perjantaina, toukokuuta 11, 2012

Uusi kone

Keskiviikkona postista tuli hartaasti odottamani tekstiviesti, jonka mukaan viime viikon tiistaina CDonista tilaamani THOR Veor -tietokone olisi noudettavissa. Verkkokauppa.comista hommattu 24 tuuman Samsung S24A450MW -näyttö oli jo odottanut muutaman päivän avaamattomassa laatikossa konetta, johon se kytkettäisiin. Minulla ei ole ollut käytössä pöytäkonetta sen jälkeen, kun muutin pois Torniosta, missä opiskelin AMK:ssa. Olen siis joutunut pärjäämään läppäreillä vuoden 2005 huhtikuusta lähtien.

Postista noudettu paketti oli järkyttävän iso, niin iso, ettei se mahtunut Volvon peräkonttiin. Tilanne korjaantui poistamalla päällimmäisen paketin, jonka sisältä paljastui pienempi paketti, joka sisältäisi kaikki roippeet. Se sitten sentään mahtui sisään.

Kotona kauhistelin ensin paketista paljastuvia, muovipusseissa olevia piuhoja ja ruuveja, että pitääkö tässä nyt alkaa itse jotain säätämään. Ei pitänyt, jotain varahärpäkkeitä ilmeisesti olivat. Paketista löytyi luvattu Microsoft Sidewinder X4 -näppäimistö, mutta SteelSeries-hiirestä ja hiirimatosta ei ollut tietoakaan. Onneksi kuitenkin löysin langattoman hiireni ja yllätyksekseni myös sen USB-porttiin menevän pikkuruisen osan.

Vein roippeet pikkumakkariin, kytkin piuhat kiinni ja toivoin, että kaikki toimisi. Kone lähti käyntiin ja näyttöön tuli helpotuksekseni kuva. Sitten kauhukseni ruudulle tuli jotain valitusta Windowsin sulkemisesta, tarjottiin niitä safe mode -vaihtoehtoja, laitoin normaalin käynnistyksen ja taas sama ilmoitus tuli kohta ruudulle. Lähdin jo hakemaan Windowsin asennuslevyä, kun sitä jossakin kohtaa ehdotettiin, mutta palatessani koneelle Windowsin asennus käynnistyikin kiltisti.

Kaikki toimi sitten hyvin, henkisesti olin varautunut siihen että kone on hajonnut matkalla tai jotain muuta menisi pieleen. Nyt suurin takaisu oli tuo puuttuva hiiri (ja hiirimatto), mikä nyt ei lopulta niin haitannut kun hiiri oli jo omasta takaa. Laitoin asiasta viestiä CDonille, tuli pahoittelut ja ilmoittivat lähettävänsä roippeet perässä.

Hyvä että asensin heti Steamin, sillä siellä oli Alan Wake ja Portal 2 alennuksessa. Alan Wake collector's edition normaalisti 31,99e, nyt 15,99e ja Portal 2 normaalisti 19,99e, nyt 6,79e. Seurasin aikoinaan innoissani Alan Waken kehitystä ja petyin, kun pelin ilmoitettiin ilmestyvän vain Xboxille. Se ilmestyi kuitenkin aiemmin tänä vuonna PC:lle, vajaat pari vuotta Xbox-julkaisun jälkeen. Niin sitä sitten pääsi viimein pelaamaan, vaikka luulin, että se menisi minulta tyystin ohi. Olen pelannut sitä nyt muutaman tunnin ja tykkäsin sen verran, että ennakkotilasin jo tulossa olevan lisäosan, Alan Wake's American Nightmaren, kun siitä sai 25 prosenttia alennusta, ts. maksoi 10,49 euroa. Portalista asensin kakkososan lisäksi myös ykkösen, kun se oli jo minulla Steamista lahjaksi ilmaiseksi saatuna. Läppärillä en vain ollut jaksanut pelata sitä kovin pitkään, pitää ottaa nyt pöytäkoneella se uusintakäsittelyyn.

Hienoa oli sekin, kun maaliskuussa CM:stä alle viidellä eurolla ostamani Mass Effectin PC-versio toimi uudella koneella, kun asensin peliin päivityksen. Läppärillä sitä ei saanut millään toimimaan, ja ennen tuota patchin asentamista ajattelin jo, että ei sitä näköjään saa Windows 7:llä toimimaan ainakaan ilman jotain ihme kikkailuja. Mutta lähtihän tuo, ja ensimmäinen osa tulee sitten pelattua viimeiseksi.