maanantaina, kesäkuuta 21, 2010

Muutto, Kick-Ass, Iron Man 2

Muuttohommat ovat pitäneet viime päivinä kiireisenä. Viime viikolla varasin Suomen Muuttolaatikko Oy:stä pakettiauton viikonlopuksi (nouto perjantaina klo 16 ja 17 välillä ja palautus maanantaina klo 8 mennessä) ja 30 (yritys)muuttolaatikkoa ajalle to-ma. Laatikot maksoivat 17 senttiä/päivä + 9 euroa niiden toimittamisesta kotiin. Auto oli 12 kuutiota vetävä Fiat Ducato -paku (diesel), tankki täynnä noudettaessa ja se piti täyttää ennen palautusta.Hinnaksi sille tuli 300 euroa (+ polttoaineet), laatikoille toimituksineen (palautin ne itse auton mukana) muistaakseni 34,5 euroa, joten tankkauksen kera muuton hinnaksi tuli noin 400 euroa. Ei paha, yksi muuttofirma olisi veloittanut yhdestä päivästä 1290 euroa, niin että heiltä olisi apuna vain kuski. Toisaalta yksi toinen firma olisi samalla miehityksellä veloittanut 480 euroa.

Elokuvat ja sarjat veivät viidesosan lainatuista muuttolaatikoista, kuusi siis. Töllö, pleikkari ja muut roippeet vaihtoivat osoitetta, joten voin nyt katsella vain dvd:tä kannettavalta. Takaisin Helsinkiin lähti Gilmore Girlsin kuutoskauden boksi, se on jäänyt kesken aikoja sitten.

Lauantai meni kamojen pakkaamisessa autoon ja ajellessa, sunnuntai kamojen purkamisessa autosta. Helsinkiin tuli lähdettyä takaisin sunnuntaina vähän ennen iltakymmentä. Utissa oli noin 40 minsan pysähdys ABC:llä, ja matka jatkui puolenyön aikaan. Kotipihassa oltiin sitten puoli kolmen maissa yöllä. Tämä oli ensimmäinen kerta noin ison ajopelin ratissa, mikä jännitti aluksi vähän, etenkin Helsingin vilinässä ajaessa, mutta hyvinhän tuo meni.

Ensimmäinen kerta oli myös pitkän reissun tekeminen noin myöhään. Paluumatkalla sattui jännä juttu, kun edelläpäin vasemmalta puolen metsiköstä, maantietä vähän korkeammalta ilmaantui iso koira, olisikohan ollut saksanpaimenkoira, joka juoksi sitten sieltä alaspäin kohti tietä. Minä siinä toistelin, että "elä tuu eteen, elä tuu eteen...", ja tietysti se juoksee siihen tielle ajokaistalleni, lönkyttäen samaan suuntaan kuin minä. En muista jarruttelinko siinä pahemmin, kun takanani oli rekka. Autoni kulki joka tapauksessa nopeampaa kuin koira, joka lähestyi uhkaavasti, ja peukaloni haparoi rattia, että missä hitossa se töötti olikaan. Töötti löytyi ja painoin sitä. Yhä juokseva koira katsoi minuun päin ja älysi helpotuksekseni kiiruhtaa pois tieltä. Siinä olisikin ollut päivä pilalla, jos koira olisi jäänyt alle.

Maanantaina palautin auton ja laatikot. Hyvä oli tosiaan tuo firma, pelkkää positiivista palautetta saa minulta. Autoa hakiessa miekkonen esitteli ajopeliä ja vastaili ystävällisesti kysymyksiin. Autoa palauttaessa asioin ensimmäistä kertaa kasvokkain miehen kanssa, jonka kanssa olin puhunut useaan kertaan puhelimessa sopiessani noista vuokrauksista ja tiedustellessani kämpälle pakulle tullessani, että miten tässä saikaan pakin päälle.

Mukava oli tuokin miekkonen, viime viikolla kun soittelin varatakseni pakun, hän joutui siinä samalla asioimaan paikan päällä asiakkaan kanssa, eikä voinut ihan 100-prosenttisesti keskityä lätinöihini, vaikka kaikki tulikin selväksi. Puhelun jälkeen vähän ajan päästä mies sitten soitti minulle takaisin ja pahoitteli sitä, kun hänellä oli siinä asiakas samalla asioimassa, ja vielä siinä jotain puheltiin. Aika moni muu olisi jättänyt soittamatta, kun asiat oli kuitenkin saatu siinä hoidettua.

Pari leffaa ehdin ennen käväistä katsomassa ennen muuttohässäkkää, Kick-Assin ja Iron Man 2:n. Kick-Ass oli loistava, varmasti vuoden hauskimpia ja parhaita leffoja. Hit Girl varasti shown'n ja Nicolas Cagea oli kiva nähdä pitkästä aikaa erinomaisessa roolissa/elokuvassa. Iron Man 2 oli sellainen 3½/5 pojon tapaus, viihdyttävä, mutta jäi kauas ykkösestä. Liian vähän toimintaa ja liian paljon puhetta. Parissa dialogikohtauksessa tuli ihan mieleen, että tätä olisi saanut kyllä saksia lyhyemmäksi, ja loppuryminöiden alkaessa olin jonkinlaisessa horrostilassa, josta sitten havahduin. Missasin ykkösessä lopputekstien jälkeisen pätkän (en ollut yksin katsomassa...), nyt jäin istumaan ja olihan siellä sitten lyhyt pätkä, ellei nyt mikään hirveän ihmeellinen. Taisi olla vain yksi henkilö lisäkseni, joka jäi sinne lopputekstien loppuun asti.

2 Comments:

Anonymous Mervi said...

Juu, harvemmin sinne porukka jää istumaan. Me ollaan yleensä Tonin kanssa vikat, joskus joku hassu kanssanörtti saattaa tojottaa lopputekstien loppuun asti.

6/22/2010 4:28 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jees, itsekin pyrin jäämään loppuun asti, jos olen yksinäni ja ei ole kiire.

6/22/2010 5:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home