perjantaina, heinäkuuta 09, 2010

Samsung Galaxy S -arvostelu

[Lisäys 14.12.2010: Lue myös Kies-ongelmaan ratkaisu, Android 2.2 Galaxy S:ään]

Muuttohässäkästä palautuessa on tullut pidettyä taukoa, mutta kyllä tämä taas tästä. Kirjoittelen kuulumisista ja katsomisista lisää myöhemmin, mutta halusin nyt kirjoittaa maanantaina hankkimastani Samsung Galaxy S:stä, joka on ensimmäinen älypuhelimeni. DNA:n mainoksesta huomasin moisen. Samsungin peruskännyä tyytyväisenä viime vuodet käyttäneenä tuo vaikutti hankkimisen arvoiselta, kun vekotin näytti saavan netissä kehuja ja olen haikaillut nettiä kännykkään.

Olisin hankkinut puhelimen jo viikonloppuna DNA:lta Lappeenrannan liikkeestä siellä käydessä, mutta olin liikkeellä liian myöhään, ja kauppa ehti mennä kiinni. Kotona sitten tulin vilkaisseeksi Teknisten mainoslehteä, missä tuota DNA:n kytkydiiliä mainostettiin, eli heiltä voisi myös hankkia sen. Se mikä kuitenkin kiinnitti erityisesti huomion oli lehdessä ollut maininta, että DNA Kimppa -liittymän hankkija saisi Olympuksen digikameran eurolla. Tuo Kimppa tulisi siinä Samsung-kännykkädiilissä.

Maanantaina tuli sitten käväistyä Teknisillä. Odotukseni kameran suhteen olivat matalat, kun olin foorumeilta lukenut kokemuksia, miten Teknisillä ei ollut (enää) noita kameroita, ja jollekin oli puolestaan sanottu, että tarjous on päättynyt kesäkuun lopussa; ainakaan mainoslehdessä tuollaisesta ei ollut mainintaa, voi toki olla ettei lehdykkä ollut kaikkialla samanlainen. Liikkeessä ensimmäinen myyjä oli tällainen tyypillinen keski-ikäinen miesmyyjä, joka kertoo ettei tiedä mitään ja että nuorempi myyjä tulee hetken kuluttua palvelemaan.

Palvelemaan saapui sitten lopulta mukavan ja rehdin oloinen heppu. Samsung Galaxy S:ää oli kuulemma yksi kappale jäljellä (tiedä siitä, tuntuu että aina tällaisissa tilanteissa jotain kallista juttua on enää yksi jäljellä), sanoin että ottaisin sen ja tiedustelin digikameratarjouksesta lehden ilmoitusta osoittaen. Myyjä meni koneelle tarkistamaan saatavuustilanteen, ja vähemmän yllättäen ilmoitti, ettei heillä olisi sitä enää. En tiedä mikä malli oli kyseessä, mutta joku foorumilla arveli, että se olisi ehkä ollut Olympus T-100. Se siitä kamerasta, ajattelin.

Yllättäen myyjä kuitenkin sanoi, että he antaisivat Olympuksen puuttuessa sen sijaan siihen euron hintaan Sonyn kameran, ts. Sony Cyber-shot DSC-S930:n. Kesäkuussahan hankin Sony Cyber-shot DSC-WX1:n, joka on selvästi parempi malli, eikä hankinta täten harmita. Kameran lisäksi myyjä toi Olympuksen paristolaturin, joka sisältyi myös tuohon euron diiliin.Tuo Sony käyttää siis paristoja. Sopimuksen tekeminen vei oman aikansa, mutta lopulta lähdin tyytyväisenä uuden puhelimen ja digikameran kanssa. Voisin käyttää nykyistä SIM-korttiani uudessa puhelimessa.
Kännykkä pääsi kotona alkuhypistelyiden jälkeen lataukseen.

Galaxy S on mukavan ohut ja kevyt. Kosketusnäyttö on erittäin hyvälaatuinen, ja sillä hoituvat rullaamiset ja zoomailut vaivatta. Ainoa fyysinen nappi luurin etuosassa on alhaalla keskellä, se vie käyttäjän aloitusruutuun sekä herättää puhelimen näytönsäästötilasta. Vasemmalta sivulta löytyy nappi äänenvoimakkuuden säätämiselle, ja oikealla sivulla on puolestaan virrankatkaisunappi.

Yläosassa on paikka 3,5mm-kuulokeliitännälle ja liu'utettavan luukun takaa löytyy paikka USB-piuhalle, jolla puhelimen voi liittää tietokoneeseen. Tein tuollaisen videon, josta toivottavasti saa jonkinlaisen kuvan kännykän toiminnasta. Joitakin juttuja jätin tuossa tekemättä ihan vain siksi, ettei mukaan tulisi esim. nimiä, puhelinnumeroita ja osoitteita.

Galaxy S:ssä on viiden megapikselin kamera ilman salamaa. Ohessa kameralla otettuja kuvia.
Kuvanlaatu ei ehkä ole kännykkäkameroiden parhaasta päästä, mutta eipä tuo mikään surkeakaan ole.

Kännykän kamerassa on videokuvaustoiminto (parhaimmillaan tarkkuudella 1280 * 720), ja kuten valokuvauksessa, myös siinä on eri vaihtoehtoja kuvanlaadun suhteen. Kännykkämatskuksi HD-videon laatu on erittäin hyvä.
Akku on tupannut loppumaan päivän sisällä, mutta nyt onkin tullut käytettyä paljon nettiä, kameraa yms. kun kaikki on uutta ja ihmeellistä, joten on vaikea vielä sanoa, miten hyvin se kestää myöhemmin normaalikäytössä. Puhelimesta voi tarkastella, miten paljon eri jutut ovat kuluttaneet akkua, ja laitteen näyttö on selvästi suurin virtasyöppö.

Loppujen lopuksi olen ollut Galaxy S:ään erittäin tyytyväinen. Näyttö on laadukas, käyttöliittymä ja näppis toimivat hyvin, nettisurffailu on miellyttävää, ja tosiaan, sillä voi myös soittaa puheluita ja lähettää tekstiviestejä.

Lisäys 22.7.2010: Tässä YouTube-videossa nähdään, miten hyvin Galaxy S kestää rääkkäämistä.

Lisäys 14.12.2010: Yhä tyytyväinen puhelimeen, etenkin kun Kies-ongelma viimein ratkesi (linkki tekstiin tämän jutun alussa). Kamerasta vielä sanoisin/painottaisin, että sillä saa ihan kohtuuhyviä kuvia hyvässä valaistuksessa, mutta vähän hämärämmässä salaman puutteen vuoksi pitää käden olla todella vakaa, että kuvasta tulisi siedettävä. Minun tarpeisiin tuo on ollut ihan kelvollinen, ts. digikameralla sellaiset kuvat, jotka haluaa kehityttää ja kännykän kameralla kuvat, jotka laittaa esim. Facebookiin tai blogiin.

Galaxy ei korvaa auton navigaattoria, mutta jalkaisin ollessa Google Mapsin navigointi kännykällä on ihan toimiva keino löytää perille.

Puhelin siirtyy automaattiesti kesä/talviaikaan, joten siitä ei tarvitse huolehtia. Itse säädin ajan etukäteen, ja sen vuoksi puhelin näytti sitten lopulta väärää aikaa.

Muutama päivä ennen 2.2-päivitystä ilmeni sellainen ongelma, ettei Gmail-synkronointi toiminut, enkä saanut puhelimeen enää ilmoituksia uusista maileista. Googlettamalla löysin samanlaisia kokemuksia eri puhelinten käyttäjiltä marraskuulta, silloin kyse oli ilmeisesti viasta Googlen päässä. Nyt kuitenkin vika kesti päiviä, ja pelkäsin vähän että syy on puhelimessa. Android 2.2-päivityksen jälkeen (ja kukaties jo tehdasasetusten palauttamisen, en tarkistanut) vika sitten hävisi ja aloin taas saamaan ilmoitukset sähköposteista.

Lisäys 8.1.2011: Kalenteri näyttää tuolta:
Lisäys 5.2.2011: Lisää kuvakaappauksia. Itse niitä voi ottaa painamalla edestä alhaalta keski- ja paluunäppäintä yhtä aikaa. Välillä joutuu yrittämään muutaman kerran ennen kuin onnistuu.

86 Comments:

Blogger Unknown said...

Sattumalta löysin tämän blogin. Häiritseekö salaman puute tuon Samsungin kamerassa?

7/15/2010 8:08 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ei sinänsä minua häiritse, mutta eihän tuolla toki saa huonossa valaistuksessa mitään kovin ihmeellisiä kuvia. Eli jos tuo on tärkeää, niin sitten tuo Samsung ei välttämättä ole hirveän hyvä valinta.

7/16/2010 12:46 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

kiitos arvostelusta, jään pohtimaan uutta luuriani, mutta tämä vaikuttaa kyllä asialliselta :)

7/16/2010 4:38 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Olen vasta hakemassa kyseistä värkkiä. Tarttiskohan tuo suojakalvoa näytölleen? Netistä ei näytä löytyvän valmiina tohon malliin. Mistäköhän sais sellaisen, josta vois itse leikata sopivan?

7/17/2010 9:16 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

No problem, hyvä jos tuosta oli jotain iloa!

En valitettavasti osaa sanoa mistä noita suojakalvoja saisi. Itselläni ei ole suojakalvoa, näyttö ei ole ainakaan vielä naarmuuntunut.

7/17/2010 1:47 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

http://www.zagg.com/invisibleshield/samsung-galaxy-s-i9000-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php Tuolta löytää kalvoja. Hyviä ovat.

7/18/2010 12:10 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos vinkistä!

-Atso (Blogger ei suostu tässä kirjaamaan sisään kännykällä)

7/19/2010 8:37 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Jos joku kaipaa suojakalvoja, niin eipä niihin omaisuuksia kannata tuhlata. eBaystä kun tilailee niin säästää rahaa ja aivan samaa laatua, tullut koettua tämä. 3 kalvoa $0.99 ilmaisella postituksella. Tovihan tuossa menee (n. 2 viikkoa) kun tulee Kiinasta.

http://shop.ebay.com/?_nkw=samsung+galaxy+s+screen+protector

8/09/2010 10:31 ip.  
Anonymous Mallu said...

Heippa! Sattumalta eksyin tänne! :) Onko Spotifytä kokeiltu puhelimella?

8/10/2010 3:39 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Heips! :-) En ole kokeillut. Olisihan se toki saatavilla, mutta mobiiliversion käyttö vaatii että on maksava asiakas, mitä en ole.

8/10/2010 8:36 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Valmiita juuri galaxy S:lle tarkoitettuja suojakalvoja saa gigantista. Itse otin myös suojakotelon, joka kylläkin on tarkoitettu iphonelle, mutta sopii. Ei ollut vielä oikeita suojakoteloita, mutta tulossa kuulemma.

Puhelin itsessään äärimmäisen hyvä! Vannoutuneena Nokian käyttäjänä (lähinnä komukat) vaihodoin tähän.

Hyvä arvostelu!

8/13/2010 11:46 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kiitoksia, ja kiitos vinkistä! Kiva että puhelin on miellyttänyt, itsekin olen ollut tyytyväinen.

8/13/2010 11:54 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Morjensta, tuolta ainakin kannattaa vilkuilla niitä suojakalvoja, jos tuollaista invi-shieldiä haluaa. Tiedä sitten onko parempi kuin se halvahko normikalvo (siellä on paljon eri puhelinmalleihin sopivia).

http://www.kivenalla.fi/index.php?act=tuotecat&category_id=11

Youtubessa törmäsin jo jokunen vuosi/kuukausi sitten IShieldin-aika vakuuttaviin videoihin (etsikää itse vaikka hakusanalla invisibleshield), joten pitäähän se kokeilla.

Itselle lähti juurikin tuo Galaxy S juuri tilaukseen, niin päräytin samalla tuollaisen suojakalvonkin tulemaan, sittenhän näkee onko niin hyvä kuin itse väittävät.

Epäilemättä kestävä ja suojaava, mutta kiinnostavampaa on se, miten hyvin se pysyy paikoillaan.

8/16/2010 5:35 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Onko akku oikeasti ihan susi? ...niinkuin muutamassa aikaisemmassa Samsungissa joita on ollut käytössäni..

8/19/2010 1:06 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Anonyymi 1: Kiitos vinkistä! Olisi kiva kuulla vielä ensireaktiosi puhelimesta ja suojakalvosta.

Anonyymi 2: Ei se nyt susi sentään mielestäni ole, mutta tuo taitaa tosiaan olla vähän mielipidekysymys. Kesto riippuu niin paljon siitä mitä tekee, että on vaikeaa sanoa tuosta paljoa.

Veikkaisin, että yhdellä latauksella pärjää pari päivää, jos esim. netttiä käyttää vain satunnaisesti eikä luuriin puhu tuntitolkulla.

8/19/2010 1:28 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Minkälainen nettiyhteys sulla siinä on ja miltä operaattorilta?

8/20/2010 12:05 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

DNA Matkanetti 384, 2,95e/kk. Riittävän nopea (paitsi jos haluaa vaikka katsoa YouTube-videoita korkealla laadulla, nyt latautuvat low qualitynä nopsaan) ja on toiminut hyvin.

8/20/2010 12:18 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo. Mää ajattelin että soneran netti vois olla parempi. Se missä on yhden gigatavun tiedonsiirtorajoitus. Se on kokoajan maksiminopeudella ja ei kännykällä tuu ladattua niin paljoa että tulis se 1 giga täyteen. Ongelmana on vaan se että jos haluaa soneran netin nii eikös se kännykkä pidä sitten ostaa sonera kaupasta? soneralla kännykkä maksaa 480 € ja dna vaan 360 €. Eli vähän kinkkinen tilanne...

8/20/2010 9:23 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Hei, kiitos arvostelusta. Tiedät varmaan onko puhelimessa mahdollista valita näppäimistöön swe/fin layout (åäö) esim viestin kirjoitteluun vai tuleeko ääkköset aina jonkun mutkan kautta ? Puhelin kiinnostaisi, mutta haluan että skandit toimii mutkatta..

8/20/2010 10:09 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Anonyymi 1: Niin se taitaa mennä, harmillista tosiaan, kannattaa toki varmistaa.

Anonyymi 2: Skandit ovat näppiksessä mukana/näkyvillä normaaleilla paikoillaan automaattisesti, eli siitä ei tarvitse huolehtia.

8/24/2010 1:11 ap.  
Blogger Unknown said...

MR. Nyymi

Olen käytellyt Galaxy S:ää nyt kuukauden päivät ja muutamia omituisuuksia on tullut sen suhteen esiin: Joskus jää roppakaupalla joitakin sovelluksia päälle ja niitä pitää käydä käsin erikseen sammuttelemassa, muuten akku tyhjenee tosi nopesti, vaikka ei tietoisesti noita sovelluksia käyttäisikään. Toinen omituisuus on se, että puhelimen hitaus kasvaa pikkuhiljaa, vaikka mitään ylimääräisiä sovelluksia ei olsikaan päällä. Esimerkiksi yhteystietojen avaaminen kestää, kestää...ja kestää. Mustaa ruutua saa tuijotella pitkän tovin. Samoin puhelimen valikko ei tahdo aueta kuin ajan kanssa. Tähän ei auta muu kuin ottaa virrat välillä pois ja käynnistää laite uudestaan. Olisikohan tämä puhelimen vai Androidin ominaisuus, onko muilla vastaavia havaintoja? Itselläni tätä tapahtuu noin viikon välein. Tänään kävi niin, että en saanut puhelua loppumaan ollenkaan, kun soitin erääseen numeroon, joka ei vastannut. Siihenkään ei auttanut kuin virrankatkaisu. Että ei sittenkään aivan täydellinen kapistus.

8/25/2010 4:18 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Harmillista. Ehkä välillä on ollut pientä tahmausta jonkin aukeamisessa, mutta ei mitään suurempaa ihmetystä aiheuttavaa. Tuollaista puheluhäikkää ei ole tullut vastaan.

Alussa seurasin noita avoinna olevia ohjelmia, ja jotain siellä saattoi olla turhaan yhä pyörimässä, mutta en ole seurannut noita pitkään aikaan, kun akku ei kuitenkaan ole kulunut huomiota herättävän nopeasti.

8/25/2010 7:22 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Varmasti tyhmä kysymys, mutta miksi oma galaxy s:n ei toista hd laatusena youtubessa olevia videoita? laatu on suorastaan karmiva. Pystyykö jostain säätämään sen millä laadulla haluaa katsoa pätkiä

8/30/2010 9:10 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Moi, tulin tuossa ennen kuin ostin puhelimen lukeneeksi että tässä on powerpoint, exel ja word tuki, oletko itse koitellut vielä näitä ominaisuuksia, jos olet niin pitääkö jostain ladata ohjelma tätä varten? Vai kuinka kyseiset toiminnot saadaan käyttöön

8/30/2010 11:54 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Anonyymi 1: Oletko kokeillut YouTube-ohjelmassa valikosta Lisää -> Watch in high quality? Laatu kasvaa huomattavasti, tosin samoin myös latausaika, jos ei ole nopeaa nettiyhteyttä.

Anonyymi 2: Puhelimen mukana tulee hyvä ThinkFree Office -ohjelma, jolla nuo tiedostoformaatit näkyvät aivan kuin tietokoneelta niitä tutkisi. Ainakin Gmailissa liitetiedostot saa avattua nopsaan ThinkFreessä preview-napukkaa klikkaamalla, ja tiedostot voi tallentaa kännykkään.

PowerPoint -testifilussa vain oli vähän vaikeuksia saada pitkältä sivulta kaikki teksti näkyviin (onnistui lopulta menemällä muokkaustoimintoon) - voi toki olla etten vain osaa.

8/31/2010 12:56 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Tilasin omani eilen, nykyinen puhelin, Galaxy (Android 1.5) jäänee historiaan ihan ok puhelimena tämän rinnalla?

8/31/2010 10:26 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hyvä juttu! Tämä oli ensimmäinen älypuhelimeni, joten en osaa tuohon kommentoida. :)

8/31/2010 10:01 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Spotifyn ja hyvien kuulokkeiden/stereoiden kautta tuo samsung on ilmeisesti loistopeli äänenlaadultaan.

Uusimmassa hifimaailma-lehdessä on nimittäin arvioitu Sampan äänenlaatua ja testaajat toteavat hämmentyneenä sen ääni on samaa tasoa, kuin 1000-2000 euron CD-soittimissa! Oikea HIFI-laite siis :)

9/10/2010 10:12 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kas, hieno homma. :)

9/10/2010 1:19 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

ootko kokeillu kestääkö puhelin tosiaan tuon mitä laittamasi linkin videossa näytetään? :D

9/23/2010 8:04 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Enpä. :) Olen välttynyt vielä puhelimen pudottamiselta asfaltille ja ruudun naarmuuntumiselta, vaikka mitään suojakalvoa ei ole tullut laitettua.

9/23/2010 8:19 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Moi, miten on navigaattorin laita? Nokialaiset tarjoaa ilmaista navigointia loppuelämäksi,entä tämä samsung? Nimenomaan sitä aja -toimintoa kaipaan puhelimessa.

9/27/2010 7:09 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hei! Tällä erää navigointitoiminto ilmoittaa:"Google Maps -navigointi ei ole vielä käytettävissä tässä sijainnissa", johon voi sitten valita "reittiohjehaku" tai "peruuta".

Tuossa reittiohjehaussa reitti tulee näkymään Google Mapsin kartalle sinisenä viivana, ja oma sijainti näkyy siinä reaaliaikaisesti, mutta mitään ääniohjeistusta ohjelma ei anna. Eli tällä erää Nokia näyttäisi olevan navigointia ajatellen selvästi parempi vaihtoehto.

9/28/2010 10:48 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Onko sulla sellasta helppoa ohjetta että kuinka ton android 2.2 saa galaxy S:n?

10/30/2010 1:09 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Päivitys 2.2:een tapahtuu Samsungin Kies-ohjelmalla. Tuo 2.2-päivityshän tosin vedettiin samantien pois bugien vuoksi, ja näillä näkymin se tulee saataville marraskuun lopulla.

En kyllä ole saanut Windows 7:llä Kiesiä ottamaan yhteyttä puhelimeen (kaapelilla tai bluetoothilla), vaikka kaikkea mahdollista olen yrittänyt. En ole ainoa, mitä on näkynyt valituksia netissä.

Pitäneekin jossakin välissä kaivaa vanha läppäri esiin ja kokeilla, josko Vistalla toimisi paremmin.

10/30/2010 1:38 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mulla toimii hyvin windows 7 kanssa kies kaapelilla ,bluetoothilla en ole kokeillut.
Tämän Atson arvostelun perusteella ostin galaxyn enkä ole hankintaa katunut.

11/03/2010 4:12 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Kappas, mikä lienee sitten minulla vikana.

Kiva kuulla, että arvostelusta oli apua ja että olit tyytyväinen!

11/04/2010 1:27 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Mulla olisi pari kysymystä. Voiko tällä samsung galaxyllä katsoa tv:tä jostain? Oletko ladannu leffoja kännykkään ja näkyvätkö leffat ihan hyvin jos olet kokeillu? Entä onnistuuko kännykän liittämään tv:n mitenkään? Ja lopuksi oma mielipiteesi, että kannattaisiko ostaa nokia n8 vai tämä samsung?

Kiitos vastauksista etukäteen ja arvostelustasi! :)

11/04/2010 3:36 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ollos hyvä! :)

Yle Areenaa pystyi joskus katsomaan, nykyään tosin valittaa jostakin syystä, että ohjelmaa voi katsoa vain Suomesta, vaikka Suomessa kyllä ollaan.

Leffoja tai muitakaan videoita en ole tuohon ladannut, mutta ihan hyvin kai niiden pitäisi tuossa pyöriä. Tuossa listausta tuetuista videoformaateista.

Galaxyn pystyy liittämään televisioon, pitää vain olla TV-ulostulokaapeli (ei tule puhelimen mukana, eikä minulla ole sellaista).

En kyllä tuohon osaa sanoa mitään, että kumpi kannattaa hankkia. Kannattaa netistä lueskella arvosteluita, tuossa olisi yksi N8-arvostelu. Pikavilkaisulla päällimmäisenä jäivät mieleen, että Nokiassa on paljon parempi kamera, mutta nettisurffailu ei ole yhtä nautittavaa kuin Galaxy S:ssä.

11/06/2010 2:33 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Minkälainen "näppäinlukko" noissa kosketusnäytöllisissä luureissa, kuten esim. tuossa galaxyssa on?

11/14/2010 4:52 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Galaxyssa näppäinlukko menee päälle joko automaattisesti näytön aikakatkaisun yhteydessä (ajan tuolle voi valita kuudesta vaihtoehdoista, 15 sekunnista 30 minuuttiin) tai sitten sivulla olevaa virtanappia kerran painamalla.

Lukituksen saa poistettua painamalla kerran joko virtanappia tai edessä alhaalla keskellä olevaa nappia (ruudulla tulee näkyville työpöydän taustakuva sekä teksti "puhelin lukittu") ja pyyhkäisemällä sormella ruutua. Tuohon voi myös halutessaan luoda kuvion, joka pitää tehdä sormella ennen kuin tuo näppäinlukitus avautuu, jos haluaa varmistaa ettei kukaan pääse käyttämään päällä olevaa puhelinta.

11/14/2010 5:16 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Morjes! Kysyisin että miten tekstitykset saisi englannin kieliseen leffaan ku sen leffan katson tällä galaxy s:llä. On muuten hyvä kännykkä ja arvostelu oli hyvä myös! :)

12/27/2010 10:27 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tosi hyvä kun löysin tän blogin. Ostin kans pari päivää sitten ton Galaxy S:n. Sellanen kysymys olis tuosta Samsung kiesistä ja Appsista. Kun laitoin puhelimen kiinni tietokoneeseen niin se ei pystyny ladata ohjaimistoa. Sitten Se samsung kies varoitti jotakin et puhelin ei sovi Kiesin kans yhteen vaikka piti, joten mä en pysty asentaa niitä appseja. Musiikit videot ja kuvat menee kyllä ihan hienosti. Mietin vaan että olisko jotakin muuta ohjelmaa jolla noita Appseja pystyis ladata ja asentaa?

1/01/2011 5:07 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Niin ja vielä toinen juttu. Kun räpläsin sitä kameraa niin huomasin että siellä oikeassa ylänurkassa on sellanen akun kuva. Mietin että mitä se oikeesti tarkottaa kun se näytti puolta vaikka mulla oli akku täyteen ladattu? Tiedän että on tyhmä kysymys mut rupes vaan mietityttämään eikä mulla oo ohjekirjaa lähettyvillä.

1/01/2011 5:10 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ei varmaan auttaisi muuttamalla Asetukset -> Langattomat toiminnot ja verkko -> USB-asetusta? Ei varmaan, valitettavasti en osaa järkevämpää apua antaa. En ole käyttänyt Kiesiä Android-päivityksen jälkeen muuten kuin että lisäsin muutaman mp3:n puhelimeen, enkä tiedä sitäkään, voiko tuota hoitaa muuten kuin Kiesillä.

Tuo akun kuva näyttäisi kertovan puhelimen akun tilan, vaikka se ei ehkä täysin luotettava olekaan. Puhelimen ollessa latauksessa tuo kuva on sen mukainen.

Kiitos visiitistä, harmi etten osannut nyt auttaa paremmin!

1/02/2011 9:13 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Moi. Oon katellu ja lueskellu vaikka kuinka paljon tosta galaxy s:stä mutta yks juttu on jääny epäselväksi. Eli siis mikä juttu toi kalenteri oikein on. Kun jostain luin että kalenteria ei voi käyttää ilman että on google-tili. Toisessa paikassa taas puhuttiin siitä että kalenteri synkkaa automaattisesti googlen kalenterin kanssa. Kysymys kuuluukin että pystyykö sitä puhelimen kalenteria käyttämään pelkästään puhelimessa ja niin että ei tarvi käyttää nettiä aina kun tekee kalenterilla jotain?

1/07/2011 7:23 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hei! Kyllä se kalenteri toimii ilman nettiyhteyttäkin, testasin nyt laittamalla lentotilan päälle (netti pois päältä) ja hyvin toimi. Laitoin tuohon merkinnän loppuun muutaman kuvan kalenterista.

Kalenterin asetuksissa on Gmail-osoitteeni, mutta laittamani merkinnät eivät mene nettiin Googlen kalenteriin, en ole katsonut sitä tarpeelliseksi, enkä ole tutkinut asiaa. En kyllä näe mitään syytä, miksi pitäisi olla Google-tili käyttääkseen kalenteria. Kalenterin asetuksista löytyy Katseluasetukset -> Kalenterit ja siellä näkyy "Oma kalenteri", Gmail-tunnukseni ja Facebook-tunnukseni, kunkin voi ruksata pois. Näkynee vain tuo "oma kalenteri" jos ei ole laittanut puhelimeen tietoja Gmail- tai Facebook-tunnuksista.

1/08/2011 12:51 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

kiitokset Atso mukavasta blogistasi ja Galaxyn esittelystä, löysin tänne myös sattumalta. Olen nyt kolmisen viikkoa käyttänyt Galaxy S.ää. Ihan soiva peli, joka kielikuvanakin sopinee tähän. Iloa on tuottaneet monet Android Marketin softat, esim. tosi hyvin toimiva Spotify. Skype taas ei tyydytä, vaikka periaatteessa kapulassa toimiikin. Kalenteriasiaan kommentti: tuo valmiiksi täysin automaattisesti synkkaamaan säädetty Googlen webbikalenteri ja kunnon näppis on kyllä minusta tosi epeli noiden kalenterimerkintöjen tekoon. Eihän siitä mitään haittaakaan ole että ne merkinnät on sielläkin. Lopuksi pikkuvinkki: kannattaa kokeilla paraneeko akun kesto kun ottaa asetuksista kellonajan automaattisen päivityksen pois päältä, minusta paranee selvästi. terv. Tapsa

1/11/2011 4:41 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Pahoittelut 27.12. viestin laittaneelle anonyymille, jolle olin harmillisesti unohtanut vastata, tosin en kyllä valitettavasti osaa neuvoa noissa tekstityksissä.

Kiitoksia viestistä, Tapsa! Itselläni Skype ja Spotify ovat testaamatta puhelimella, kiva kuulla käyttökokemuksista. Kiitos tuosta asetusvinkistä! Otin sieltä nyt ruksin pois, hieno homma jos parantaa sitä akun kestoa.

1/11/2011 5:43 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Onko kellään tietoa pystyykö tämän puhelimen kytkemään PS3:een ja katsomaan sitä kautta kuvia ja elokuvia? Käyttämään tavallaan ulkoisena kovalevynä.

1/21/2011 2:20 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Moi

Ostin viime viikolla Samsung galaxy s puhelimen ilma mitään liittymiä. Kotona sitten ihmettelin että miksi tuolla oikeassa yläkulmasssa oleva verkkoyhteys merkki on sininen ja sen nuolen vilkkuvat punaisella ja vihreällä, vaikka mikään netti yms. joka voisi olla liitettynä verkkoon ei ole päällä. Sinun
puhelimessasi koko merkki on harmaa (kalenterikuvan).
Saldo myös kertoi että on tullut hieman laskua datasiirrosta vaikka en ole netissä käynyt. Tiedätkö syytä ja miten sen voisi korjata? lisäksi tiedätkö miten tämän saa suomenkieliseksi kun ei löytynyt asetuksista suomenkieltä, vaatiiko jokun päivityksen? Hyvä arvostelu, kiitos! :)

1/25/2011 2:09 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Pahoittelut taas kun pääsi unohtumaan vastaaminen, on niin ollut kaikenlaista hässäkkää viime aikoina.

Anonyymi 1: En ole kyllä kokeillut, ja piuha on nyt tietty ties missä, mutta tässä jutussa ainakin puhutaan langattomasta yhteydestä PS3:een tiedostojen katsomiseksi.

Anonyymi 2: Minulla laite oli alunperin suomenkielinen. Kielen pystyy vaihtamaan kohdasta Asetukset -> Alue ja teksti. Jos ei löydy, kannattaa tiedustella vaikka myyjältä asiasta. Android Marketista ladattava Scandinavian keyboard (+ Finnish dictionary) auttaa siihen, jos näppäimistössä eivät näy ääkköset.

Olisikohan tuossa toisessa pulmassa kyse siitä, että dataverkkovierailu-asetus ("muodosta yhteys datapalveluihin verkkovierailun aikana) on päällä. Löytyy Asetukset -> Langattomat toiminnot ja verkko -> Matkapuhelinverkot -> Dataverkkovierailu. Sinulla tietty eivät olleet suomeksi nuo, mutta jospa löytyy. Ehkä asia on kuitenkin jo tähän mennessä selvinnyt

2/04/2011 4:11 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tervehdyss...

Onko kenelläkään mitään tietoa että miten saan Galaxyssä toimimaan videot ??? Kaikki videot mitä olen kokeillut ovat olleet jotenkin vääriä siihen että galaxy ne toistais.

2/04/2011 5:38 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Moro. Päivitin galaxini 2.2 ja nyt ei sitten enää voi käydä android marketissa. Valittaa "An error has occurred. Please try again later". Onko tietoa miksi se näin tekee? Kiitos hyvästä arvostelusta.

2/04/2011 7:03 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hei! Olisikohan tästä viestiketjusta apua? Ensin kannattanee tarkistaa viimeisen viestin vinkki:"Go to Settings -> Accounts & Sync and ensure that the Background Data box ("Applications can sync, send and receive data at any time") is checked."

2/04/2011 10:49 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Videotoistosta kysynyttä en valitettavasti osaa nyt auttaa, en ole edes kokeillut videoiden siirtämistä puhelimeen.

2/04/2011 11:00 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Onkos muilla S:ssä samanlainen ominaisuus kuin mulla että kun tulee viesti vaikka Urpolta niin puhelin arpoo ilmeisen satunnaisesti jonkun nimen luettelosta ja ilmoittaa etusivulla että viesti tullut vaikka esim. Terolta.. Sitten kun viestiä menee lukemaan niin siellä lukee oikea viestin lähettäjä. Ja tuon sama on joka kerta kuin viesti tulee, ja aina puhelin arpoo eri nimen keltä viesti muka on. Hassua..

3/05/2011 12:06 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Minulla ainakaan ei ole tapahtunut tuollaista. Aika erikoista.

3/05/2011 12:11 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Sattuisko kukaan tietämään että voiko tekstiviesti soittoäänen vaihtaa sillein että sen ottaa muistikortilta, jos voi niin miten?? Kiitos etukäteen jos joku osaa neuvoa.

3/17/2011 4:18 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Olisikohan tuosta keskustelusta apua? Sen äänitiedostonhan voit sitten kopioida muistikortilta oikeaan hakemistoon puhelimen Omat tiedostot -ohjelmalla.

3/18/2011 11:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Ehkä vähän tyhmä kysymys, mut mikä on se oikea hakemisto mihin voi kopioida noita ääniä ja mistä se löytyy??

3/18/2011 5:40 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Minulla oli omassa samsungissa sama ongelma että kaikki tuntui kestävän hirveän kauan ja muu siihen ei auttanut kuin ottaa virrat pois. Puhelimeni oli gt-s5230.

6/26/2011 11:26 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Kiitti arvostelusta!
Pitkään olin miettinyt että minkä ostaisin uudeksi puhelimeksi.
Sitten löysin tämän blogin ja Galaxy löysi eilen tiensä kotiin :)
Todella hyvä kännykkä!

7/19/2011 6:17 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hieno homma, ollos hyvä! Kiva kuulla että tykkäät. Jos tulee jotain kysyttävää, missä saattaisin osata auttaa, niin laita vaan viestiä!

7/19/2011 6:25 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

"Ehkä vähän tyhmä kysymys, mut mikä on se oikea hakemisto mihin voi kopioida noita ääniä ja mistä se löytyy??"

Aijai, jotenkin olin missannut tämän tai unohtanut vastata. Pahoittelut, vaikka kysyjä tuskin tätä enää lukee. Joka tapauksessa en kyllä nyt tähän hätään edes osaa vastata tuohon tarkemmin, kuin että Kies-ohjelmasta käsin niitä saa sinne lisättyä.

7/19/2011 6:29 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Suosittelisitko tätä puhelinta ostettavaksi? Onko siinä joitaki vikoja, ja silleen? Itse meinasin ostaa sen samsung galaxy s plus mallin, koska se on paranneltu versio tästä s mallista. Joten kannattaako ostaa?

8/10/2011 3:07 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Galaxy S II olisi se tuorein ja luultavasti paras versio, mutta ehkä saat plussan hyvään hintaan tms.

Olen ollut puhelimeen tyytyväinen, ja jos tämä vaikka katoaisi, hankkisin luultavasti tuon S II:n tilalle. Plussakin on varmaan vähintään yhtä hyvä kuin tämä omani, joten suosittelen, kannattaa toki etsiä netistä arvosteluja/kommentteja.

Ei nyt mitään kummoisia vikoja tule mieleen, puhelimen liittäminen koneeseen ei tahtonut ensin onnistua, mutta se ei ole enää ollut ongelma. Kamerassa ei ole salamavaloa, mutta valoisalla kuvien/videoiden laatu on hyvä. Eipä nyt tule ihmeempiä mieleen.

8/10/2011 3:27 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo, mie luin että näissä on pelatessa, ja muuten kovassa käytössä joku lämpöongelma, ja jotakin virrankatkeilua sen lämpenemisen takia.
Pitääkö tämä paikkansa? Luin siis tämän jonkun mielipiteestä.

8/10/2011 11:52 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ei minulla ainakaan ole tullut tuollaista vastaan. Angry Birdsiä pelatessa känny ei lämpene kuin vähän, eikä laite muutenkaan ole koskaan lämmennyt mitenkään huomiota herättävästi.

Virta puolestaan ei ole ikinä katkennut itsestään, paitsi akun loppuessa. :-)

En toki tiedä muista malleista, mutta tällaiset kokemukset Galaxy S:n osalta.

8/11/2011 2:12 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo, huomena oon hakemassa sitä s plussaa, ja kysysin vielä yhden typerän kysymyksen, onko näissä vehkeissä ilmanen navigointi, ja tarviiko se interent yhteyttä jos sitä käyttää vaikkapa kävelemisessä, pyöräilyssä yms...
Suuri kiitos vastauksistanne!

8/11/2011 8:35 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Joo, ja sitten minua jäi vielä mietityttämään, että onko tuossa 2.3 päivityksessä flash tukea?

8/11/2011 8:41 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

No problem!

Jep, minulla on 2.2:ssa Flash, joten varmasti on sitten 2.3:ssakin. Eli esmes Yle Areena pyörii kännyllä.

Navigointia ei ole muuten kuin mukana tulevan Google Maps -ohjelman kautta, mikä on tyhjää parempi, mutta ei vedä vertoja kunnolliselle navigointiohjelmalle. Kaipa Androidille löytyy kuitenkin joku hyvä maksullinen navigointiohjelma, tuolla keskustelua aiheesta. Ja tosiaan tuo Google Maps ei edes käynnisty ilman nettiyhteyttä.

8/11/2011 10:34 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Jees, plussa ollu käytössä pari päivää, ja täytyy sanoa, että ylitti odotukset reilusti! Huippu puhelin, ja mihin hintaan, 9€/kk!
Kiitos neuvoista, täytyy kysellä sitte myöhemmin lisää, kun tulee kysyttävää :P.

8/13/2011 8:05 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Hieno homma, hyvä että tykkäsit! Hyvä diili tosiaan, huomasinkin sen tänään DNA:n mainoslehdestä. Laita vaan kysymyksiä, jos tulee jotain mieleen!

8/13/2011 10:22 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Moro.
Onkohan minun galaxy s plussassa jotain vikaa, vaikka se on alle kuukauden vanha, eikä ottanu mitään osumaa, koska se katkasee puhelut joskus itestään 18 sekunnin kohalla, vaikka verkko on ollut hyvä?
Ja miten näitten huolto toimii?

8/28/2011 5:47 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Minulla on ollut Galxy S kohta vuoden. Puolen vuoden käytön jälkeen alkoi esiintyä ongelmia; s-postit eivät tulleet, PC:en liittäminen ei onnistu yms. Vein puhelimen huoltoon. Kahden viikon päästä tuli ilmoitus, että puhelimessa on kosteutta. Puhelimen olettaisi kestävän normaalia käyttöä, en ostanut sitä kirjahyllyssä pidettäväksi. Huolto ei tehnyt mitään korjaustoimenpiteitä paitsi 30 euron laskun. Taisin ostaa kerralla kaksi Samsungia; ensimmäisen ja viimeisen

9/05/2011 1:11 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Ensimmäiselle anonyymille: Outo juttu, kaipa tuossa jotain vikaa on. En löytänyt netistä vastaavanlaista tapausta. Jos takuu on voimassa, kannattanee kärrätä luuri sinne mistä ostit sen.

Jälkimmäiseen: Harmillinen juttu, itsellänikin menisi varmasti usko merkkiin tuollaisen kokemuksen jälkeen. Jouduin kesällä kävelemään hyvän matkaa kaatosateessa ilman varjoa, yrittäen suojata kännykkää kädelläni litimäräksi kastuvien shortsien taskussa. Vaikka puhelin ei pysynyt täysin kuivana, ei siihen onneksi tullut mitään vikaa.

9/05/2011 3:10 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Olen ehkä ostamassa DNA:lta Galaxy S Plus -puhelinta, mutta kyselisin vain jos siihen ottaa sen DNA Liikkuva Laajakaistan S –lisäpalvelun 1 €/kk 24 kk:n ajan, niin mitäs luulette, onkohan tuo liian hidas normaaliin nettisurffailuun (ominaisuudet: Nopeus 512 kbs
Etuoikeutettu tiedonsiirto 1G/kk)?
JV

9/06/2011 11:47 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Eiköhän tuo riitä, itselläni on koko ajan ollut kännykässä 384 kbs:n netti, ja ihan hyvin on silläkin pärjännyt.

9/07/2011 12:00 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Jee, ostin ton galaxy s plussan, ja kaikki toimii ihan kivasti paitsi puhelimen tärkein ominaisuus: nimittäin soittaminen! Se siis tekee niin, että kun yrität soittaa, se ei hälytä, vaikka verkko on hyvä. Ongelma tuli tänään, eikä puhelin ole ottanut minkäälaisia osumia, eikä kastunut.
Nimittäin kokeilin yhtä juttua, että soitin iskän puhelimeen, ja pietin sitä puhelinta vierellä. No, yritin soittaa n. 5 kertaa ja lopulta puhelimeni alkoi hälyttää, ja isän puhelin alkois soida. Sen jälkeen koitin sulkea omalla puhelimelle puhelua, mutta puhelin ei suostu sulkemaan sitä, vaikka mitä tekisin.
Eli kysäisisin sinulta nytten, että minkälaiset takuuhuolto systeemit samsungeilla on, ja kauonko niissä ylipäätä kestää? PS. nytten ois samsung galaxy s plussa halvalla myynnissä, tarjokkaa, niin katotaan mailit :D

9/24/2011 7:51 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

No olipa harmillinen juttu. Kai siinä on jokin maanantaikappale sattunut kohdalle, eihän tuo normaalia toki ole.

Ensimmäisenä tulee mieleen, että tehdasasetusten palauttamista voisi tuossa tilanteessa kokeilla, eli Asetukset -> yksityisyys -> alkuperäisten asetusten palautus. Toinen olisi puhelimen päivittäminen Kiesillä. Mutta ehkä tuota ei itse pysty korjaamaan.

Jos puhelin on juuri ostettu, tuntuisi kohtuulliselta että liikkeestä antaisivat suoraan uuden puhelimen viallisen tuotteen tilalle, mutta voi toki olla että menee huoltoon.

Uskoisin joka tapauksessa, että puhelin tulee viedä/lähettää sinne mistä sen ostit, eli jos se on tullut postissa, ota ensin yhteys firmaan ja sitten lähetä se ohjeiden mukaisesti, tai jos ostit liikkeestä, vie se sinne ja kerro tilanne.

Onnea matkaan, toivottavasti asia hoituu pikaisesti!

9/24/2011 8:02 ip.  
Anonymous Anonyymi said...

Tuli sellainen probleema eteen, että viestin merkkiääni ei kuulu vaikka olen sille asettanut äänen ja puhelin EI ole äänettömällä. Puhelun soittoääni kylläö kuuluu... missä siis vika?

10/02/2011 2:28 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Erikoinen ongelma, en valitettavasti keksinyt itse tuohon ratkaisua. Täällä oli sama ongelma, ja joku ehdotti ratkaisua, mutta lieneekö niistä mitään hyötyä.

Jos ei, niin mitä vaihtoehtoja tulee mieleen on tehdasasetusten palautus (mikä toki ei välttämättä auta) tai puhelimen vieminen takuuhuoltoon. Harmillinen juttu joka tapauksessa.

10/07/2011 7:32 ap.  
Anonymous Anonyymi said...

Noin vuoden vanha Samsung Galaxy S. Nyt alkanut sammuttaa virran itsestään ja käynnistyy uudelleen vain pitkän (lähes minutin yritysken jälkeen). Akkuvirtaa näyttää olevan (akun uusiminenkan ei auttanut). Takuuaika ja vien sen tietysti myyjälle. Onko vastaavia kokemuskia, missä vika?

2/05/2012 10:26 ap.  
Blogger Atso Suopanki said...

Itse asiassa minulle kävi taannoin noin, että puhelin sammahteli, vaikka akkua oli vielä jäljellä. En kyllä osaa sanoa, vaatiko käynnistys odottelua, koska en kauppareissulla tainnut huomata heti niitä sammumisia. Tilanne korjaantui, kun laitoin kotona puhelimen lataukseen.

Tuosta on jo muutama viikko, eikä ongelma ole enää uusiutunut, joten asia ei vaatinut enempää toimenpiteitä.

2/05/2012 10:47 ap.  
Blogger harish sharma said...

It's been nice working from home, but as the work log deteriorated I had less and less to do. It almost got to the point where there was no challenge and no excitement anymore. I think the best time I had in the past couple years was when I was needed in Sterling and had to go down there. Don't get me wrong, working from home exclusively was nice, but with no workload or no challenge it was like heading down a dead end.
gta 5 apk

7/11/2020 7:05 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home