ja tapahtumista.

2 Comments:

Anonymous Harri said...

River's Edge herätti kiinnostukseni tämän arvion myötä pääasiassa Dennis Hopperin takia, miekkonen oli loistava näyttelijä. Arvion Frank Booth -vertauskin oli omiaan herättelemään mielenkiintoa. Tämä täytyy katsoa mikäli jossain tulee vastaan.

Red Riding -trilogiakin on katselua odottavien elokuvien pitkässä jonossa, onneksi on koko kesäloma aikaa katsoa kesätyön ohessa elokuvia ja sarjoja.

6/09/2010 7:58 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hyvä juttu että kiinnostus heräsi. Kannattaa tosiaan tsekata jo Hopperin vuoksi.

Toivottavasti pidät Red Ridingeista!

6/09/2010 8:26 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home