keskiviikkona, kesäkuuta 01, 2011

Katsotut leffat + Bill Paxtonin lyhäri

Beastie Boysin hauska Make Some Noise -video vilisee tuttuja naamoja.

Lady Gagan Judas-videota katsoessa tuli mieleen, että Norman Reedus olisi ollut hyvä Sons of Anarchyssa. Tämä ajaa videolla omaa motskariaan.

No, mies oli sentään hyvä lisäys The Walking Deadiin.

Case 39:n kuvaukset päättyivät 2007, mutta teattereihin se pääsi vasta 2009 syksyllä. Lieneekö uusintakuvaukset olleet raportoitua laajempia, elokuvan traileri kun antaa tarinasta ihan erilaisen kuvan. Voi toki olla, että sitä varten on kuvattu pätkiä hämäämään katsojia, who knows.

Hauskaa silti katsoa tuollaista traileria, on kuin näkisi vilauksen ihan erilaisesta elokuvasta. Itse leffa oli ihan jees, ei mitään ihmeellistä, 3/5 pojoa.

Tykkään paljon Bill Paxtonin ohjaamasta Frailtystä, joten alkaessani katsomaan Shia LaBeoufin tähdittämää, tositarinaan perustuvaa The Greatest Game Ever Playedia ilahduin huomatessani, että sehän on Paxtonin ohjaus.

Alunperin epäilytti, mahtaisiko golf-aiheinen elokuva kovin innostaa, mutta olihan tuo oikein kiva, 4/5 pojoa. Hyvää draamaa, sopivasti huumoria ja Paxton onnistui tekemään golf-kohdista mielenkiintoisia mm. kamerakikkailuilla ja CGI:llä.
Bill Paxtonin viimeisin ohjaustyö on lyhytelokuva Tattoo tältä vuodelta. Ilman lopputekstejä 8-minuuttisen, RED Epic -kameralla kuvatun lyhärin voi ladata täältä. Jos kiinnostaa lukea Tattoon tekemisestä, tämä on hyvä lukupaketti.

Vuoden 1991 Ricochet oli mennyt minulta ohi. Mm. Highlanderin ja The Shadow'n ohjannut Russell Mulcahy ohjaajana, Joel Silver tuottajana. Denzel Washington poliisina, joka etenee urallaan lopulta syyttäjäksi noustuaan kuuluisuuteen pidättämällä kahjon John Lithgowin. Lithgow hautoo vuosia kostoa ja karattuaan panee suunnitelmansa käyntiin.

Lithgow mainio täyspahiksena ja Washington on tietty myös hyvä. Sääli, ettei leffaa löydy dvd:llä oikealla kuvasuhteella. Vähän jo harmitti, että poistin digiboksilla nauhoitetun filun. Jospa tuo kuitenkin tulee joskus blu-raylle.

Hassua, kun alkutekstien aikana scorea kuunnellessani tuumasin, että taitaa olla Alan Silvesteri säveltäjänä, ja niinhän sieltä kohta tuli "music by Alan Silvesteri". Mies nimittäin apinoi sen verran selvästi Predator-scoreaan, että jos joku toinen olisi ollut säveltäjänä, olisi Silvesteri vetänyt siitä herneen nenään.

Olin aina kuvitellut, ettei The Hunted olisi kovin hääppöinen, varmaan kun IMDb-keskiarvo on ollut niin heikko. Elokuva oli kuitenkin erittäin hyvä, 4/5 pojoa. Erakkona elelevä Tommy Lee Jones pyydetään jäljittämään pimahtanut sotasankari (Benicio del Toro).

Jonesin jäljitystouhut ovat mielenkiintoista seurattavaa, del Toro onnistuu tekemään hahmostaan suht sympaattisenkin ja leffassa on hyvää, realistisen oloista käsikähmätoimintaa. En kyllä ymmärrä tuota IMDb:n 5.8-keskiarvoa. Tämän olisi hyvin voinut vuokrata aikoinaan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Vuoden 1983 Gorky Park (3½/5) tuli katsastettua William Hurtin vuoksi. Tässä mies esittää venäläistä rikostutkijaa, joka selvittelee kolmen, hangesta löytyneen kasvottoman ruumiin mysteeriä.

Kaikki puhuvat tässä englantia, vaikka muka venäläisiä ollaan. Mukana on myös pari jenkkihahmoa, joita esittävät Lee Marvin ja Brian Dennehy. Hauskana triviana Helsinki esitti elokuvassa Moskovaa. Ihan kelpo trilleri, ellei nyt sellainen jota jaksaisi enää toistamiseen katsoa.