tiistaina, helmikuuta 21, 2012

Uudet levylisäykset & kauhuelokuvasuositus

Eipä tässä ihmeempiä, paitsi että olen nyt muutaman viikon Ruokolahtelainen-lehdessä tuuraamassa toimittajan roolissa. Kerran viikossa ilmestyvä, yleensä 8-sivuinen lehti, joten eipä siihen älyttömästi tarvitse sisältöä naputella, mutta kun lehteä tehdään kahden hengen voimin (sisältöä tulee kyllä ulkopuolisiltakin), niin kyllä siinä on ihan riittävästi hommaa. Ts. juttukeikkaa, juttujen kirjoittamista, ilmoitusten tekemistä, taittamista ym. Viimein pääsin opettelemaan taitto-ohjelma InDesignin käyttöä, sen taitamistahan sitä aina toivotaan kun hakevat toimittajia.

Mutta asiaan. Muutama levylisäys on taas tullut viime kerran jälkeen. Niitä ennen voisi kyllä sanoa, että vaikka en ole saanut listattua katsottuja leffoja aikoihin, ja saa nähdä saanko kirjoitettua enää joistakin monen kuukauden takaisista katseluista, haluan kuitenkin mainostaa Insidiousta (ei kannata turhaan spoilata itseään IMDb:n liikaa paljastavalla juonikuvauksella), joka oli parhaita / hyytävimpiä kauhuleffoja aikoihin.

Harvoin nykypäivänä on kauhuleffoissa yhtä toimivat musiikit kuin tuossa, sellaista karmaisevaa viulunvingutusta. Jos tykkää ollenkaan kauhuelokuvista eikä ole katsonut tuota, niin kannattaapi katsastaa pikimmiten. Nyt joku katsoo sen ja tulee sanomaan, että sehän oli ihan huono. No, minusta se oli joka tapauksessa erinomainen.

Olen monesti naljaillut Grey's Anatomya fanittavalle ystävälle, että eikö se ole sellainen lässynlässysarja. Sitten otin kokeeksi digiboksille talteen jaksoja seiskakaudelta ja totesin, että sehän on paljon parempi kuin odotin. Kyllä minä sitä joskus yritin katsoa, mutta se varmaan tuntui silloin liikaa ei-ER:ltä.

Nyt kun ER on ollut pitkään pois kuvioista ja joku Nurse Jackie on ollut paras korvike sille, pystyi Grey's Anatomya katsomaan vertaamatta sitä ER:ään. Eikä se tosiaan ollut sellainen lässynlässysarja kuin olin ajatellut. Niinpä tilasin kaudet 1-6 sisältävän boksin (53e). Ykköskautta on takana 10 jaksoa ja olen tykännyt. On harvinaista, että tykästyy sarjaan vasta kun se on edennyt noin pitkälle, ja onkin kivaa kun boksista on katsomatta vielä 116 jaksoa.

The Big Bang Theoryn neloskautta on tullut katsottua vasta jakso tai pari, joten eipä siitä ole nyt paljoa sanottavaa.

Lucky McKeen May on varsin mainio leffa, joten The Woods (traileri) on aina kiinnostanut. En kuitenkaan ole uskaltanut ostaa sitä pelätessäni, ettei se ole sitten erityisen hyvä. Se tuli lopulta töllöstä pariinkin otteeseen ja oli ihan kelpo elokuva, joten tilasin dvd:n 2,55 eurolla Play.comista, sain sitten dellata digiboksinauhoitteen tilaa viemästä. Blu-rayta ei tosiaan ole saatavilla. McKeen The Woman olisi näköjään saatavilla blu-raylla, pitää jossakin vaiheessa tsekata.
En ollut nähnyt ikinä Brian De Palman Carlito's Wayta, joten oli aika katsastaa leffa ja tilasin blu-rayn CDonista (7,90e 5 euron alennuskoodin jälkeen). Varovasti arvosteluja vilkaisseena olin lukenut, että leffa alkaa näyttämällä tarinan lopun, mitä jotkut eivät pitäneet välttämättä hyvänä ratkaisuna.

En ollut innoissani tarinan päätöksellä aloittamisesta, oli De Palma asiasta mitä mieltä tahansa, joten hyppäsin suoraan chapter 2:een, ja elokuvan jälkeen katsoin sen aloituksen. Olin tyytyväinen ratkaisuuni, koska leffassa oli nyt varmasti enemmän jännitettä kun ei tiennyt, mitä tulisi tapahtumaan. Arvelin kyllä oikein, mitä siinä alussa oli tapahtunut, mutta en toki voinut olla varma asiasta. Carlito's Way oli erittäin hyvä, joten hyvä että viimein tuli paikattua se aukko yleissivistyksessä.

Tilauksessa on taas jokunen levy, joten niistä sitten juttua myöhemmin.