lauantaina, joulukuuta 31, 2011

Vuoden viimeiset dvd:t ja blu-rayt

No, enpä sitten saanut vielä listattua, mitä kaikkea on tullut katsottua, mutta vuoden viimeiset levyhankinnat pitää sentään listata. Vähän ennen jouluaattoa käväisin Lappeenrannan Sumo-antikvariaatissa, josta tällä kertaa lähti mukaan I Am Legend -blu-ray, jonka olen kerran nähnyt teatterissa. Tuosta kuvassa näkyvästä kohdasta kotelon alaosasta puuttui kansipaperia, mutta hinnan ollessa viisi euroa en jaksanut välittää asiasta.

Muut levyt tulivat Englannin Amazonista. Minulla oli jo Alien Quadrilogy -boksi dvd:llä, mutta ei tuota Alien Anthology -blu-rayta (jossa kaikki Alienit) voinut jättää ostamatta, kun se maksoi vain 14,32 puntaa eli 17 euroa.

Nip/Tuckista olin viimeksi nähnyt kakkoskauden, ja seitsemän vuoden tauon jälkeen ajattelin, että voisi viimein olla aika jatkaa sarjaa, mikä on aina ollut tarkoituksena. Hassua, että siinä vain kesti näin pitkään. Muistin kyllä yhä, miten kakkoskausi päättyi ja alun kertaus virkisti muistia, kun katsoin kolmoskauden aloituksen. Hyvä puoli tässä pitkässä odottelussa on ollut se, että kaudet saa nykyään hyvin halvalla, tuo kolmoskausikin maksoi vajaat 11 euroa.

Kuvan muita sarjoja en ole vielä aloittanut, paitsi The Big Bang Theoryn ykköskauden olen nähnyt aiemmin, kun SubTV esitti jaksot putkeen. Se maksoi vain kuutisen euroa, joten oli sama viimein hommata se hyllyyn kakkos- ja kolmoskauden seuraksi. Communityn olen halunnut nähdä pitkään, odotin vain, että sarja ilmestyisi region 2 -levynä. Tuo olikin tuon paketin ainoa uutuushintainen, 17 euroa, joten ei nyt kovin paha. Lisa Kudrowin 13 jakson mittaiseen yhteen kauteen jääneen HBO-sarjan, The Comebackin pitäisi olla hyvä, ja se oli vain reilut 7 euroa.

Steve Cooganin tähdittämästä, Michael Winterbottomin ohjaamasta The Trip -sarjasta koostettiin elokuva, sarjan pitäisi kai kuitenkin olla se parempi vaihtoehto, eikä dvd maksanut kuin kahdeksan euroa. The Good Wifea en ole nähnyt jaksoakaan, ja se on pitänyt katsastaa jo pitkään. 13,5 euron hintaisena ykköskausi olikin jo riittävän edullinen.

Jyväskylässä käydessä etsin turhaan hankkimisen arvoisia / riittävän halpoja alelevyjä Anttilasta, Prismasta ja CM:stä, missä oli kyllä Casino Royale neljällä eurolla, mutta sen ostinkin jo Kuusamosta siihen hintaan. Lopulta Kodin Ykkösestä löytyi jotain, American Psycho (joka oli jo dvd:llä) ja Rescue Dawn yhdessä (omilla levyillään toki) 9,90 eurolla ja Ang Leen Hulk 5,90 eurolla. Ärsyttävää oli kyllä se, että alekori oli merkattu kyltillä, jossa luki osapuilleen, että "blu-rayt 3,90-9,90e". Kiva ihmetellä, onko niissä useiden kymmenien 9,90 euron levyjen joukossa oikeasti joitakin 3,90 euron hintaisia. Eipä löytynyt.

Anttiloiden alemyynnit levyjen osalta ovat noin yleensä ottaen aika naurettavia, yritetään lähinnä saada porukkaa ostamaan kamaa samaan hintaan kuin aiemminkin ripustamalla ale-kylttejä ympäriinsä. Jos haluaa löytää jotakin oikeasti edullista Anttilasta, kannattaa yrittää paikallistaa poistotuotteita sisältävä kori, mistä voi jo saada blu-rayta viidellä eurolla tai halvemmallakin.

Nip/Tuckin neloskausi on ainoa, joka on saatavilla blu-rayna. Joku moviesgalorerestore kauppasi sitä Amazonin kautta kohtuuhintaisena, noin 18 eurolla postituskuluineen. Niitä ei vain ollut enää monta jäljellä kun laitoin boksin ostoskoriin. En ollut edes vielä tehnyt varsinaista tilausta, kun myyjä oli vaihtunut Amazon-sivulla toiseksi, joka ei postittaisi tilauksia Suomeen. Onneksi sain kuitenkin tehtyä tilauksen siltä aiemmalta myyjältä. Kausi on postitettu kymmenen päivää sitten, ei ole vielä saapunut. Viitoskausi, joka on 22 jakson mittaisena sarjan pisin, tuli jo Playsta, se maksoi 11,49e.

Samoin Playsta tilattu, euron kalliimpi kuudes (ja samalla viimeinen) kausi sekä Amazon UK:sta tilattu Dollhousen molemmat kaudet sisältävä boksi olivat sitten vuoden 2011 viimeiset levylisäykset. Nip/Tuckista olen viimeksi katsonut kolmoskauden toisen jakson, joten tuohon viimeiseen boksiin en ole ihan heti varmaan pääsemässä, ja kaikkiaan sarjasta on nyt näkemättä 69 jaksoa.

Dollhousesta olen pitkään halunnut nähdä viimeiseksi jääneen kakkoskauden. Ensimmäisen katsoin töllöstä, se toinen meni ohi. En kyllä ole ihan satavarma, jäikö minulla yhtään jaksoa välistä ykköskaudella, joten pitää vilkuilla levyt nopeasti läpi ennen kakkoskauden aloitusta. Halusin nimenomaan tuon molemmat kaudet sisältävän boksin, ei olisi järkeä että olisi vain kakkoskausi. Ärsyttää esmes, että minulla on Tru Callingista vain kakkoskausi, nyt sitä ei edes saa kuin S1&S2-boksina.

Mutta tosiaan, Dollhousen olisi toki voinut jo saada edullisesti, jos olisin tyytynyt näkemättä olevaan kakkoskauteen ja etenkin dvd-versioon, mutta jos sarja on bd:llä, niin siinä tapauksessa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ostaa blu-ray, enkä tosiaan ala ostamaan vain kakkoskautta, jos molemmat kaudet ovat saatavilla suhteessa edullisempana yhteisboksissa. Tuon boksin hinta vain on ollut tähän asti turhan tyyris, vaikka se on ollut välillä tarjouksessakin. Nyt kuitenkin viimein luovutin ja tilasin sen tammialesta Amazon UK:sta 37 eurolla, mikä nyt ei tunnu erityisen halvalta, mutta kirvelisi liikaa, jos hinta nousisi taas tuosta ja joutuisin jälleen odottelemaan alennusta.

Hyvää uutta vuotta!