sunnuntaina, marraskuuta 04, 2012

Netflixin tv-sarjat


Netflix aloitti. Netflix.fi/spotify-linkin kautta sai ilmaisen koejakson tammikuun alkuun saakka, vaikka ei ollutkaan Spotify premium -asiakas. Ilmeisesti palvelun valikoimasta tuli paljon natinaa, ja yksi kaveri sanoi löytäneensä tarjonnasta vain muutaman mielenkiintoisen dokumentin. Itse kyllä löysin ison läjän katsottavaa, joiden läpi käymiseen menee varmasti rutkasti aikaa, joten ei valittamista. Itse olen leffapuolelta katsonut Bobby Fischer Against the Worldin (4,5/5) ja Catfishin (5/5), josta on hyvä tietää etukäteen mahdollisimman vähän. PS3:lla palvelua testatessa säikähdin ensin, ettei netin nopeus riitä HD-toistoon, kun kuva oli aluksi niin suttuinen, mutta se olikin normaalia, ja laatu muuttuu pian HD:ksi. No problem. Uskonpa, että jatkan tilausta koejakson jälkeenkin.

Käydäänpä läpi osaa Netflixin tv-sarjatarjonnasta:

- Sons of Anarchy (3 kautta Netflixissä): Itselläni kolmoskausi ollut pitkään tauolla, pitäisi jatkaa, ja neloskausi odottaa hyllyssä. Mainio sarja.

- Breaking Bad (4 kautta): Olisi vahvoilla omassa "paras sarja ikinä" -kisassani, kaikki neljä blu-raylla ilmestynyttä kautta hyllyssä.

- Modern Family (1 kausi): Alkuinnostuksen jälkeen kiinnostus lässähti nopeasti, eikä sen katsominen Netflixistäkään kiinnosta hirveästi.

- The Walking Dead (1 kausi): Kiva sarja, mutta ei nyt mikään loistava. Toisesta kaudesta olen tainnut katsoa yhden jakson, ehkä kaksi. Pitäisi jatkaa tätäkin.

- Lie to Me (Paljastavat valheet) (3 kautta): Tim Roth on hyvä, mutta tämä tuntui taas yhdeltä gimmick + viikon keissi -sarjalta, enkä ole katsonut jaksoakaan. Voisihan tuota yrittää, mutta en usko että innostun.

- Dexter (3 kautta): Suosikkisarjojani. Nämäkin saa onneksi nykyään blu-raylla, pitää joskus hommata.

- Prison Break (Pako) (4 kautta): Kaksi ekaa kautta olivat oikein mainioita, toka oli varmaan parempi William Fichtnerin ansiosta, ja tykkäsin kyllä kolmoskaudestakin. Neloskaudella innostus lopahti ekaan jaksoon, mutta pitäisihän tuo kai katsoa loppuun.

- Bones: Taas näitä viikon keissi -sarjoja, joihin en ole jaksanut tutustua kunnolla, joskus vähän töllöstä nähnyt. Voisihan tästäkin katsoa pilotin. En kyllä usko että jaksan tästäkään kauheasti innostua, vaikka Boreanaz saakin Angel-pisteitä.

- Jericho (2 kautta): Katsomisen arvoinen, tosin kakkoskaudella mulla vähän kiinnostus laski, kun sarja alkoi näyttää siltä kuin se olisi kuvattu digivideolle aiemman filmin sijaan, ja se halpasempi look teki tarinaan eläytymisestä vaikeampaa.

- How I Met Your Mother (Ensisilmäyksellä) (5 kautta): Itselläni kolme kautta dvd:llä, eka kausi kesken. Vaikea tässä vaiheessa antaa kunnollista tuomiota sarjasta, ihan jees ainakin.

- Mythbusters (3 kautta): Yay science, mutta en kyllä ole ikinä jaksanut seurata tätä.

- Weeds (5 kautta): Itselläni eka ja kolmas kausi blu-raylla, kakkoskausi dvd:llä. Eka kausi kesken. Vaikea tästäkään hirveästi antaa tässä vaiheessa arviota, ihan hyvä kai.

- Glee (2 kautta): Itselläni 1. kausi blu-raylla, kakkoskausi näkemättä. Tykkäsin ekasta kaudesta mutta kakkoskaudesta tuntui olevan paljon narinaa, mikä laski kiinnostusta nähdä se, mutta tuostapa se on sama tsekata viimein.

- Little Britain (Pikku Britannia) (3 kautta): Ihan hauskoja juttuja, mutta en ole ikinä jaksanut seurata tätä kunnolla.

- Arrested Development (3 kautta): Parhaita komediasarjoja, ellei paras. DVD:t hyllyssä, Netflixissä ovat HD:nä, voisikin olla viimein uusintakatselun aika. Netflix tuottaa ensi vuonna ilmestyvän neloskauden, jonka en olisi ikinä uskonut toteutuvan. Se onkin ensi vuoden tv-tapahtuma, etenkin jos jaksot ovat hyviä. Leffastakin on ollut puhetta, saapa nähdä.

- Chuck (3 kautta): Chuckia en ole katsonut ikinä kuin ehkä yhtä jaksoa sivusilmällä. Katsoin tällä viikolla pilotin, ja voisihan tuota katsoa lisääkin, ihan jees oli. Naispääosassa nähtävä Yvonne Strahovski oli entuudestaan tuttu Mass Effect -peleistä, missä hän oli Miranda. Veikkaan, että jaksan seurata tätä.
- Spartacus (2 kautta): Starzin sivulla ollut pilotti jäi kesken, mutta sarjan pitäisi olla hyvä ja Steven S. DeKnightin ollessa tekijöissä uskon siihen. Pitää katsoa.

- 24 (7 kautta): Kaikki kaudet hyllyssä, suurimpia sarjasuosikeita.

- Gossip Girl (3 kautta): En ole katsonut, enkä oikein usko että tulen katsomaankaan.

- Firefly (1 kausi): DVD ollut vuosia hyllyssä ja blu-raykin jo aika pitkään, leffa on katsottu ja silti minulla on vielä jaksoja katsomatta.

- Fringe (2 kautta): Kaikki neljä kautta löytyvät ja viimeistä odottelen kovasti. X-Filujen jälkeläinen, joka meni lopulta Filujen ohi. Loistava sarja, vaikka lähtee vähän hitaasti käyntiin. Uusintakatselulla on tosin kiva nähdä pohjustusta tulevalle, mitä ei aiemmin tajunnut.

- Mad Men (1 kausi): Neloskausi on ollut todella pitkään hyllyssä, eikä ole hirveän pitkä aika siitä, kun viimein katsoin siitä ekan jakson. Viitoskausikin ilmestyy jo ensi kuussa. Erinomainen sarja.

- The Vampire Diaries (Vampyyripäiväkirjat) (1 kausi): Ykköskausi oli erittäin hyvä, kakkoskaudesta olen katsonut korkeintaan pari-kolme jaksoa, enkä oikein päässyt nyt siihen sisään. Kolmoskausikin on jo ilmestynyt. Veikkaan, että innostun taas tästä kunhan jaksan katsoa lisää.

- The Unit (4 kautta): En ole ikinä katsonut tätä, Dennis Haysbertin vuoksi voisi yrittää. Jotenkin en kuitenkaan odota tältä oikein mitään.

- Buffy (7 kautta): Ollapa uusi fani, jolla seitsemän kautta katsottavana. Suurimpia sarjasuosikeita.

- White Collar (Kovat kaulassa) (1 kausi): Tästä olen katsonut pilottia muutaman minuutin, en ole nähnyt aiemmin jaksoakaan. Pitää katsoa se pilotti loppuun. En odota sarjalta mitään, mutta saapi nähdä.

- Ally McBeal (5 kautta): Suurimpia sarjasuosikeita. Kaikki dvd:t hyllyssä, tosin viitoskaudesta on yhä paljon katsomatta.

- Veronica Mars: Kaikki dvd:t hyllyssä, tosin region 1 -versioina, joten 3. kausi pitää katsoa tuolta Netflixistä, kun R1-soitin ei toimi enää. Mainio sarja, tosin tuosta 3. kaudesta tosiaan en ole tainnut katsoa kuin ekan jakson, eli pitäisi katsoa loppuun.

- Archer (2 kautta): En ole nähnyt ikinä, pitäisi olla hyvä. Pitää tsekata.

- Lilyhammer (1 kausi): En ole nähnyt, pitäisi vilkaista.

- Misfits (3 kautta): Dellasin kaikki nauhoitetut jaksot boksilta kun näin, että nämä ovat Netflixissä. En kyllä ole varma, jaksanko seurata tätä. Olen katsonut pilotin, eikä se ainakaan koukuttanut vielä, /Filmcastissa taidettiin kyllä sanoa, että sarja paranee muutaman jakson jälkeen.

- Nip/Tuck (Muodon vuoksi) (6 kautta): Vähän tyhmää, ettei ole hirveän pitkä aika siitä, kun hommasin kaudet 3-6, joita en ollut nähnyt, ja vain neloskausi oli (saatavilla) blu-raylla. Ja nyt ne kaikki ovat Netflixissä HD:nä, joten luultavasti katson kaudet 5 ja 6 sieltä. Kolmoskauden olen siis jo katsonut.

- Dollhouse (2 kautta): Molemmat kaudet löytyvät blu-raylla, tosin kakkoskausi on yhä katsomatta.

- The Killing (Jälkiä jättämättä) (1 kausi): Töllöstä tuli katsottua yksi kausi, kakkoskausi meni ohi, pitäisi kai joskus katsoa. Ihan hyvä, mutta vähän tuntui ettei sarja mene oikein mihinkään.

- Red Dwarf (9 kautta): Minulla oli ja on kai vieläkin dvd-boksi, jossa oli noita jokunen kausi, mutta jossakin vaiheessa innostus (joka ei ollut varmaan ikinä kovin korkealla) lopahti kokonaan, eikä paluu sarjan pariin houkuttele.

- Peep Show (3 kautta): Katsoin nyt viikonloppuna ensimmäisen kauden (5/5), en ollut nähnyt siitä aiemmin jaksoakaan. Nauratti. Näistä brittikomedioista ei ikinä tiedä, esim. Black Books oli kehuttu, enkä innostunut siitä yhtään, ja tuollaisten kokemusten jälkeen sitä ei enää uskalla tilata paljon mitään kokeilumielessä.

- Rizzoli & Isles (1 kausi): Jos Peep Show oli sentään nimeltä tuttu, tämä ei sanonut mitään. Pitää katsastaa.

- Terminator-sarja (2 kautta): Erittäin hyvä, tosin erittäin turhauttava cliffhanger-lopetus.

- Pushing Daisies (2 kautta): Molemmat kaudet löytyvät blu-rayna hyllystä, tosin kakkoskaudesta olen tainnut katsoa vain yhden jakson. Pitäisi katsoa loppuun.

- The Big C (Viimeistä päivää) (2 kautta): 1. kauden dvd:ltä vastikään katsoneena ilahduin, kun palvelusta löytyi kakkoskausi HD:nä. Etenkin kun sarjaa ei ole saatavilla blu-raylla.

- The Trip (1 kausi): Michael Winterbottomin 6-osainen sarja, Steve Coogan ja toinen häiskä. Tämä on ollut kohta vuoden hyllyssä ja yhä katsomatta. Oli varmaan vielä HD:nä Netflixissä, joten katson sen lopulta sieltä.

- Shameless (4 kautta): En ole katsonut ikinä kunnolla, eikä hirveästi kiinnosta. Mieluummin tsekkaan jenkkiversion, kun siinä on William H. Macy.

- Spaced (Avaruuden tuntua) (2 kautta): Suosikki-brittisarjoja, josta Edgar Wright, Simon Pegg, Nick Frost ja Jessica Hynes tulivat tutuiksi. Paljon hauskoja leffaviittauksia. DVD:t löytyvät hyllystä, oikeastaan kai pariinkin kertaan, koska hommasin myös uusintajulkaisun, jossa oli uutta bonusroipetta.

- Blue Bloods (1 kausi): Ihan kiva "viikon keissi" -poliisisarja, jota ei kuitenkaan jaksaisi katsoa toistamiseen.

- Boss (1 kausi): Kelsey Grammerin poliittinen draama. Tämä tuli Canalilta kun se näkyi kesällä, ja kausi on tallennettuna mutta aika alkutekijöissään, joten vaikea sanoa paljon mitään. Ihan hyvältä vaikutti, ellei välttämättä sellaiselta, jota tulisi hommattua katsomisen jälkeen enää hyllyyn.

- The Day of the Triffids (minisarja): Yritin katsoa tätä, mutta ensimmäinen jakso jäi kesken.

- Doctor Who (5 kautta): Yritin innostua tästä kun sarja alkoi Yleltä, mutta en vain innostunut.

- Happy Tree Friends (1 kausi): En ole nähnyt, mutta pitää tsekata. Kuulemma aika kahjo/väkivaltainen.

- The Kennedys (minisarja): Meni töllöstä ohi, voisi vilkaista, vaikka aihe nyt ei älyttömästi kiinnostakaan.

- Klovni (6 kautta): Klovni-leffaa kehuttiin /Filmcastissa, joten voisi vilkaista tuota sarjaa.

- Luther (1 kausi): Idris Elban tähdittämä BBC:n sarja, hänen vuokseen pitää katsastaa.

- Odyssey 5 (1 kausi): Ihan hyvä scifi-sarja, joka jäi kuitenkin pahasti kesken. DVD löytyy hyllystä. Huomasin nyt, että kaksi sarjan päänäyttelijää on nähty myös Fringessä.

- Party Down (2 kautta): Eka kausi löytyy R1-dvd:nä, mutta en ole katsonut siitä kuin pilotin. Pitää katsoa Netflixistä loput jossakin vaiheessa.

- Roswell (3 kautta): En seurannut ikinä, enkä varmaan aloita nytkään. Liian vähän scifiä, liikaa teinidraamaa, ymmärtääkseni.

- Thorne: Sleepyhead ja Scaredycat: Pari syytä katsoa onko mistään kotoisin: Natascha McElhone on mukana ja Stephen Hopkins ohjasi Sleepyheadin. Eipä sillä että olisin mikään erityinen McElhone-fani, mutta onpahan tuttu kasvo kuitenkin.

- Sherlock (Uusi Sherlock) (1 kausi): Tästäkään en oikein jaksanut innostua. Anteeks.

- Who Do You Think You Are? (1 kausi): Ei sinänsä kauheasti kiinnosta, mutta ainakin Matthew Broderick -jaksoa voisi vilkaista.

6 Comments:

Anonymous erkka said...

Mulle noi TV-sarjat ovat varmaan se syy, miksi Netflixin asiakkuus pysyy voimassa (tosin yllättävän paljon sieltä on tullut katsottua ennestään tuttuja leffojakin)

Parasta antia ovat täällä esittämättä jääneet tai itseltä ohi menneet – alkuviikkojen hittejä ovat olleet Breaking Bad ja How I met your mother (jonka 5 tuotantokautta vaimo tiirasi läpi muutamassa viikossa)

Veikkaan, että Netflixistä tulee katsottua sarjoja myös samalla mentaliteetilla kuin TV-kaistalta: esim. minusta on mukava katsoa Bonesia kun sen saa kliksautuksella pyörimään, mutten ikinä jaksaisi sen takia olla ajallaan tv:n äärellä, asettaa nauhoitusta, maksaa erikseen tai edes vaihdella DVD-levyjä boksista.

11/04/2012 4:24 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Jepulis. Saapa nähdä miten hyvin HBO:n palvelu pelaa, harmittaa vain, etten hoksannut rekisteröityä ajoissa saadakseni ilmaisen kuukauden.

Se jäi mainitsematta, että Netflixin Android-sovelluskin pelaa hyvin, bussilla töistä tullessa on kiva katsoa ohjelmaa n. 45 min. matkalla.

11/05/2012 8:27 ap.  
Anonymous erkka said...

Netflix ansaitsee monilaitteisessa tv-sarjojen tuijotuskäytössä myös erityiskiitoksen kyvystään synkronoida kohta jossa ollaan menossa (jaksojen välillä tai sisällä) laitteesta toiseen. Viikonloppuaamuisin ollaan aloitettu jonkin jutun katsominen kännykällä sängyssä ja jatkettu sitten kohta olohuoneen telkkarista.

11/05/2012 9:29 ip.  
Blogger Atso Suopanki said...

Juu, tuo on kyllä todella kätevää, aika ankeeta olisi kelailla kesken jääneitä ohjelmia.

11/06/2012 8:33 ap.  
Anonymous Merry christmas quotes said...

Merry christmas quotes

12/04/2016 2:09 ip.  
Blogger Zeesol said...

so informative post. keep it up sharing good content with people email hosting providers | best email hosting | cheap email hosting | best email hosting for small business | best business email hosting | office 365 email hosting | enterprise email

11/16/2018 11:18 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home