lauantaina, helmikuuta 16, 2013

Uusi vuosi, uusia levyjä ja muuta roipetta

Uusi vuosi, yhtä laiska päivitystahti kuin ennenkin.


HBO Nordic käynnistyi tässä välissä, tosin vain koodin avulla. Olin jo hylätä palvelun heti alkuun, kun videot tökkivät pahasti Chromella katsoessa. Tauon jälkeen tulin kokeilleeksi palvelua IE:llä, ja sehän toimi.

Oikestaan pitääkin katsoa seuraavaksi jotain Firefoxilla, koska ainakin IE:llä video joskus jumahtaa paikalleen, kerran tai varmaan korkeintaan kahdesti jakson aikana. Asia kuitenkin korjaantuu kelaamalla videota vaikka sekunnin taaksepäin, eikä tuo sinänsä ole aiheuttanut stressiä. Nyt kuitenkin tuli mieleen, että ehkä tuota ei tapahtuisi ollenkaan Firefoxilla.

Joka tapauksessa HBO-tilauksen jatkamista ei tarvinnut miettiä tuon Chrome-ongelman selvittyä. Valikoima on hyvä ja uudet sarjat tulevat tuntien kuluttua / seuraavana päivänä jenkkiesityksestä sivulle. Olen nyt seuraillut pääasiassa Girlsiä ja Bansheeta. Enlightenedin kakkoskautta en ole vielä aloittanut, Continuumia olen katsonut pari jaksoa, ihan jees. True Bloodin 5. kausi pitänee katsoa tuolta, vaikka hd-laatu olisi ollut kiva. Harmi tosiaan, ettei HD-laatua ole tarjolla, mutta sen pitäisi kuulemma olla tulossa. PS3-katseluohjelma olisi myös jees, kun nyt läppäri pitää liittää HDMI:llä vahvistimeen, mutta olen lukenut vain tulevasta Xbox-ohjelmasta.

Onhan tuolla muutakin mainitsemisen arvoista katsottavaa, mutta en jaksa nyt alkaa listata tähän kaikkia. No, sanotaan vielä, että Hung jäi missatun jakson vuoksi ykköskaudella töllössä kesken, se pitäisi katsoa, tulossa oleva Vikings pitää tsekata ja huhtikuussa jatkuvaa Game of Thronesia odotan toki innolla.

Netflix (sekä kotimainen että jenkkipuoli) on ollut ahkerassa käytössä. Komediasarjapuolelta katsotuista / katsomisen arvoisista voisi mainita 30 Rockin kuutoskausi, Wilfredin 1. kausi ja The Increasingly Poor Decisions of Todd Margaret, jonka 1. kaudesta on tällä hetkellä jakso katsomatta. Draamapuolelta mainittakoon House of Cards, joka on vielä kesken, mutta erittäin hyvä sekin.

Uusia levyjä on tullut toki hommattua tässä välissä, tärkeimpänä tuo Galactica-boksi. Olin harmitellut Amazonin lightning dealin missaamista, mutta aika pian tuo hinta laski siedettävälle tasolle ja ajattelin, että nyt se pitää hommata ennen kuin hinta taas nousee. No, ilmeisesti tuo hinta jäi sitten pysyvästi tuonne 39 punnan hujakoille, ja kohta tuota varmaan saa tarjouksesta 25 punnalla. Pääasia kuitenkin, että boksi on viimein hyllyssä, dvd:t jäivät turhakkeiksi. Ehkä joku sarjaa näkemätön huolii ne joskus. Galactica pitää laittaa jossakin vaiheessa uusintakatseluun, etenkin kun koko sarja tuli katsottua sd:nä (eli ei hd-laadulla), mutta tuossa voi vierähtää aikaa kun ottaa huomioon, miten paljon uutta kamaa odottaa katsomista.

Tuon lisäksi kokoelma on karttunut seuraavilla levyillä:


Lynchin leffat tuli tilattua Saksan Amazonista. Fire Walk With Me:tä ja Mulholland Driveä tuli vilkaistua muutaman minuutin ihan laadun tsekkaamiseksi, etenkin FWWM:n näkeminen / kuuleminen HD:nä tuntui hyvältä, kun sitä ei ollut aiemmin nähnyt parhaimmillaan kuin dvd-laatuisena (Amsterdamista ostamaltani levyltä). Lost Highway tuli katsottua pitkästä aikaa ja ensimmäistä kertaa HD:nä.

Killer Joen sain joululahjaksi ja tykkäsin leffasta paljon. Brüno ja 50/50 (joka vielä näkemättä) lähtivät halvalla CM:stä, CDonista tulivat Lost In Translation (2,95 €), Rome (johon käytin 10 € alennuskoodin) ja Mad Menin viitoskausi. Olin pantannut neloskautta iät ajat, lopulta se tuli katsottua nopsaan läpi ja lopetettuani kauden perjantaina, maanantaina tuli tuo viitoskausi, joka myös tuli katsottua hujauksessa. Romea katsoin vuosia sitten muutaman jakson, ja oli aina tarkoitus jatkaa sitä, mutta nyt ainakin tulee nähtyä se HD:nä.

Pelipuolella on nyt tullut pidettyä vähän aikaa taukoa. Viimeisimpiä hankintoja ovat olleet Max Payne 3 (Steamista halvalla), The Walking Dead (sama juttu) ja Far Cry 3, joka lähti CDonista hintaan 19,95 €. Sen pelaaminen kyllä jäi yhteen kertaan, kun peli oli niin buginen. MP3:sta pidän paljon, se on vielä kesken, The Walking Dead on myös alkutekijöissään, hyvä sekin. En ole vielä pelannut loppuun viime toukokuussa ostamaani Alan Wakea, saati sitten elokussa 2011 hommattua L.A. Noirea (johon hommasin heti alkuun lisärit mukaan), eli minulla vähän kestää näissä. Jotenkin peleissä iskee vähän sellainen kyllästyminen, siinä mielessä joku Heavy Rainin pituus (muutama päivä) ei haitannut minua ollenkaan.

Sain joululahjaksi Bosen taustaääniä vaimentavat kuulokkeet. Olin ollut vähän sellaisia vailla, jotta aamuseitsemältä bussilla töihin matkatessa voisi vähän suodattaa pois bussin melua. Viime aikoina kuulokkeet ovat kyllä jääneet kotiin ja olen käyttänyt enemmän nappikuulokkeita, lähinnä koska nuo vievät tilaa, mutta kelpo kuulokkeet joka tapauksessa ja ovat kotona ahkerassa käytössä. Miinuspuolena vaativat AAA-pariston toimiakseen, toisaalta sillä pärjää pitkään, joten ei tuo niin vakavaa. Bussin tärinä voi myös aiheuttaa outoja tuntemuksia korvassa äänensuodatintoiminnon vuoksi, mutta tuo voi olla yksilöllistä, ja oikeastaan se ei ole tainnut enää vaivata juurikaan. Kannattaa kuitenkin huomioida tuollainenkin.

Far Cry -tilauksen mukana tuli Seagaten 340 gigan ulkoinen kovalevy. En normaalisti hommaisi noin pientä levyä, mutta 34,90 euron hinnalla (ja ilman postituskuluja) tuo oli ihan hyvä diili, etenkin kun tuossa on USB3-tuki. Seagatesta on tullut kuultua kauhutarinoita, mutta aiemmin CDonista kesällä hommattu 1-terainen levy on ainakin tähän asti toiminut ongelmitta. Jo tuo 1-terainen levy oli fyysiseltä kooltaan erittäin pieni, mutta tämä 340-gigainen oli vielä pienempi, ja sitä kuljettaa vaivatta töissäkin mukana, kun siihen tulee tallennettua vaikka lehteen otettuja digikuvia.

Myös pilvitallennustilaa tuli hommattua lisää, ihan maksutonta. Dropbox on ollut käytössä kesästä lähtien, kun siihen tuli 50 gigaa tallennustilaa kahdeksi vuodeksi hommatessani Galaxy S3:n. Boxista sai vastikään 50 gigaa tallennustilaa ("for life"), joten tarjoukseen tuli tartuttua. Siinä ilmaisversion catchina on kuitenkin 250 megan tiedostokokorajoitus. Sen vuoksi tuli rekisteröityä myös Megaan, joka myös tarjoaa 50 gigaa ilman kokorajoituksia. Molemmat ovat varsin toimivia, mitä nyt vähän tuli testattua. En nyt tiedä kuinka paljon noille oikeasti on lopulta käyttöä, mutta eipä noista haittaakaan ole. Dropboxia on tullut käytettyä paljolti siihen, että kännykkäkameran kuvat siirtyvät automaattisesti sinne, mutta on tuo ollut varsin kätevä jos on halunnut jakaa vaikka jonkin digikameralla kuvatun isohkon videon.

Viime päivityksessä mainittu Super oli btw erinomainen, kannattaa katsastaa.

5 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Sullahan on kohta blogi taas ajantasalla. Päivität lähinnä vaan tuon vuosinumeron tosta viimesimmästä päivityksestä. :D

12/21/2013 11:36 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juu... :D Facebook-päivitysten ohella ei ole enää jaksanut keskittyä blogiin ja nyt tuntuu siltä, ettei kukaan varmaan enää huomaisi, jos tätä alkaisi päivittää.

No, jos laittaisi kuitenkin tästä kommentistasi inspiroituneena tavoitteeksi yhden postauksen per viikko ja katsoisi, lukeeko tätä enää kukaan. Jos tätä jaksaisi taas pitkän tauon jälkeen.

12/22/2013 1:18 ap.  
Blogger Unknown said...

very interesting post. keep on sharing such interesting content: online quran academy | online quran teaching | online quran teaching on skype | online quran learning | online quran teaching websites | online quran tutor | learn quran with tajweed | online quran classes | learning quran school | online quran teacher | learn quran online with tajweed | e quran academy | online quran teaching academy

9/30/2018 5:09 ip.  
Blogger Unknown said...

very interesting post. keep on sharing such interesting content: online quran academy | online quran teaching | online quran teaching on skype | online quran learning | online quran teaching websites | online quran tutor | learn quran with tajweed | online quran classes | learning quran school | online quran teacher | learn quran online with tajweed | e quran academy | online quran teaching academy

10/10/2018 10:31 ip.  
Blogger Danny Danials said...

Try this new app Poly Bridge Mod Apk : which is most trending now.

11/10/2020 12:11 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home