Katsotut sarjat & leffat + MTV Movie Awards
Parenthood (Samaa sukua) alkoi viime torstaina Maikkarilta. Ihan kivalta vaikuttava perhedraama, jota tulee varmasti seurattua kahdesta syystä: Peter Krause (Six Feet Under) ja Lauren Graham (Gilmore Girls). Krause on parhaimmillaan tunteet pinnalla, ja pilotissa tämän puoli-itkuinen "I think there's something wrong with my son" (tjsp) jakson lopulla oli mainio kohta. Graham nähdään taas sympaattisena yksinhuoltajana. Punk'dista tuttua Dax Shepardia oli puolestaan outoa nähdä tässä yhtenä näyttelijöistä. Sarjaa on näkynyt jenkeissä kaksi kautta (35 jaksoa) ja kolmoskausi on varmistunut.
Katsoin viime viikolla ensimmäistä kertaa Tekarijengi tempaisee -piilokamerasarjaa ja totesin, että kyseessähän on selvä kopio erinomaisesta Trigger Happy TV:stä, kaikkien aikojen parhaasta piilokameraohjelmasta (YouTubessa hauskoja klippejä, loistavat DVD:t ovat olleet vuosia hyllyssä). Tässä vain vanhat ihmiset ovat aina keskipisteessä. En ole vielä katsonut tämän viikon jaksoa, mutta edellisessä jaksossa sai nauraa kunnolla ja suurin osa jutuista olivat hauskoja.
Red (4½/5) oli parempi kuin odotin. Kunnon äksöniä, isoja staroja hyvissä rooleissa ja tykkäsin etenkin Mary-Louise Parkerista, joka oli erittäin hauska. Humoristinen, lyhyt loppukohtaus vain oli vähän liian kieli poskessa tehty / hölmö, minun puolesta sen olisi voinut jättää pois, mutta eipä tuolla sinänsä väliä.
The Town (4½/5) oli taas laatutrilleri Ben Affleckilta. Levyllä oli valittavissa teatteri- ja pidennetty versio. Katsoin sen teatteriversion. Rabbit Hole (5/5) oli erinomainen draama lapsensa menettäneestä pariskunnasta. Aaron Eckhart ja Nicole Kidman olivat tosi hyviä päärooleissa.
Michelle Williamsin ja (aina mielenkiintoisen) Ryan Goslingin tähdittämän Blue Valentinen (4/5) odotin olevan jonkinlainen romanttinen draama, mutta leffa osoittautui realistiseksi, suht ankeaksi parisuhdekuvaukseksi. Marisa Tomein & Robert Downey Jr.:n tähdittämä Only You (4/5) oli vähän höpsö mutta kiva romanttinen komedia.
True Liesin (5/5) edellisestä katsomiskerrasta on kulunut yllättävän pitkään, lienenkö nähnyt videolta viimeksi. Cameronin parhaita, True Lies on täydellinen toimintakomedia, ja on sääli, ettei se ole saanut jatkoa. Tom Arnold on kyllä puhunut iät ajat jatko-osan toteutumisesta, viimeksi tässä kuussa sanoen, että Bill Paxton ohjaisi. Uskon kun näen. Nuorempana ajattelin, että Harry Taskerin ja tämän vaimon hässäkkä oli sivujuoni elokuvassa, mutta nyt oli selvää, että avioparin suhde oli elokuvan selkäranka & A-juoni ja terrorismikuviot se pakollinen äksönjuoni.
True Lies oli Cameronin seuraava ohjaus T2:n jälkeen, ja huomasin nyt joitakin yhtäläisyyksiä. Molemmissa elokuvissa jälkikasvu häippäsee kotoa moottoripyörällä, motskarilla lennetään ulos rakennuksesta, kummassakin sanotaan "dipshit", Fiedelin score muistutti TL:ssä ainakin yhdesssä kohdassa miehen T2-scorea (muistaakseni juuri kohdassa, jossa terroristi aikoi hypätä prätkällä rakennuksesta), lisäksi Paxtonin kaappauskohdassa matalalla auton takana/yläpuolella lentävä helikopteri toi mieleen T2:n kopterilentelyt.
Alfred Hitchcockin Frenzy (4/5) oli hyvä trilleri, jossa sarjamurhaaja tappaa Lonton naisia kuristamalla näitä solmiolla. IMDb:n foorumilla jotkut pitivät otoksia kieli ulkona rehottavista ruumiista humoristisina. Mitä ihmettä...en ymmärrä, en. Leffalla oli kyllä hassu, Hitchcockin tähdittämä traileri.
Armadillo (4½/5) oli mainio tanskalaisdokkari, jossa seurataan nuoria tanskalaissotilaita, jotka lähtevät kotoa puolen vuoden komennukselle Afganistaniin. Ohjaaja ja kameramies kulkevat sotilaiden mukana ja ilmassa on todellista vaaran tuntua. Kun kameramies syöksyy maahan talibanien luotien alkaessa viuhua ilmassa kesken sotilaiden kävelyn, jää siinä yksi jos toinenkin sotaleffa intensiivisyydessä kakkoseksi.
The Cave (3/5) ilmestyi samana vuonna kuin The Descent. Molemmissa elokuvissa seikkaillaan maan alla, mistä löytyy pahoja örmelöitä. Vaikka The Descent onkin epäilemättä parempi elokuva, täytyy sanoa, että minusta se ei olisi tarvinnut niitä örmeilöitä, ja olisi voinut olla parempi jos se olisi vain keskittynyt ihmisdraamaan ja klaustrofobiaan. The Caveen örkit kuitenkin sopivat hyvin. Mukana oli tuttuja naamoja, kuten Cole Hauser (Pitch Black), Daniel Dae Kim (Lost) ja Lena Headey (The Sarah Connor Chronicles). Viihdyttävä B-leffa.
Jim Gillespien I Know What You Did Last Summer oli aikamoinen turhake. Saman miehen vuoden 2005 Venom (3/5) on saanut IMDb:ssä vielä heikommat pisteet, mutta kyseessä oli kuitenkin selvästi mielenkiintoisempi tapaus. Juoni on sinänsä ihan tusinakamaa, mutta näyttelijät ovat ihan toimivia ja leffa sen verran hyvin tehty, että kyseessä oli suht viihdyttävä slasher-pätkä.
The Wedding Date (3/5) oli ihan jees romanttinen komedia, jossa Debra Messing palkkaa Dermot Mulroneyn seuralaisekseen siskonsa (Amy Adams) häihin, missä hänellä on vastassa tämän lempannut ex-poikaystävä.
Kone ei ole ollut vähään aikaan käytössä/saatavilla, joten vähän myöhässä kirjoittelen MTV Movie Awardsista. Kun generation award jaettiin Reese Witherspoonille, meni livenä tullut ohjelma mainoksiin silloin kun Witherspoon olisi tullut puhumaan. Ihmettelin tuolloin, että olipa outoa, ettei hän tullut sanomaan mitään. Olikohan tuo juuri se kohta, kun ohjelma oli ylipitkällä mainoskatkolla, jolla samaa Daniel Radcliffen tähdittämää inserttiä pyöritettiin useaan otteeseen.
Ohjelman uusinnassa mukana oli sitten tuo livelähetyksestä pois jäänyt Witherspoonin puhe, joka oli luultavasti koko (melko tasapaksun) lähetyksen kohokohta. Uusinnassakin oli kuitenkin yhä ikävä äänen häviäminen mikrofoneista, kun Ryan Phillipe (jälkikorjaus: siis Justin Timberlake, eikä RP) ja Mila Kunis olivat lavalla.
Spielberg (ja kuka muu siinä olikaan) alkoi puhumaan Super 8:sta, jolloin kanava vaihtui vähäksi aikaa. Uusinnassa kelasin vahingossa keskelle previkkavideota, mutta onneksi tajusin heti kelata siitä pois enkä tajunnut mitä siinä tapahtui. Olen vältellyt kaikkea infoa elokuvasta, en tiedä yhtään mistä siinä on kyse.
Twilight-fanien äänestäessä joukolla voittajat olivat ennalta-arvattavia ja naurettavia, suurin rikos tapahtui kun Eclipse voitti Kick-Assin best fight -kategoriassa. Noloa. Tietty Eclipsen parhaan leffan pystikin oli paha, mutta se nyt oli jo siinä vaiheessa odotettavissa.
Livegaalan jälkeen alkoi näkyä musiikkivideoita, ja muistaakseni heti ensimmäisen videon aikana video jumitti. Vähän ajan kuluttua ruutuun tuli MTV:n hauska "hetkinen"-ruutu:
4 Comments:
Tuli katottua itsekkin tuo "gaala". Kieltämättä aika yksitoikkoinen, mutta itse lähetys ei ollut niin ärsyttävä kuin mainosten määrä = 3 minuuttia lähetystä, 7 minuuttia mainoksia jne. ja kaiken huippu oli se vartin mittanen jumituskatko.
Se nyt on lähinnä huvittavaa että Twilight keräili palkinnot joita se nyt ei yksinkertaisesti ansainnut. Se nyt vaan on semmosta. Olisin kirjotellu aiheesta jos olisin kerenny mutta ei enää oikein kiinnosta..
Se oli btw Justin Timberlake Mila Kunisin kanssa, ei Ryan P. !
Jees, mainokset tosiaan kävivät hermoille. Jos olisi etukäteen tiennyt, millainen lähetys on luvassa, olisi ollut parempi odotella uusintalähetytä.
Ääh, Timberlakea kyllä tarkoitin, oikeesti! Nimet menivät nyt sekaisin. Kiitos korjauksesta!
Minä jätin awardsit katsomatta ja ihmettelin vaan isoon ääneen niitä palkittuja seuraavana päivänä. Yksi sentään meni oikeaan osoitteeseen eli Chloe Moretzin palkinto Biggest Badass Star :)
Aika jännä, satuin kiinnittämään huomiota tuohon kommenttisi Blue Valentinesta - vaikka Ryan Gosling toki on mielenkiintoinen niin eikö Michelle Williams sitten ole? Omalla kohdalla nimittäin on melkein toisin päin eli Williamsin nimi kiinnostaa todella paljon :)
Heh, on se Michellekin toki hyvä, mutta en vain ole noin yleensä ottaen kiinnittänyt tähän niin paljon huomiota. Toki tällaisten hyvien roolien näkemisen jälkeen sitten osaa arvostaa enemmän.
Outoa kun minulla ei ole mitään muistikuvaa tuon badass-palkinnon jakamisesta, enkä löytänyt sitä lähetystä kelaamallakaan.
Mutta juu, et tosiaan missannut paljoa skipatessasi ohjelman!
Lähetä kommentti
<< Home